Всичко за пералните машини

Как да направите машина от двигателя от пералня

машина от пералняВъпреки че в професионална работилница, дори и в обикновен гараж, често се изисква определени домакински нужди точно да пробиете няколко дупки в метал, дърво и други материали. Една обикновена домакинска тренировка може да не е подходяща за това, особено когато е необходима повишена точност. Пробивна машина от пералня или по-скоро от двигател на перална машина, която може да се направи със собствените си ръце, може да дойде на помощ. Ще ви струва доста евтино. Става дума за производството на такава машина, която ще бъде разгледана в статията.

Основни детайли

Преди да сглобите машина за пробиване с двигател от пералня, е необходимо ясно да се разберат правилата за безопасност, както по време на монтажа, така и по време на последващата работа на такова оборудване.

Не забравяйте! Работата с домашна пробивна машина може да бъде опасна за живота и здравето! Бъдете изключително внимателни и не забравяйте, че при липса на необходимите умения не бива да предприемате производството на такива единици. Не призоваваме всички да правят и използват сондажни машини и предоставяме тази информация само за информационни цели.

И така, какви части са необходими, за да направите машина за пробиване? Обикновено всички необходими детайли на машината могат да бъдат разделени на 3 групи: двигателят и задвижващият механизъм, леглото и механизмът за движение на свредлото във вертикална равнина, електронно пълнене. Първата група включва:

 • колектор електромотор от пералнята;домашно пробивна машина
 • шайба на двигателя;
 • шкив на вала на свредлото;
 • V-образен ремък.

Подробности за втората група:

 • стоманен ъгъл 50 мм;
 • стоманена греда 30x60x30 см;
 • квадратен лист метал 40х40 см;
 • стоманени скоби;
 • стар волан от VAZ на осемте;
 • крепежни елементи;
 • вал за свредло;
 • лагери 6003 2RS;
 • лагери 8103;
 • бормашина;
 • домашно въртящо се колело от три шпилки, заварени заедно.

И накрая, детайлите на третата група са представени от електронно пълнене, което ще контролира скоростта на двигателя, така че пробивната машина да работи стабилно без повреди. Най-лесният начин да използвате готов чип TDA 1085, въпреки че може да има и други опции.

Машинен механизъм

Правейки сондажна машина от двигател на пералня и други двигатели, домашните работници отдавна са разбрали, че е по-лесно да се постигне желаното, като се използват колкото се може повече стандартни стандартни части. Нека това направи конструкцията малко по-скъпа, но тя ще бъде по-надеждна и ще продължи по-дълго, и най-важното ще бъде по-лесно да я сглобите. Ярък пример е използването на кормилна рейка от VAZ при производството на подвижен механизъм. По същество това е движещ се механизъм, остава само да излезе с прилична рамка за него.

сондажна основа

На снимката по-горе виждате началния етап на производството на механизма на пробивната машина. Заваряваме сигурно стоманена греда към лист метал, като по този начин създаваме надеждна и здрава рамка. Към стоманена греда, разположена вертикално, закрепваме кормилната рейка от VAZ 2108 към болтовете със скоби, както е показано на фигурата.

След това нарязваме дебелия стоманен щифт на 5 части и заваряваме спинер от тях. Можете да закупите готов редовен грамофон от всяка машина с подходящи размери.

В този случай веднага имахме проблеми с фиксирането на грамофона и трябваше да изрежем малка вдлъбнатина в основата на стоманената греда.

основа на подвижния механизъм

Пристъпваме към по-сложен етап, а именно производството на основата на подвижния механизъм и части от самия механизъм, без които пробивната машина няма да може да функционира. Отделно тази част от машината е показана на фигурата по-горе.

 1. От остатъците от ъгъла е необходимо да се направи правоъгълна рамка с надбавка от едната страна, за крепежни елементи. Лагерите се поставят върху тези големи болтове, благодарение на които този най-важен конструктивен елемент ще се движи нагоре и надолу по гредата по релсите.
 2. Заваряваме още едно парче от ъгъла отстрани на рамката, в което трябва да пробиете дупка за болтовете. Те рамката е завинтена към подвижна кормилна стойка.
 3. От две парчета на ъгъла заваряваме квадратен профил в тялото, в който вкарваме вала на свредлото с лагери. Съответно, от едната страна на вала ще бъде облечен патрон, а от другата - ролка.

Сега просто трябва да закрепим частта, поставена на снимката по-горе, към волана. Оказа се солидна основа, която вече външно прилича на сондажна машина.

бормашина

Мотор и връзката му

Свързване, проверка и контрол на скоростта на двигателя на пералната машина Многократно сме обмисляли в рамките на други публикации, така че няма да се спираме на това. Отбелязваме само, че преди да инсталирате двигателя на сондажна машина, би било хубаво да го проверите за производителност.

И така, от ъглите заваряваме рамката, върху която монтираме двигателя и закрепваме тази структура отстрани върху подвижния механизъм на пробивната машина. Предварително поставете ролка върху вала на двигателя.

монтаж на двигателя върху машината

Сега просто трябва да затегнем задвижващия ремък между ремъците, да свържем двигателя към микросхемата TDA 1085, да захранваме машината от домакинската електрическа мрежа и можем да изпробваме нова машина за пробиване, която успяхте да направите с големи трудности. Заредете тренировките с различни диаметри в патронника и вижте как пробивната машина се справя с направата на дупки в дебели метални листове - омайваща гледка.

Важно! Когато свързвате микросхемата към двигателя, не забравяйте да я защитите с пластмасов калъф, никога не знаете, той може да излети в сервиза по време на работа.

В заключение отбелязваме, че е напълно възможно да направите машина за пробиване с помощта на мотор от използвана пералня, ако имате правилни ръце, голямо желание и сервиз с подходящо оборудване. Такава машина "ще струва три копейки и ще работи за три рубли." Успех

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини