Всичко за пералните машини

Гаранционни условия за съдомиялна машина

гаранционен срокПродължителността на гаранцията за съдомиялната машина е допълнителен аргумент за или против нейната покупка. Ако производителят дава дългосрочна гаранция за своите продукти, това означава, че той е уверен в качеството му, а това само по себе си е много привлекателно за купувача. Хрумна ни да проучим кои съдомиялни машини от кои марки имат най-дълга гаранция и кои компании предоставят най-лоялното гаранционно обслужване. Ще представим нашите изследвания на страницата на тази статия, надяваме се, че нашият материал ще ви бъде полезен.

Гаранционна продължителност

Повечето производители имат малка гаранция за съдомиялна машина. Обикновено тя не надвишава пет години. Въпреки това, компаниите, в преследването на лековерни клиенти, отиват на различни хитрости и трикове, като инсталират отделна гаранция за различни компоненти и сглобки, като не забравят широко да рекламират това.

Например, Bosch инсталира 1 година гаранция на повечето си машини. Но гаранцията за случая и системата за защита от течове е вече 10 години. Купувачът вижда голям стикер върху тялото на съдомиялната машина "10 години гаранция" и смята, че това е гаранцията, инсталирана на цялата машина. Всъщност, ако внимателно прочетете всичко, което е написано на стикера, се оказва, че е написано с по-малки букви в кръг, т.е. че за 10 години компанията гарантира защитата на корпуса от корозия и работата на системата Aquastop, Изглежда това не е измама, а косвено погрешно представяне. Но какво да кажем за другите производители?

 1. Electrolux прави повечето съдомиялни машини с 2-годишна гаранция. В същото време, ако купувачът иска да удължи гаранционния срок, той може да направи това срещу заплащане. За около 22 долара можете да удължите гаранцията за 1 година, за 30 долара за 2 години и за 38 долара за 3 години.

Допълнителна гаранция се издава със специален сертификат, който се приковава към вложката с основната гаранция.

 1. Собствениците на марката Hansa са инсталирали оборудването си с гаранция от 1 година. Те не предоставят никакви допълнителни гаранционни или разширяващи услуги. Независимо от това, Отзиви за съдомиялна машина Hansa Казват ни, че тази техника е далеч от второкласна.
 2. Гаранцията за съдомиялните машини на Beko е само 1 година, но продажбите им растат, защото цената на това оборудване е рекордно ниска, а качеството не е лошо, потребителите са доволни.
 3. Доста скъпите съдомиялни машини на марката Siemens не без причина са спечелили безупречната си репутация, но не предоставят дългосрочна гаранция за своите уреди. Гаранцията за повечето модели е не повече от 1 година, което е странно, тъй като техните съдомиялни работят без проблеми 8-15 години.
 4. Както при Electrolux технологията, Zanussi инсталира 1-годишна обща гаранция на своите съдомиялни машини, но тя може да бъде удължена. Цените са същите като при удължаване на гаранцията на автомобилите Electrolux. Максимумът може да бъде удължен за 3 години и да получите общо 4 години гаранция, но колко е оправдано?

Както виждаме, водещите производители на оборудване за миене на съдове не бързат да инсталират дългосрочна гаранция на своите продукти и има причини за това. Майсторите отдавна говорят за влошаването на качеството на материалите и разходите за производство. Опитът им показва, че колкото по-голям е делът на ненадеждните пластмасови части, толкова по-голям е рискът от повреда на машината. Така че малка гаранция за оборудване не е прищявка на компаниите, а по-скоро необходима мярка и ако се съди по това, което казват майсторите, само ще се влоши.

Кога е възможен безплатен ремонт и кога не?

гаранционен ремонтСега нека да видим в какви случаи сервизният център е длъжен да направи гаранционен ремонт на съдомиялната машина и в кои може да откаже.Купувачът има право да получи гаранционна поддръжка, ако капитанът на сервизния център определи, че причината за всяка повреда е била фабричен дефект или неправилни условия за съхранение, докато оборудването не бъде продадено на купувача. В този случай сервизният център е длъжен за сметка на компанията да отстрани всички дефекти и ако това не е възможно, да компенсира купувача за загуби за сметка на продавача.

Съдомиялната машина може да бъде ремонтирана и под гаранция в случаите, когато тя не работи при нормални условия на употреба (без нарушение от страна на купувача). Това може да бъде преждевременно естествено износване на части, късо съединение в електрически вериги, повреда на полупроводникови елементи и др. Отказ от гаранционен ремонт без загуба на гаранция като цяло може, ако:

 • електронните или електрическите компоненти на съдомиялната машина са неработещи поради проблеми с захранването;
 • разбивката е възникнала в резултат на контакт с миялната машина на некачествена чешмяна вода;
 • счупване възникна в резултат на непреодолима сила: наводнение, пожар, земетресение и др.

Ако съдомиялната машина се повреди по вина на трети лица, собственикът не се лишава от правото да предявява разумни искове към тях, но за това ще трябва да се обърне към съда. Има много прецеденти. Много съдебни дела бяха заведени срещу енергоснабдителни компании, по вина на които домакинските уреди от един или повече потребители бяха изгорени. Освен това, съдилищата най-често се изправят на страната на потребителите, така че проблемът е решен. Ако не поискате безплатен ремонт от сервизен център, можете да компенсирате загубата, като заведете дело срещу непосредствения виновник.

Как мога да загубя гаранционно обслужване?

Много хора осъзнават, че ако инсталирате сами съдомиялната машина и я направите неправилно, можете да загубите гаранцията. На това знанието им за възможните варианти за загуба на гаранционно обслужване, за съжаление, приключва. Всъщност фактът на самостоятелно инсталиране на съдомиялната машина не води до загуба на гаранция, това води до нарушения на технологията за монтаж, описана в инструкциите. Освен това може да бъде отказана безплатна услуга за миене на съдове, ако:

 • на оборудването са нанесени умишлени механични повреди;

Говорим за повреди по време на транспортиране, пренасяне, както и за щети, причинени от деца и т.н.

 • правилата за използване на съдомиялната машина, предписани в инструкциите, бяха грубо нарушени;
 • счупване възникна в резултат на неквалифициран занаятчийски ремонт на съдомиялната машина;
 • Нарушенията са направени по време на изпълнение на гаранционната документация.

И така, гаранционните условия за всички компании, които произвеждат съдомиялни машини, са различни. Някои прибягват до хитрости и трикове, но в общи линии подходът е един и същ за всички. Дългосрочната гаранция е рядкост и всичко това, защото всички се опитват да направят продуктите си възможно най-евтини от евтини и не винаги висококачествени материали.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини