Всичко за пералните машини

Пералнята на Bosch дрънка и скача, докато се върти

машината скачаАко вашата пералня Bosch почука по време на цикъла на въртене, това не означава, че „домашният асистент“ е издържал времето си. Такива симптоми могат да се появят дори в чисто нови шайби от последно поколение, които все още „не се виждат мръсно пране“. Защо отличните автомобили на Bosch се държат по такъв неподходящ начин? На този въпрос не можем да отговорим накратко, затова написахме цяла статия по тази тема.

Защо случаят скача?

В случай, че машината дрънка и скача много, имаме два проблема, които между другото може да не са свързани помежду си. Може би има смисъл да се разгледа отделно силните вибрации и активното движение на тялото на пералнята и външния шум. Да започнем с ефекта на отскачане.

В някои случаи дори перфектно работещите перални машини Bosch могат за един цикъл на измиване да се придвижат надясно или наляво с 30-50 см. Каква е причината за това движение? Възможно ли е да бъде така замислен и не е необходимо да придава значение на това? Всъщност подобно „поведение” на машината не може да се игнорира. Придвижвайки се отстрани, корпусът може да повреди предметите от интериора, освен това маркучите за източване и вода могат да излязат.

Защо пишещата машина не стои неподвижно? Най-вероятно точката е на повърхността, на която стои. Може би тялото не е настроено на ниво, а повърхността на пода има неравности или наклони. Възможно е машината да е на разклатен и ненадежден под. Опитайте се здраво да фиксирате повърхността под тялото на пералната машина и, въоръжена с ниво на сграда, настройте машината хоризонтално.

Изравняването на „домашния помощник“ става чрез усукване на краката.

На някои перални машини за тесни тела на Bosch производителят умишлено намали размера и теглото на противотежестите. Това беше направено, за да се поберат необходимите детайли в намален случай. В резултат на това масата на пералнята беше намалена, което неизбежно доведе до намаляване на стабилността. Няма да можете да направите нищо с това, но ако увеличите максимално пода и изравните тялото, негативните ефекти от центробежната сила могат да бъдат намалени.

повредени противотежести

Защо машината трака?

Ако машината на Bosch вдигне шум, причината може да бъде трудна за определяне. Това не е тази вибрация, има повече причини и те са много по-скрити. Нека се опитаме да ги изброим.

  1. Транспортните болтове, които държат барабана в статично положение при транспортиране на машината, не са отстранени. Подобна неизправност възниква по време на занаятчийски монтаж на машината. Инсталаторът просто забравя да премахне тези болтове, от които машината работи със страшен рев. Премахването на болтовете ще реши проблема.
  2. Метален предмет падна в резервоара на пералнята. Елементът трябва да бъде достатъчно голям, например монета от пет рубли, ключ, ключодържател или нещо подобно. Когато барабанът се върти, обектът се заклина между металните и пластмасовите стени. Колата е шумна, прави метална дрънкалка. Какво да правя Най-вероятно изисква частично разглобяване на пералнята, Трябва да премахнете нагревателя и през отвора, образуван, за да извадите чужд предмет.
  3. Лагерите се сринаха. На стари Bosch stilochki този проблем се среща непрекъснато. Когато лагерите са унищожени, има силен обрат и вибрации на барабана. Доста е трудно да отстраните тази неизправност самостоятелно, трябва да се свържете със специалист.амортисьори на шайбата
  4. Горната или страничната везна се разхлабва. В пералните машини на Bosch, които са работили 5-7 години, подобна неизправност може да се намери доста често. От постоянна вибрация се унищожават дори най-мощните опори, от които везните започват да се отварят открито. Решение: трябва да махнете горния капак и задната стена на шайбата и да затегнете свободния монтаж.
  5. Уловен дефектен амортисьор или той се срутва от време на време.Амортисьорите, подобно на други части на пералната машина Bosch, са изложени на износване. Счупен амортисьор може да бъде заменен със собствените си ръце, но е по-добре да се свържете с професионалист.

В заключение, отбелязваме, че ако вашата машина за миене на марка Bosch започна да трепне и да не се поддава, не пренебрегвайте това. Престанете незабавно да работите с домашния си помощник и започнете да търсите щети. Ако имате някакви затруднения, свържете се с майсторите!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини