Всичко за пералните машини

Почистващи машини за съдомиялни машини

почистващи препарати за съдомиялни машиниСъдомиялната машина е устройство, предназначено да се грижи за съдовете, но също така трябва да се грижите за съдомиялната машина, в противен случай тя ще престане да изпълнява функцията си в един, не твърде фин момент. За да се грижите за съдомиялната машина ефективно и изчерпателно, трябва да намерите и закупите добър препарат за почистване на съдомиялни машини. Как да получите добро почистващо средство за съдомиялна машина или как да го приготвите сами, ще поговорим за това по-късно.

Ръчно или автоматично почистване?

Много хора по някаква причина смятат, че ако са закупили добро почистващо средство за съдомиялна машина и почистват според инструкциите, тогава нищо повече не трябва да се прави. Това всъщност не е така. Само автоматичното почистване няма да помогне да се отървете машината от цялата мръсотия, трябва да свършите малко работа с ръцете си. Специалистите препоръчват да започнете с ръчно почистване. Няма да разказваме отделно как да извършите ръчно почистване в рамките на тази статия, можете да разберете за това в статията Как да почистите вашата съдомиялна машина.

Достатъчно е да се каже какво трябва да се почисти:

 • филтър за боклук;ръчно почистване на съдомиялни машини
 • пространството под работното колело;
 • дюзи на работното колело;
 • стените на резервоара на съдомиялната машина;
 • кошници за съдове;
 • гумени уплътнения

След като горните елементи се почистят старателно, можете да пристъпите към автоматично почистване на съдомиялната машина. Това ще спаси всички части и възли от мухъл, мащаб и други замърсители, които не могат да бъдат отстранени ръчно. Заключение - за да почистите съдомиялната машина от различни видове замърсители, първо е необходимо ръчно да се четкатеи след това машинно почистете със специален инструмент и след това можете да разчитате на вашата съдомиялна машина, която да ви служи "вярно" в продължение на много години.

Преглед на най-добрите продукти за почистване в магазина

Измислихме алгоритъма за почистване на съдомиялната машина, сега остава да изберем висококачествен и безопасен инструмент за автоматично почистване. Много е важно продуктът не само да се справя ефективно с мухъл, мазнини, котлен камък, но и да не навреди на уязвимите части на вашата съдомиялна машина, например, гумени ленти. За да ви улесним при избора на продукт, направихме кратък преглед на почистващите продукти, които можете да закупите в хардуерен магазин.

За ваша информация! Марката Finish традиционно е монополист на руския пазар в сегмента на почистващи препарати за съдомиялни машини, но наскоро на нея започнаха да се появяват достойни конкуренти.

 1. Calgonit Fusion Power. Ефективно и безопасно почистващо средство за съдомиялна машина за гамата Finish. Calgonit Fusion Power от Finish има два слоя почистваща течност: син и прозрачен. Синьото ще се справи с мазно покритие и ще осигури дезинфекция на машината, включително отстраняване на мухъл, а прозрачният слой е проектиран да се бори срещу мащаба. Производителят на продукта препоръчва почистване веднъж месечно. Средната цена на 1 бутилка от 250 мл е 300 рубли.почистващи препарати за съдомиялни машини
 2. Завършете изплакване. Мощен, концентриран, но безопасен препарат за миене на съдове, произведен в Япония. Нейната особеност се състои във факта, че продуктът създава специален химичен слой върху повърхността на машинните части, което предотвратява отлагането на мазнини, плесени и бактерии върху тях. Компонентите на продукта ефективно унищожават мащаба и известно време не му позволяват да се образува. Почистването трябва да се извършва на всеки 4 месеца. Средната цена на бутилка от 60 ml е 400 рубли.

Важно! Finish Rinse не може да се използва за почистване на съдомиялна машина, която няма дозатор за препарат за изплакване.

 1. UniPlus. Почистващ препарат за съдомиялна машина от Германия.Почиства съдомиялната машина от всички видове замърсители, включително мазнини, създавайки защитен филм вътре, който предотвратява растежа на бактерии и мухъл. Почиствайки веднъж на всеки 2 месеца, заедно с ръчното почистване, вие напълно защитавате вашата машина от бактерии, котлен камък, плесени и мазнини. Почистващата течност е опакована в опаковки от 250 мл, средната цена е 500 рубли за 1 бутилка.
  почистващи препарати за съдомиялни машини
 2. Ринова Лавастовилие. Много висококачествен италиански препарат за почистване на съдомиялни машини. Той не само премахва варови и мазни отлагания, бактерии и плесен, но също така създава пречка за по-нататъшното им образуване., Използвайте продукта веднъж на 3 месеца. Цената на бутилка от 280 мл е 470 рубли.

Рецепти за най-добрите почистващи препарати за дома

Средството за почистване на съдомиялни машини със сигурност не е „панацея“. Опитните домакини твърдят, че изобщо не е нужно да купувате препарат за почистване в магазина, за да спасите „железния си помощник“ от мазнини и замърсявания, можете сами да си направите такъв продукт. Но тук е проблемът, в интернет има много рецепти за почистващи препарати за съдомиялни машини, но не е ясно кой от тях е наистина безопасен и ефективен. Нашите експерти са решили да подберат за вас рецептите на най-добрите продукти за почистване на дома за съдомиялни машини, ето ги.почистваща машина за домашна миялна машина

 • Почистване със сода и оцет. Почистването се извършва така. Изваждаме праховия филтър от съдомиялната машина заедно с телената мрежа, изваждаме кошницата за съдове и работното колело. Измиваме тези части в леген със сапунена вода. След това поставяме всички детайли на място, на дъното на резервоара слагаме чаша с 9% оцет и внимателно покриваме стените, кошницата, дъвката и други елементи със сода, След това започваме дълъг цикъл на измиване при температура 600C и изчакайте резултата.
 • Почистване на боракс. Първо почистете ръчно съдомиялната машина, след това изплакнете стените на резервоара, кошницата, работното колело, гумените ленти и други части с мокра гъба. Взимаме торбичка с прах боракс и я пълним с всички вътрешни повърхности на съдомиялната машина и започваме дълъг цикъл на миене.
 • Сода с водороден пероксид. Взимаме пакет хлебна сода и я изсипваме цяла в купа, наливаме там бутилка водороден прекис и 20-30 капки етерично масло (каквото ви харесва). Смесете получената каша и я сложете за 20 минути във фризера. Изваждаме купа с удебелена каша и оформяме бучка от нея. Слагаме бучката в кошницата за съдове и започваме дълъг цикъл на измиване при висока температура.

За да обобщим, отбелязваме, че ако се вярва на агресивна реклама, няма повече средства за почистване на съдомиялната машина на руския пазар, с изключение на тези, произведени под марката Finish. В действителност това не е така. Има много добри продукти от различни производители, които не са по-лоши, а може би дори и по-добри от финала. Освен това изобщо не можете да си купите препарат за почистване на съдомиялни машини, но го направете сами и почистете перфектно вашия железен асистент, като същевременно харчите „три стотинки“.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини