Всичко за пералните машини

Как да скриете пералня в коридора?

Как да скриете пералня в коридораРазбира се, по-добре е да поставите пералнята в банята или килера, но в много апартаменти с малък размер просто няма подходящо място за уреда. Тогава собствениците намират изход - поставят шайба в коридора. По естетически причини собствениците се интересуват от това как да скрият пералня в коридора, така че да не нарушава цялостния декор.

Основни принципи на монтаж

На първо място, преди да инсталирате пералнята в коридора, трябва да се уверите, че има достатъчно място за това. И трябва да обърнете внимание дали можете, например, да минете през коридора, ако вратата на пералнята е отворена или няма да пречи на използването на други мебели в коридора.

Вторият проблем с тази настройка е достъпът до комуникации. Ако машината стигне далеч от канализацията, ще трябва да увеличите маркучите за източване и залив, и, първо, това ще бъде неудобно, и второ, коридорът ще изглежда като пране, В допълнение към визуалния компонент има и скрита заплаха: натоварването на дренажната помпа. Колкото е по-голям, толкова по-кратък е животът на частта.

Оптималното решение в това изпълнение е ниша, направена в домашни условия или вече завършена, няма значение. Всички маркучи могат да бъдат поставени и скрити там, машината ще стои там като ръкавица и тогава интериорът няма да бъде нарушен. Просто и удобно.

Приемливи интериорни решения

Както се казва, има търсене - има предлагане. Проблемът с инсталирането на шайбите е толкова неотложен, че предприемчивите хора си представиха за вас много възможни начини да прикриете шайбата, когато удобството се комбинира с външна хармония в интериора. Ето няколко предложения.

  1. Гардероб в коридора. Няма значение дали има обикновени врати или е плъзгащ се гардероб. Обикновено такива мебели са доста просторни и определено има достатъчно място за пералня. И проводниците могат да бъдат скрити. Щом вратата на шкафа се затвори, в коридора ви няма намек за пране. Основното в тази ситуация е да съхранявате домакински химикали и всички почистващи препарати отделно, защото в противен случай дрехите и обувките ви ще абсорбират острите миризми на прах, хлор и т.н. Освен това частиците от средствата могат да се утаят върху дрехите или обувките, образувайки белезникави петна или причинявайки алергични реакции при контакт с кожата.килер в коридора
  2. Curbstone по поръчка. Много бизнесмени се занимават с производството на такива мебели: вие сами можете да измислите дизайн, да определите размерите. Шкафът изпълнява следните функции: машина се крие в долната част (също, един вид малък шкаф), а горната играе ролята на рафт, на който можете да държите както прахове, така и почистващи препарати и всичко останало.
  3. Можете също така просто да поставите пералнята в ъгъла, ако тя е празна, и в същото време устройството няма да пречи на преминаването. Горният капак на пералнята може да се използва и като рафт за различни аксесоари, а за коридора дори е удобен.
  4. Плото и завеса. Чудесен вариант, ако изберете правилната цветова схема и материали, така че всичко да е в хармония с цялостния интериор на коридора. Завесата ще скрие шайбата от любопитни очи, а плотът отново може да действа като рафт.пералня зад завесата

Внимателно инспектирайте и разгледайте всеки метър от вашия апартамент. По правило разработчиците винаги създават оформление с ниши или други вдлъбнатини в стените, в които пералната машина може лесно да стои.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини