Всичко за пералните машини

Средства за почистване на пералнята от мухъл

почистване на мухълВътре във всяка пералня машината е топла и влажна, което означава, че е повече от плодородна почва за развитието на мухъл. Ако държите отделението за люк и прах затворено след измиване, тогава вътрешността на пералнята няма да изсъхне и пералнята, в най-добрия случай, ще издиша гнила миризма, а в най-лошия мухъл ще нарасне в нея. Какво да правим, ако това вече се е случило, как да го премахнем и какви средства ще ни помогнат в това? Да поговорим за това.

Ще използваме домашната химия

Такава пералня става източник на опасност за всички членове на семейството. Мухълът трябва спешно да се почисти по друг начин:

 • тя ще разпространи огромен брой спори, които, попадайки в дихателните пътища на човек, причиняват алергии, белодробни заболявания и при високи концентрации тежко отравяне;

Мухълът е много опасен за малките деца, така че ако в шайбата ви се е образувала мухъл, не мийте бебешки дрехи в него, поне докато не успеете да го почистите.

 • мухълът може силно да замърси дрехите, които сте хвърлили в прането, оказва се, че сте сложили малко мръсни неща в барабана на пералнята и много се замърсявате;
 • мирише много неприятно, освен това разваля външния вид на пералнята.

Харесва ви или не, и това замърсяване трябва да бъде отстранено от пералнята възможно най-бързо, но за това е необходимо да се прилагат специални средства. Кои са ви по-удобни? На първо място, помислете за най-евтините и достъпни продукти за почистване от плесен.

домашна химияЛимонена киселина Във всяка кухня има лимон, но мнозина го използват само за печене и, максимум, за почистване на чайника от котлен камък. Междувременно, за да почистите пералнята от мухъл, лимонът също е много подходящ. Ефективността на този инструмент ще зависи от концентрацията, както и от температурата на водата, в която е разтворена тази химия. Колкото по-гореща е водата, толкова по-ефективно ще може да почисти пералнята. чета преглед на почистваща машина с лимонена киселина, всичко ще ви стане ясно.

Оцетна киселина. Оцетът също е безмилостен към плесен, ако 100 мл оцетна есенция се разтвори в 300 мл вода и след това се излее в тавата на пералнята и измиването започне, по-голямата част от това замърсяване ще бъде унищожена. Ако повторите процедурата, тогава няма да има следа от мухъл.

Сода. Този инструмент перфектно почиства повърхностите от различни замърсители. По-специално, вътрешната повърхност на барабана може да бъде почистена от мухъл. Резултатът ще бъде гледка за възпалени очи. Освен това содата, за разлика от специализираната химия, винаги е под ръка.

Фабрична химия

Руските и чуждестранните компании произвеждат огромно количество инструменти за почистване на перални машини. Различни многокомпонентни прахове и гелове са предназначени за 1-2 приложения, за да се разтвори директно матрицата и да се измият останките й от резервоара, барабана, дюзите и маркучите на пералната машина. За какво говорим?

 1. Kaneyo. Японският течен перилен препарат също така добре отърва пералнята от сапунени отлагания, мухъл, варовикови отлагания и други замърсявания. Продава се в бутилки от 550 мл. Именно това количество средства е достатъчно за почистване на вътрешността на пералнята с капацитет на барабан до 9 кг. Цената за 550 мл е 6,3 долара.
  kaneyo
 2. Нагара. Почистващи таблетки от Япония, които улесняват почистването на пералнята от мухъл и всякакви други замърсители. Хапчетата са много ефективни и сравнително евтини - за 5 таблетки ще върнете обратно $ 2.
  Нагара
 3. HG е прахообразен препарат за автоматично почистване на пералня от мухъл от Холандия. Подходящ за всички видове машини. Една опаковка от 0,162 литра отива в пералнята с товар до 7 кг.Ако вашата миеща машина има товар над 7 кг, вземете две опаковки. Едно почистване с HG248020161 ще премахне плесен от пералнята на всички места, където разтворът ще достигне. Цената на продукта е 10 долара за опаковка от 0,162 литра.
  hg248020161

Когато вземете препарат за почистване на плесени, внимателно прочетете препоръките за употребата му, които производителят отпечатва върху опаковката. Трябва да има директна индикация, че продуктът е подходящ за пералня.

Нюансите на използването на средствата

почистване на мухълАко в пералнята се появи мухъл, бъдете сигурни, че расте не само на зрението, но и на най-недостъпните места. В тази връзка за предпочитане е да се използва такъв прах или гел за почистване от мухъл, който ще извърши почистването автоматично.

Много е удобно, изсипете или изсипете продукта в контейнера за прах в отделението за основно измиване и стартирайте миенето на празен ход с гореща вода с двойно изплакване. В края на измиването мухълът ще изчезне. И не е нужно да пълзите пред машината с бункери, надявайки се да избършете поне част от формата с парцал - всичко ще бъде направено чрез автоматизация. В този случай основното е да се спазва дозировката, тъй като някои средства в прекомерна концентрация са опасни за частите на пералнята. В автоматичен режим се почистват следните средства, които обмисляме:

 • Kaneyo;
 • Нагара;
 • HG248020161;
 • оцетна киселина.

Като средство за ръчно почистване на пералнята от мухъл е подходяща сода, но като смесено средство, което може да се използва по всякакъв начин, е подходяща лимонена киселина. Почистването на детайлите на пералнята с лимон или сода е доста отнемаща време задача, ще изтриете всички пръсти, докато можете да се справите. И ви трябва само пакет сода или лимон, парцал или гъба и ръцете ви.

Какво не си струва да използвате?

На различни информационни сайтове можете да намерите препоръки за почистване на пералнята от мухъл с помощта на белота, различни киселини и дори напитка Coca-Cola. Тези препоръки могат да се считат за несъстоятелни и дори вредни. Но нека да го разберем по ред.не може да се използва за почистване на машината

 1. Белотата е много активно концентрирано хлорсъдържащо вещество, което наистина бързо ще почисти пералната машина от замърсяване, но също така ще съсипе уплътняващата дъвка, което от своя страна ще доведе до течове.
 2. Киселини - ще причинят същите щети като белотата, но и металните части също ще страдат, например барабанът ще потъмнее. Имаше случаи, когато потребителите успяха да изгорят отводнителната тръба с киселина и това е абсолютно „калай“.
 3. Кока-Кола - има някои качества на почистващ агент поради съдържанието на специална химия в тази напитка. Вярно е, че за почистване на пералня Coca-Cola, ще ви трябват около 20 литра от тази напитка, доста е скъпа, по-лесно е да купите няколко пакетчета лимон.

Всякакви агресивни химикали са потенциално опасни за пералнята, не експериментирайте, в противен случай ще трябва да отидете в магазина за нов „домашен помощник“.

В заключение отбелязваме, че образуваните в пералнята средства против плесени могат да бъдат разделени на две групи: специални продукти и препарати за почистване на домакинствата, пригодени за почистване. Домашните химикали са по-евтини, а в някои случаи и по-ефективни, основното е да не се използват вещества, които могат да навредят на пералнята. Успех

   

1 коментар на читателя

 1. Граватар татко татко:

  Рисуваха за средствата за почистване на шайби - просветлени малко ++. Което не трябва да се използва. И по-долу видеото за белотата и киселината. Само 5 точки.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини