Всичко за пералните машини

Преглед на стабилизаторите на съдомиялните машини

стабилизатори на напрежениетоЗащо ми е необходим регулатор на напрежението за съдомиялна машина? Този въпрос се задава от малко потребители на домакински уреди, но армията им рязко се попълва след мощен спад на напрежението на ниво микрорайон или дори село. Когато скъпите домакински уреди започват масово да се провалят, тогава неволно мислите за ефективни средства за защита. При рязко увеличение на напрежението в електрическата мрежа или, обратно, когато падне върху защитата на съдомиялната машина, може да се изправи добър стабилизатор, но как да го изберете правилно?

Какво представляват стабилизаторите?

Веднага след като възниква въпросът за избора на стабилизатор за съдомиялна машина, хората веднага се качват на сайтовете за продажба и започват да търсят подходящо за цената устройство, без да се чудят дали това ще им подхожда от техническа гледна точка. Предлагаме първо да се запознаете накратко с видовете стабилизатори и техническите им параметри и едва след това, като вземете предвид получената информация, да направите информиран избор.

 • Стабилизиращи устройства въз основа на група намотки.
 • Ферорезонансни стабилизиращи устройства.
 • Стъпка за стабилизиране на устройства.
 • Електромеханични стабилизатори.

Без да навлизаме в технически подробности, отбелязваме, че трябва да обърнем внимание само на два вида стабилизатори: намотка на основата и стъпаловиден. Ферорезонансните стабилизиращи устройства са твърде скъпи и е изключително неизгодно да ги закупите за домакински захранващи мрежи. Освен това намирането на ферорезонансен стабилизатор, предназначен за дома на пазара, изобщо не е лесно, така че веднага можете да забравите за тях.

Електромеханичните стабилизиращи устройства, напротив, са много чести. Освен това цената им е много, много разумна. Тя определено ще се заинтересува от много потребители. Вярно е, че има едно „но“, такива стабилизатори работят за максимум 5 години и често се провалят след 3 години. Така че да вземете такова устройство е икономически неизгодно.

Важно! Електромеханичните стабилизатори тип много високо качество изравняват напрежението в мрежата. Грешката е много скромна.

Как да изчислим параметрите на инструмента?

как е регулаторът на напрежениетоСтабилизаторът за съдомиялната машина трябва да бъде закупен с очакването, че освен PM ще свържете и други домакински уреди. Прекалено скъпо е да купувате отделен стабилизатор за всяко устройство и нямате нужда от него. Веднага щом поставим стабилизатора в кухнята в близост до съдомиялната машина, можете също да свържете към него хладилник и пералня.

Други домакински уреди също се нуждаят от защита, но тук ще трябва да дадете приоритет, защото колкото повече устройства свързвате, толкова по-мощен и надежден ще бъде стабилизаторът. И колкото по-мощен е стабилизаторът, толкова по-скъп е той.

Преди да купите стабилизатор, разберете коя електрическа мрежа се вкарва във вашия дом или апартамент: еднофазна или трифазна. Най-вероятно имате еднофазна мрежа и следователно се нуждаете от стабилизатор за еднофазна захранваща мрежа. След това изчислете общата мощност на всички свързани електрически уреди, особено на съдомиялната. Ние действаме така.

 • Поглеждаме паспорта на съдомиялната машина и намираме информация за нейната мощност там.
 • Правим същото с останалите свързани устройства и записваме числата на лист хартия.
 • Съберете числата и след това добавете още 20% към получената стойност и това ще бъде минималната мощност на стабилизатора, която трябва да закупите.

Запасът на мощност трябва да се вземе предвид задължително, тъй като съставът на устройствата може да се промени с течение на времето, а след това стабилизаторът ще работи до краен предел, а това е нежелателно.

Някои потребители на съдомиялни питат как да разберат дали захранването работи стабилно или нестабилно. Какво най-интересното в това може да ви каже самата техника. По-специално грешка e27 в съдомиялната машина на Bosch, само ни казва за спада на напрежението в електрическата мрежа. Ако това се случи с вас, не дърпайте, поставете стабилизатора за съдомиялната машина.

Какво предлагат производителите?

В момента на пазара можете да намерите огромен брой най-различни стабилизатори за бита. От богатството на избор на такива устройства, очите ми тичат широко. Не е много лесно да се даде предпочитание на конкретен производител, да не говорим за конкретен модел стабилизатор. За да улесним избора ви, сме подготвили преглед, който включва най-добрите стабилизатори.

 1. RUCELF SRW II-12000-L Реле стабилизатор тип, базиран на бобини с микропроцесорно управление и информативен дисплей. Стабилизаторът има прилична мощност от 10 кВт. Работи в диапазона от 110 до 270 V, грешката не надвишава 8%. Чрез този стабилизатор можете да свържете не само съдомиялна машина, но и повечето домакински уреди. Е, във всеки случай, на PM, хладилник, пералня и сушилня, микровълнова печка, тостер, бавна готварска печка и телевизор едновременно, това е достатъчно. Цената е 280 долара.
  RUCELF SRW II-12000-L 00001381
 2. Suntek SK2 RL11000. Друг реле-стабилизатор, който дори може да се монтира на стената. Той има малък калъф и прост дисплей. Максималната мощност, за която е проектирано устройството, е 11 kW. Работният обхват е от 120 до 285 V, но притежава пълна мощност от 140 V. Освен това е защитен от късо съединение, претоварване и удар от мълния. Средната цена е 220 долара.
  Suntek SK1.2 RL11000
 3. Resanta ASN 12000 N / 1-C Lux. Този реле-стабилизатор е с мощност 12 кВт. Той е много надежден, издръжлив и стабилен в експлоатация. За разлика от гореописаните проби, той е принудително охлаждащ, което не е лошо, но тялото му е доста голямо, така че не можете да го закачите на стената. Обхватът е 140-260 V, в тези граници стабилизаторът работи перфектно. Арсеналът на устройството включва: информационен дисплей, защита срещу прегряване, връзка, заобикаляща стабилизатора. Цена: 250 долара.
  Resanta ASN 12000 N 1-C Lux
 4. QUATTRO ELEMENTI Stabilia 5000 W-Slim 640-544. Стабилизиращо реле стенно устройство, много надеждно и компактно. Той има мощност от 5 кВт и работен диапазон от 140 до 270 V. Предимства на устройството: микропроцесорно управление, тънък, лесно охлаждащ се калъф, технология за мек старт, висока точност на регулиране, дълъг работен живот и защита срещу късо съединение. Средната цена е 128 долара.
  QUATTRO ELEMENTI Stabilia 5000 W-Slim 640-544
 5. Енергия ASN-5000 E0101-0114. Един от най-популярните стабилизатори сред потребителите. Той е и един от най-надеждните и доказани. Здравият корпус, двоен дисплей, принудителното охлаждане гарантира дълга и стабилна работа на устройството. Диапазонът на регулиране е от 120 до 280 V. Има интелигентна защита от претоварване, система за абсорбция на дъгата, предпазители за претоварване и късо съединение, регулируемо закъснение при включване. Мощност 4 кВт, струва 125 долара.
  Енергия ASN-5000 E0101-0114

За да обобщим, отбелязваме, че стабилизаторът на съдомиялната е абсолютно необходимо нещо, ако постоянно имате проблеми с захранването. Стабилизиращото устройство ефективно настройва, спестявайки съдомиялната машина и домакинските уреди от непосредствени повреди, а вие - от финансови загуби. Затова не щадете пари от средства за защита и това ще се изплати красиво. Успех!

   

1 коментар на читателя

 1. Граватарски критик критик:

  Защо да говорим за стабилизатори от 4 до 11 kV, ако имате нужда от 1,5 kV?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини