Всичко за пералните машини

Сравнение на съдомиялни машини

сравнение на съдомиялни машиниЗа да не направите грешка при избора на съдомиялна машина, трябва да сте много наясно какво искате да купите. Важно е да вземете предвид всички особености на вашите помещения, условията и характера на работата на „домашния асистент“ и куп различни фактори. За да направите това, трябва да знаете точно кои съдомиялни машини съществуват и какви характеристики имат. Трябва да сравните наличните на пазара машини и за да направите това, трябва да разделите тази техника на видове и категории и след това да продължите към детайлите. Това ще направим.

Стандартни домакински съдомиялни машини

Стандартните съдомиялни се наричат ​​така, тъй като шкафът им е със стандартни размери Ш х Г х В - 60 х 60 х 85 см. Стандартните съдомиялни не се вписват в мебелите, но те са и най-просторните. Тези машини могат да включват до 15 комплекта чинии, Да, и дизайнът на тази техника е познат, подходящ за всеки интериор, като цяло, без изненади. Отличен представител на стандартната домакинска съдомиялна машина е моделът Bosch SMS 40D12 RU.

Bosch SMS 40D12 RU се класира на рекордно ниско ниво, като същевременно има отлични показатели.

Според проучване, проведено сред купувачите на добре позната дистрибуторска мрежа, съдомиялните машини на марката Bosch SMS 40D12 RU са избрани поради ниската си цена, добре познатата марка, качеството на сглобяване, унифицирания дизайн и капацитета на миещия бункер.

Bosch SMS 40D12 RU

Bosch SMS 40D12 RU едновременно измива 12 комплекта чинии, като същевременно произвежда минимум шум (52 dB). По-скъпите немски технологии често вдигат повече шум. Този модел на съдомиялни машини има икономичен режим на работа, така нареченото "половин товар", което ви позволява да спестите вода и енергия, ако бункерът за миене не е напълно зареден. Отличителните характеристики на Bosch SMS 40D12 RU са:

 • забавено изстрелване;
 • възможността да използвате 3 в 1 фондове;
 • електронно управление на регенерацията;
 • възможност за свързване с гореща вода.

Пералнята разполага с цифров дисплей и 4 програми за пране. Сред съдомиялните машини на Bosch е една от най-евтините, средната цена е 428 долара.

По-простата за дизайн, но не по-малко забележителна е миялната машина Indesit DFG 26B10 EU. По-рано имаше оплаквания от потребителите за съдомиялни машини на тази марка. Освен това тези оплаквания се отнасяха до качеството на технологиите. Днес показателите за качество нараснаха значително и сега Indesit DFG 26B10 EU може да се конкурира с марки като Bosch, Siemens, Electrolux и други. За да не затрупаме модела, започваме с минусите:

 • няма дисплей;
 • стандартен бял цвят без опции;
 • шумно, въпреки че производителят заяви максимално ниво на шум от 51 dB.

Indesit DFG 26B10 EU

Като цяло това е всичко. Нашите експерти откриха в интернет прегледите, че тази машина има некачествени движещи се части, че те постоянно се чупят. Проверката на тези данни показа, че това е чиста измислица. Частите на машината са напълно надеждни и ако се появи заводски дефект, тогава никоя компания не е безопасна от това. Колкото по-сложна е техниката, толкова по-латентни дефекти има. Сега за предимствата на Indesit DFG 26B10 EU:

 1. цената е само 332 долара;
 2. капацитет от 13 комплекта чинии;
 3. скрит нагревателен елемент;
 4. шест програми за измиване;
 5. възможност за половин зареждане;
 6. забавяне при стартиране на програмата;
 7. Има точка за свързване с топла вода.

Малки съдомиялни машини

За малките съдомиялни приписваме компактно оборудване с много скромни размери. Той не се сравнява по капацитет със стандартните съдомиялни, но те имат много други предимства, които си заслужава да бъдат споменати.

Въз основа на името можем да се надяваме, че тези съдомиялни машини са с малки размери, което ви позволява да ги поставите там, където стандартната машина ще се побере. И наистина размерите на този "домашен помощник" са около (Ш х Г х В) 55x50x45 см, но има модели с още по-скромни размери.Те се поставят доста лесно на капака на плота, на покрива на корпуса на по-цялостно оборудване или окачени на стената със специални скоби.

Размерите на малките съдомиялни машини са сравними с домакинските микровълнови фурни.

В този сегмент на съдомиялни машини лидерът се откроява - CANDY CDCP 6 / E-07. Този модел е сглобен в Китай, но това не означава лошо качество на изграждане. Сглобяването като цяло е много успешно, а дизайнът не е лош.

CANDY CDCP 6E 07

На цена от 246 долара получавате отлична техника, с която можете да измиете 6 комплекта чинии наведнъж. В арсенала на машината има до шест програми за пране, но температурният режим на измиване е само един. Сред специалните функции е възможно да се разграничи автоматичното регулиране на твърдостта на водата и възможността за използване на средства 3 в 1. Недостатъците също съществуват, както без тях.

 • Неадекватно изтегляне. Това е общ недостатък на всички компактни съдомиялни машини. Обикновено капацитетът им не надвишава 6 комплекта (CANDY CDCP 6 / E-07) и това не е достатъчно дори за семейство от 4 души, да не говорим за многодетни семейства.
 • Високо ниво на шум. Малка съдомиялна машина гърми като голяма още по-силно, така че трябва да свикнете веднага, защото пазарът не предлага тихи модели.
 • Примитивно електронно управление. Простите електронни модули често се прехвърлят в компактни съдомиялни машини, което прави работата проста и примитивна, с минимум информация, показана на контролния панел.

От съдомиялните машини на Bosch може да се различи Bosch SKS41E11RU. Освен това е евтин (355 долара), има опростен дизайн и куп положителни отзиви от благодарни потребители.

Bosch SKS41E11RU

Тесни съдомиялни машини

Продължавайки нашето сравнение на различни съдомиялни, стигнахме до тесни модели. Защо са толкова забележителни? Основната разлика между тази техника и другите съдомиялни машини е ширината на корпуса. Вместо стандартните 60 см той има ширина 45 см, което се отразява негативно на максималното натоварване на миещия резервоар.

Една от най-популярните съдомиялни машини в този сегмент е Hotpoint / Ariston LSFK 7B09 C. Размерите на този модел W x D x H са 45x60x85 cm, а в него са поставени 10 комплекта чинии. Добър показател, ако приемем, че капацитетът на други тесни модели най-често не надвишава 9 комплекта. Hotpoint / Ariston LSFK 7B09 C, работи доста тихо (максимално ниво 49 dB), докато неговият контролен модул е ​​в състояние да разпознава до 7 програми. Основните предимства на модела:

Hotpoint Ariston LSFK 7B09 C

 • цена, която е само 307 долара;
 • забавен старт за 3, 6 и 9 часа;
 • възможността за използване на средства 3 в 1, включително таблетки;
 • наличието на сензор, който определя чистотата на водата;
 • зареждане до половината на миещия резервоар.

При стартиране на половин товар консумацията на вода и електричество по време на миене намалява с почти 50%.

Недостатъците включват скромен външен вид, вибрации по време на работа, електронно-механичен тип управление, въпреки факта, че повечето съвременни машини вече имат напълно електронни системи за управление.

В допълнение към Hotpoint / Ariston LSFK 7B09 C потребителите високо оценяват: Bosch SPS30E32RU, Candy CDP 4609, Siemens SR24E205RU. Тези модели, въпреки че са по-малко просторни, но по отношение на качеството на сглобяване практически нямат равни.

Вградени уреди

На първо място, помислете за връзката между понятията „вградена съдомиялна машина“ и „съдомиялна с възможност за вграждане“. Каква е разликата? Във вградената миялна машина вратата изглежда напълно непретенциозна. Тя няма декоративна облицовка и всички крепежи стърчат. Всичко това е така, защото към вратата на напълно вградената съдомиялна машина е прикрепена фасада, която позволява на машината да се слее с мебела, след като вгради тялото в него. В резултат на това такава машина е почти невъзможно да се разграничи от една от стойките на кухнята, което й позволява да се впише идеално в интериора на стаята.

Съдомиялната машина с възможност за вграждане има сменяеми елементи, които ви позволяват да я подредите между мебелите малко по-успешно. Въпреки това няма да можете да скриете напълно такъв „домашен помощник“.И сега даваме примери за най-добрите модели.

 1. Siemens SR64E002RU. Сравнително евтин „домашен помощник“ на германското събрание. Средната му цена е около 430 долара. Работи тихо (след вграждането е почти неразборно), побира 9 комплекта прибори, оборудван е с издръжлив инверторен мотор.
  Siemens SR64E002RU
 2. Bosch SPV43M00RU. Моделът е в средната ценова категория и това се забелязва, тъй като качеството на материала, от който е направено, е на правилното ниво. Фасадите за този модел се закупуват или правят по поръчка, трябва да изчакате малко. Но резултатът ще бъде впечатляващ. Цената е 535 долара.
 3. Asko D5896XXL. Вградена съдомиялна машина за заможни хора, цената й на дребно е около 2500 долара, но цената включва индивидуална селекция на фасадата със съдействието на професионален дизайнер. Тази машина има огромен товар от 18 комплекта и голям брой програми, които ви позволяват да прецизирате оборудването за нуждите на най-взискателния потребител.
  Asko D5896 XXL

Asko D5896XXL разполага с невероятно удобен бункер за миене с изключителни кошници, които са подредени така, че да се поставят много чинии в тях и в същото време всичко да е удобно и рационално, така че качеството на мивката да не страда от това.

Съдомиялни машини за бизнес

Тези съдомиялни машини само отдалеч наподобяват гореописаните домакински уреди, въпреки че изпълняват същите функции като миенето на съдове. Вярно е, че количествата прибори, които промива миялната машина за един час, не могат да се сравняват с обемите, които обработва домакинска машина.

съдомиялна машина за тунелиЗа сравнение: за един час Siemens SR64E002RU може да измие около 9 комплекта чинии. По принцип това е малко, но и много, ако в къщата живеят 2-3 души.Съдомиялна машина тип тунел способен да измие до 350 комплекта за един час, осигурявайки чисти съдове за всички служители на голямо предприятие в заводската кафетерия. Вярно е, че такава машина ще струва около 30 000 долара, но както казват бизнес, има бизнес. Ако разходите се изплащат, значи те си заслужават.

Не всички съдомиялни машини за бизнеса са толкова продуктивни и толкова скъпи. Има индустриални машини с куполен тип, които осигуряват чисти съдове за малко кафене, бар или клуб. Има съдомиялни машини, монтирани отпред, които, между другото, са подобни на домакинските, но въпреки това производителността им не е сравнима с домакинска машина.

Такова оборудване се монтира в семейни домове или в други много малки детски институции.Професионални и промишлени съдомиялни машини вече разбрахме едноименната публикация, така че ако се интересувате от тази тема, отидете на тази статия и я прочетете възможно най-внимателно. Е, завършваме нашата история с това, надявайки се, че успяхме да отговорим на повечето от вашите въпроси, късмет!

   

2 коментара на читателя

 1. Граватар Надея Надя:

  Не знам, за моя вкус, страхотен Indesit. Да, малкото бяло е просто. Да, няма дисплей. Но това не е основното в съдомиялната машина. Бих го използвал с удоволствие.

 2. Граватар Полин Полин:

  Много ми се искаше такава тясна Hotpoint. И тъй като късметът би го имал, не съм намерил такъв модел в нито един магазин. Всички бяха разделени. Вече съм свикнал с по-широкия, но понякога все още изглежда, че с тесен би бил по-просторен в кухнята.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини