Всичко за пералните машини

Детергент за измиване на якета - какъв е най-добрият начин да ги изперете?

Детергент за измиване на якетаДамските якета са доста популярен вид зимно облекло. От много години руснаците го използват. И изглежда, че няма да спрат. Търсенето му се обяснява с факта, че е много удобно, задържа топлината добре, може да бъде доста евтино и изглежда доста приятно.

За съжаление, всички дрехи се замърсяват рано или късно. Следните области на нещата губят своята чистота особено бързо:

  1. Плат до джобове
  2. Зона с ръкави
  3. Яка.

Замърсеното яке трябва да бъде измито или химически почистено. Химическото почистване е по-скъпо от измиването с домашна пералня. И трябва да носите нещата някъде. И след това го хвърлиха в пишещата машина, налиха ми препарат, програмата беше настроена и си починете. Изглежда толкова просто. Но ако миете това нещо неправилно, тогава може да срещнете следните проблеми:

  • Материята губи първоначалния си цвят
  • Губи формата си
  • Пухът се разпада и се установява на дъното на клетките. И тогава е много трудно да се върне към нормалното.
  • След измиване остават бели петна. Това се дължи на факта, че пухеното яке е доста плътен продукт и прахът от него може да бъде много трудно да се измие при изплакване.

С какви средства и как да измиете пуловер?

Детергенти за връхни дрехиМного домакини имат своите малки тайни за измиване на особено замърсени участъци от нещата. Някои използват за тази цел всякакви средства за измиване на якета. Например, можете да третирате домакинските места със сапун. Този сапун не произвежда толкова много пяна. И се измива без проблеми с чешмяна вода. Този трик ще направи възможно премахването на някои видове мръсотия, мазни петна без машинно пране и дори без ръчно измиване на цялата работа.

Предупреждаваме, че стандартните препарати за пране и други продукти са крайно нежелателни за пухените якета. Особено тези, които не са направени на синтетичен зимник или специална памучна вата, а на пух и перо на птица.

Много от тези миещи продукти създават твърде много пяна. Това е причината, че целият прах не се измива от тъканта. За да изплакнете най-малко праха, трябва три пъти да стартирате режима на изплакване. Казва се, че при използване на конвенционални видове прахове се отстранява само горната част на замърсителите. И това, което беше вътре, не отива никъде и остава там.

За да омекотят водата, много домакини и домакини използват различни помощни препарати. Тоест, разнообразие от омекотители за тъкани. Смята се, че когато използвате тези средства, пухеното яке изсъхва много по-бързо. На повърхността му не се появяват петна от прах за пране. И освен това се появява необичаен и доста приятен аромат.

Не използвайте тези, които съдържат белина, за да измиете пухеното яке.

Използването им ще доведе до факта, че пухеното яке ще започне да губи първоначалния си цвят. Ако зоната на ръкавите, яката или други малки части от този тип дрехи са мръсни, тогава не можете да изперете цялото нещо, а използвайте частично ръчно пране с средство за отстраняване на петна и четка.

Между другото, препоръчително е да използвате специални PVC топки за измиване на якета. Те не само ще попречат на пухът да се разпадне в клетките, но и ще помогне да се избие почистващия препарат от тъканта по време на изплакване. Препоръчва се използването на 3-4 парчета такива топки. Те просто се поставят в барабана на пералнята, заедно с пух.

Въпреки използването на подобни трикове, много хора съветват да се използва двойно изплакване, за да се уверят, че пухът не е абсорбирал частици от използвания продукт.

Течни препарати за измиване на якета

Profhim - почистващ препарат за измиване на якетаПрепоръчваме ви да използвате само специални течни перилни препарати, за да измиете пухените си якета. Те включват „Профим“.Той е направен специално за неща, съдържащи пух. И не само пухени якета. С него е напълно възможно да миете възглавници, одеяла и други пухкави неща. "Profhim" перфектно изпира нещата и не позволява на пух да се събира на бучки. Освен това не премахва естественото покритие на писалката. Какво му позволява да запази свойствата, да не се руши и да не изсъхва.

За да изперете пухеното яке с машинно пране, ще ви трябват около 50 мл. "Profhima". И за миене на ръце приблизително същото. Не е необходимо да се мие при висока температура. Можете да зададете 30-40 градуса и всичко ще бъде наред.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини