Всичко за пералните машини

Детергенти за детски ястия

почистващи препарати за миене на съдовеГрижата за детските ястия трябва да е различна, отколкото за възрастен. В крайна сметка детското тяло е изключително чувствително към различни вредни химии. Разбира се, едно дете може да получи и доза такава химия от други източници, но ние, като родители, трябва да направим всичко по силите си, за да защитим детето си от всякакви негативни влияния за възможно най-дълго време.

На първо място, трябва да използвате специален инструмент за миене на детски съдове, за да се грижите редовно за чинии, чаши, зърна, бутилки, помпи за гърди и други прибори, с които децата влизат в контакт. Става въпрос за такива инструменти, които ще бъдат разгледани в тази статия.

Разнообразие от продукти за грижа за деца

Във всеки повече или по-малко голям магазин за хардуер, продавачите ще ви предложат цяла гама перилни препарати, които номинално са подходящи за грижа за детски ястия. Всъщност наскоро стана модерно да се използва „екологично чиста“ химия, която не вреди на човешкото тяло. Но въпросът е, наистина ли е възможно да поверите ястията на детето си с такива средства? За да разберете грубо този проблем, трябва да разгледате състава на предложения инструмент, той не трябва да бъде:

 • парабени;
 • фталати;
 • феноли;
 • сулфати;
 • формалдехид;
 • фосфати;
 • нефтопродукти.

Също така, преди да купите, помиришете предлагания препарат за миене на съдове - той не трябва да мирише рязко на плодови или флорални аромати и още по-слабо изразена миризма на ацетон, алкохол, феноли и други подобни. Избраният продукт трябва да се изплаква сравнително лесно с топла и студена вода. Съставът на продукта трябва да съдържа безопасен дезинфектант, който ще помогне за справяне с микробите.

За ваша информация! Не четете големите етикети, които производителят има на лицевата страна на етикета, тази информация може да не отговаря на реалността.

Цялото разнообразие от почистващи препарати, предназначени за грижа за детски ястия, могат да бъдат разделени на три големи групи:

 1. ръчни препарати за миене на съдове;
 2. средства за миене на детски чинии в автоматичен режим в съдомиялната машина;
 3. продукти за домашна грижа за детски ястия.

Всяка от тези групи включва голям брой различни измиващи гелове, прахове, суспензии и таблетки. Ще анализираме всяка от тези групи и ще видим какво ще се случи.

Общ преглед на продукта за ръчно пране

В по-голямата част от случаите младите майки избират препарат за грижа за чиниите на бебето ръчно. Само няколко мият детски чинии в съдомиялната машина, въпреки че това е автоматичният метод, който напоследък придобива все по-голяма популярност. Съдейки по прегледите, тогава много млади майки, дори да имат съдомиялни, предпочитат ръчното миене. Има няколко причини за това.

 • По правило няма много детски ястия, няма смисъл да зареждате съдомиялна машина.
 • Няколко предмета са много по-лесни и по-бързи за пране на ръка, това ще отнеме около 5-7 минути, докато в миялната машина най-бързият режим на миене е 20-30 минути.
 • Трудно е да съхранявате детските чинии за съдомиялна машина, тъй като детето може да има една любима чаша, една любима чиния и той ще изисква те да бъдат измити и веднага да се върнат при него.
 • Измивайки ръчно бутилката или чашата за бебе, имате възможност правилно да ги разкъсате с четка, съдомиялната няма да може да измие тези аксесоари.

Важно! Инструментите за ръчно пране са по-икономични. За да измиете няколко детски вещи ще ви е необходима само една капка от продукта, ако миете в съдомиялна машина, една капка няма да работи.

Надяваме се, че общият смисъл на горното е разбираем, сега нека се занимаваме със следния въпрос: кои ръчни продукти за детски ястия се считат за най-добрите, естествено, от тези, които могат да бъдат закупени повече или по-малко свободно на руския пазар? Има няколко от тях.

 1. Nuk. Специален инструмент, който е подходящ за измиване на всякакви детски предмети от бутилки до играчки. Детергентът, произведен в Германия, се предлага под формата на гел и се продава в бутилки от 380 ml. Много е икономичен, измива добре мръсотията и най-важното е абсолютно екологично чист. Можете да го използвате доста спокойно. Средната цена е 300 рубли на бутилка.
 2. Molecola. Този инструмент не е препарат за миене на съдове, но е чудесен за тези цели. Той е абсолютно екологичен, така че производителят им позволява да мият плодове и зеленчуци. Основните компоненти: глицерин, лимонена киселина, вода, ксатанова дъвка - са безвредни за организма на възрастен и дете. 1 капка е достатъчна за измиване на около 12 предмета. Предлага се в пакет от 500 мл, бутилки за семейство, където 3 деца са достатъчни за 6 месеца. Средната цена е 170 рубли за бутилка от 500 ml.
 3. Сарая Арау Бебе. Добър екологичен почистващ препарат от Япония е подходящ за поне възрастен, поне за детски ястия. Направен на базата на сапунени растения, много гъст и икономичен. Допустимо е да се разрежда наполовина с вода. Средната цена на опаковка е 300 мл. - 430 рубли.
  почистващи препарати за миене на съдове
 4. Палмия експресива. Екологично чист препарат, произведен в Русия по италианска технология. Универсален препарат, затова подходящ за детски ястия. Съставът на продукта включва натурални хранителни ароматизатори: нар, портокал, червен мак и др. 1 капка е достатъчна за измиване на ръка 20-30 предмета детски съдове. Цената на бутилка е 500 мл. - 122 рубли.
 5. Майне Лийбе. Висококачествен препарат за детски съдове, както и играчки, бутилки, помпи за гърди. Те могат да мият изделия от дърво, пластмаса, гума и метал - няма ограничения. Можете също да миете зеленчуци и плодове. Продуктът се предлага в бутилка под формата на гел, произведен в Русия по немска технология. Средната цена на бутилка е 485 мл. - 200 рубли.

Важно! По-рано ние включихме в нашия преглед инструмента Eared Nannies, но тъй като в него бяха открити вредни компоненти в резултат на лабораторни тестове, той беше изключен от прегледа.

Преглед на инструментите за автоматично измиване

Ще измиете ръчно три чинии за деца и халба, която не се разлива, не е толкова трудно, но какво ще кажете за десетки или дори стотици детски играчки. Детето ги облизва, така че трябва често да миете играчки. Измиването на ръка е доста трудно, защото трябва да застанете отстрани, да изплакнете всяка играчка и след това да изсушите всичко. Много по-лесно е да заредите съдомиялна машина с играчки, започнете бързо измиване при температура от 40 градуса и се заемете със собствен бизнес.

Съгласете се удобно, остава само да изберете добър препарат за миене на детски съдове, защото това, което използвате всеки ден, няма да работи. Дори в доброто модерно Съдомиялна финиш Достатъчно количество химия, която не трябва да влиза в тялото на детето. Нашите експерти препоръчват следните миещи препарати за съдомиялната машина, които са подходящи за миене на детски съдове и играчки.

 • ECO LIFE на прах. Специален инструмент, който е създаден специално за измиване на детски чинии и играчки в съдомиялната машина. Според производителя в неговия прах няма вредни вещества, въпреки че някои компоненти на състава са търговска тайна. Прахът се консумира доста икономично, въпреки че разходите не могат да се сравняват с разходите за средство за ръчно измиване. Пакет с прах от 1,1 кг струва средно 500 рубли.
 • Концентриран прах за съдомиялна машина Jofure от Япония. Въпреки че не е специално създаден за детски ястия, той е доста подходящ за него, тъй като не съдържа вредни компоненти. Дори плодовият аромат, който се използва в този прах, е направен на базата на растителни компоненти и няма остра миризма. Инструментът е много ефективен, отмива добре ястията, така че трябва да помислите да го използвате за всички ястия. Цената за опаковане от 600 г е 700 рубли.
  почистващи препарати за миене на съдове
 • Екологични таблетки за съдомиялни машини Ecover белгийско производство. Не съдържайте хлор, фосфати, сулфати и други вредни химикали. Те могат свободно да се използват за миене на детски съдове, играчки, помпи за гърди и други. Таблетките са удобни за употреба, мият съдове добре и имат биоразградими опаковки. Ястията след употреба на Ecover таблетки са блестящи с перфектна чистота. Недостатъкът на този инструмент може да се счита само за цената. Опаковка от 70 таблетки струва средно 1700 рубли.

За ваша информация! Специалистите приписват таблетките Ecover на най-скъпите (елитни) продукти, около 30% от разходите, които ще дадете за марката, останалото за качество.

 • Klar е качествена пудра за съдомиялни машини от Германия, подходяща за миене на детски съдове. Неговата особеност е, че той сам по себе си няма мирис и перфектно премахва всички неприятни миризми. Прахът се основава на растителни компоненти и безопасна химия, не предизвиква алергии. Няма да има бяло покритие върху чинии или играчки; прахът лесно се измива напълно с мръсотия. Пакет с тегло 1,4 кг струва средно 1100 рубли, достатъчно опаковка за около 55 приложения, въпреки че може лесно да се разтегли до 70 приложения - проверено.

Продукти за домашна грижа за деца

Можете да намерите добър и евтин инструмент от надежден производител и спокойно да миете чиниите на децата си. Но винаги искате да спестите малко от една страна, а от друга, за да сте сигурни в естествеността на компонентите на перилния препарат. В този случай пригответе препарат със собствените си ръце, при тези условия определено няма да имате сянка на съмнение, че вашият продукт е абсолютно натурален и безопасен за здравето. Ето няколко рецепти за такива домашни средства.

Важно! Използването на домашни почистващи препарати за съдомиялни машини през цялото време е доста рисковано, можете да развалите „железния помощник“, особено ако използвате продукти от горчица.

Домашно лекарство на основата на сода, боракс и лимони. Взимаме 1 чаша сода пепел, смесваме я с половин чаша най-фина пречистена трапезна сол, към сместа добавяме боракс на прах - 1 чаша. Остава да добавите 100 гр. Лимони, разбъркайте всичко и ще получим висококачествена и безопасна бебешка пудра за съдомиялната машина.глицерин

На следващо място, помислете за рецепта за домашен препарат за миене на съдове на базата на бакпулвер за печене. Вземете 1 чаша бакпулвер, 2 чаши сода за хляб, 1 чаша боракс. Получаваме добър и безопасен прах. Вярно е, че не се съхранява много добре, така че изчислете количеството на сместа, която трябва да се приготви, достатъчно за около месец, не повече. Тъй като ако съхранявате сместа повече от месец, тя губи полезните си свойства. Сместа на базата на бакпулвер много добре измива замърсяванията от биологичен произход, така че е идеална за детски ястия и играчки.

Сега даваме рецепта на базата на глицерин. Приемаме 25 г течен глицерин, 50 г лимонов сок, чаена лъжичка алкохол и три супени лъжици гореща вода. Смесваме всички компоненти, изсипваме сместа в непрозрачен съд и използваме за 1 месец. Не препоръчваме да съхранявате сместа повече. Този продукт е подходящ за ръчно миене на детски съдове и играчки, не трябва да се излива в съдомиялната машина.

В заключение отбелязваме, че на съвременния пазар асортиментът от специални перилни препарати за грижа за детски ястия, играчки и други прибори е наистина страхотен, но трябва да изберете много внимателно, тъй като понякога един безскрупулен производител налива в собствените си средства каквото и да е, позиционирайки ги като безопасни.Прочетете внимателно състава, бъдете внимателни или дори сами пригответе почистващи препарати, в този случай всичко ще бъде наред!

   

1 коментар на читателя

 1. Граватар Катерина Катрин:

  Защо толкова много проблеми с приготвянето на домашно лекарство? Въпреки че, ако детето е алергично, тогава, разбира се, си заслужава времето. Имам Aqua Baby на мивката си, мога едновременно да мия чиниите си с тях. Но не използвам обичайните за детски чинии, твърде химичните, според мен, не са полезни. В Аква повърхностноактивните вещества са меки, багрила, парабени, фосфати и други агресивни химикали не се използват. Ястията се изплакват добре, гелът не остава върху него. И подходящи за обелване на плодове и зеленчуци, аз също капем през дозатора върху тях, измивам го и го измивам под течаща вода.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини