Всичко за пералните машини

Как да скриете пералня в банята?

Как да скриете пералня в банятаГрадските жители често инсталират пералня в банята. По правило не е възможно да се отдели отделна стая, а в кухнята няма място и желание да се съхраняват продукти в близост до домакински химикали. Но дори и скромните размери на хигиенната стая ви позволяват точно и хармонично да впишете машината в съществуващия интериор. По-долу ще ви кажем как да скриете пералнята в шкаф, да я поставите под мивката или над тоалетната.

Скриване зад душа

На първо място оценяваме наличното пространство. Ако в допълнение към самата баня можете да намерите място за пералня или мивка, можем спокойно да преминем към следните точки. Когато дизайнерите са ясно „излъгани“ от квадратни метра, струва си да обмислите сериозни промени.

Най-лесният начин е да замените обемната вана с компактен душ, а в свободното пространство да инсталирате миялна машина, сушилня, висящи шкафове или отворени рафтове. Машината ще бъде лесно да се прикрие с елегантна врата, огледален панел или завеса.душ и пералня

Ако има място под плота

Още по-лесно е да скриете машината в банята, ако има дълъг плот. Просто натиснете устройството под панела. "Ансамбълът “ще изглежда по-естетически и хармонично, ако се замислите предварително за единството на цветовете и равна дълбочина и на двата интериорни елемента.

Между горния капак на пералнята и плота трябва да остане празнина от 3-5 см, така че вибрациите, излъчвани от машината, да не развалят дървата.

Тази опция се счита за най-популярната и практична. Първо, няма да се изисква преустройство и ненужни разходи. Второ, безплатният достъп до комуникации ви позволява бързо да реагирате на течове и улеснява инсталирането и връзката.пералня под плота в банята

Слагаме в шкафа под мивката

Ако предишната версия ви подхожда, но обърква грозния външен вид на отворена машина - ние я скриваме зад красива фасада. Особено, ако банята е в класически или кънтри стил, лъскавият модерен дизайн на шайбата ще изглежда неестествен и нехармоничен. След това трябва да поръчате перфектни слушалки и да маскирате машината с врата.

Действаме и ако вече има подходящо шкафче. Необходимо е само правилно да изберете пропорционалния модел на шайбата - вграден и тесен. Но във всеки случай трябва да похарчите много пари: или за индивидуална поръчка на мебели, или за подобрена машина.в шкафа под мивката

Инсталирайте под умивалника

Не се отчайвайте, ако размерите на банята не ви позволяват да придобиете дълъг плот или просторен шкаф. Има по-компактен вариант - поставете пералнята директно под мивката. Вярно е, че за перфектната „комбинация“ ще трябва да намерите:

  • Специален умивалник с индивидуален дизайн. Тя трябва да бъде оборудвана с плосък сифон, страничен дренаж и да прилича на водна лилия.
  • Компактна кола. Височината на шайбата не трябва да надвишава 70 см височина, така че са подходящи само предни модели с товар от 3,5 кг от Candy, Zanussi, Eurosoba или Electrolux.

Идеалният вариант би бил да закупите пълен комплект - мивки и машини, тъй като много производители си сътрудничат и веднага предлагат на потребителите комплект.

Изборът на подходящи водопроводни и перални машини е много ограничен, но в крайна сметка можете значително да спестите пространството на банята и да не се притеснявате от липсата на място. Също така никой не забранява използването на онлайн магазини, където асортиментът е много по-широк и по-привлекателен.под умивалника

Персонализиран подход

Ако желаете, можете да поставите шайбата във висок широк шкаф или да я интегрирате в ниша с рафтове - във всяко пространство, подходящо за височина, ширина и дълбочина. Освен това отдавна са разработени специални структури на много нива, които да приспособяват самото оборудване, битовите химикали, както и съхранението на прането, което чака пране. Основното нещо е да не губите по размер.

Ако сте успели да поставите колата в ниша, тогава е по-добре да използвате остатъчната височина до максимум: монтирайте висящ шкаф, отопляем релс за хавлии или отворени рафтове.

Инсталирането на пералня непосредствено над тоалетната също набира популярност. Устройството е монтирано на надеждни скоби и се свързва с водоснабдяването без проблеми. Има само едно предупреждение - не всеки е удобен в тоалетната, когато прането се извива отгоре със скорост 1200 оборота.

Ако никоя от горните опции не е подходяща, тогава не се закачайте на банята. Вижте, може би все още има оптимално място в коридора, килера или в кухнята.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини