Всичко за пералните машини

Живот на съдомиялни машини

живот на съдомиялниИзбирайки домакински уреди, купувачите се опитват да закупят надеждни уреди, които ще работят безупречно за дълго време. Съдомиялните машини не са изключение, когато избирате „домашен помощник“, предпочитание се дава на надеждни марки, отговорни за качеството на продуктите. Мнозина се интересуват какъв е средният живот на съдомиялната машина и как правилно да се грижите за устройството, за да удължите „живота му“. Ще се опитаме да отговорим подробно на тези въпроси.

Какво декларира производителят?

Колко дълго ще работи миялната машина, зависи преди всичко от нейния собственик. Производителят на оборудването не посочва експлоатационния живот на оборудването, тъй като този времеви параметър директно зависи от това дали потребителят изпълнява правилата за работа на машината за миене на съдове и правилната грижа за нея.

Много е важно да разграничите две понятия - гаранция и експлоатационен живот. Гаранцията определя периода от време, през който производителят гарантира, че съдомиялната машина отговаря на специфичните изисквания за качество на нейната работа. Ако възникне повреда по време на гаранционния срок поради вина на продавача, например, фабричен дефект се почувства, тогава компанията, която е освободила оборудването, ще го поправи или възстанови въобще покупката.

Гаранционният срок за луксозни уреди е само около две до три години, а за продукти от икономична класа - около година.

Срокът на работа е общото време на използване на съдомиялната машина, през което тя е в състояние напълно да изпълнява функциите си. Например глобалните марки Electrolux, Bosch и Beco снабдяват клиентите с оборудване, което може да издържи до 20 години.

Как да увеличите продължителността на оборудването?

Колко дълго ще работи миялната машина зависи от вас. При правилна грижа за оборудването, спазвайки правилата на неговата работа, машината за миене на съдове може да функционира много дълго време. За да удължите живота на "домашния помощник", трябва да се придържате към следните препоръки:почистваме остатъците от храна преди да поставим съдовете в съдомиялната машина

  • Не забравяйте да премахнете остатъчната храна от чиниите. Храната, разположена на повърхността на кухненските продукти, безпрепятствено запушва изтичането на оборудването, а това от своя страна причинява неизправности в системата. Ако замърсителите са изсушени или изгорени на дъното, накиснете предварително прибори за хранене във вода.
  • Внимателно подбирайте специални перилни препарати за съдомиялни машини. Съсредоточете се върху конкретен модел на технологията. Така че, машините на Bosch са много податливи на различни химически елементи, така че можете да зареждате в тях изключително специално формулирани съединения. Извънредните почистващи продукти са строго забранени. Детергентите за машините Indesit трябва да съдържат сол. В допълнение, те включват компоненти за изплакване, бойци с миризма и други компоненти. Продуктите, които не съдържат тези вещества, могат да повлияят неблагоприятно върху качеството на измиването на такива модели технологии.
  • Спазвайте ограничението за обема прибори, заредени в устройството. Капацитетът на съдомиялната машина е една от най-важните характеристики на оборудването. Не претоварвайте оборудването, тъй като това, разбира се, ще доведе до намаляване на качеството на почистване и преждевременно износване на устройството. Също така вземете предвид теглото на кухненските продукти, когато ги поставяте в камера, тенджери и тигани са най-добре поставени на дъното, лъжици, вилици, чинии и чаши - в горната част.изберете програмата правилно
  • Правилно изберете опциите на съдомиялната машина, в зависимост от степента на замърсяване на съдовете, пълнотата на оборудването. Функционалността на съвременните съдомиялни машини Bosch, Electrolux, Ariston, Siemens, Indesit е доста разнообразна, изисква интензивно и експресно почистване, позволява ви да използвате икономичния режим на пране при половин товар и др.Ето защо, наистина оценете "предната част на работата" и изберете оптималната програма за почистване за всеки случай. Не включвайте функцията за максимално измиване при неекспресирано замърсяване на прибори за хранене, тъй като машината може да се износва по-бързо.
  • Не пренебрегвайте режима на сушене. Когато стартирате тази функция, миялната машина ще изсуши не само съдовете, но и самата тя. Така вероятността от неприятна миризма в системата, появата на ръжда, корозия и мащаб ще бъде значително намалена.

Не забравяйте, удължете живота на оборудването, което е във вашата сила. Не забравяйте да се погрижите за миялната машина, закупете специални перилни препарати, следвайте всички препоръки на производителя относно максималното натоварване и избора на програма за почистване.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини