Всичко за пералните машини

Как да скриете пералня в кухнята?

Как да скриете пералня в кухнятаВъпросът с поставянето на перални машини за собственици на миниатюрни бани е много актуален. Има толкова близки бани, че просто няма къде да се сложи оборудване. Можете да инсталирате шайба в коридора, но този метод обикновено е изпълнен с трудности при свързването на устройството с комунални услуги. Затова често най-привлекателното място за пишеща машина е зоната на кухнята. Как да не разваляте общия изглед на интериора и правилно да скриете пералнята в кухнята, ще поговорим по-нататък.

Заместник под плота

Първото нещо, което идва на ум е идеята за интегриране на автоматична машина в кухнята. Решението да се прикрие оборудването по този начин има както предимства, така и недостатъци. Като плюсове можете да посочите:

  • функционално използване на свободно пространство в стаята;
  • машината няма да е очевидна. Всички маркучи и проводници ще бъдат скрити в мебелите, само модерният преден панел на машината ще се появи пред погледа на домакинствата.

Можете да скриете пералнята с фасадата на слушалката, тогава ще се сетите само да я намерите в кухнята следващия път, когато я миете, оборудването ще бъде напълно скрито от любопитни очи.

Основният недостатък при поставянето на устройството под плота е, че всички маркучи, проводници, канализационни фуги са разположени зад кутията, дълбоко вътре. Да стигнете до тях в случай на спешност, теч или нужда от ремонт е доста проблематично.машина под плота

Поставете в специален шкаф

Шкаф, специално направен за пералня, се сравнява благоприятно с пространството под плота. Когато бъде поставена на индивидуален пиедестал, пералната машина ще бъде снабдена с място, строго „приспособено“ към размерите на оборудването, с проверени хлабини от всички страни на тялото, Също така шкафът ще осигури отлична топлоизолация, ще абсорбира шум, излъчван от машината по време на работа. Работата с устройството, поставено по този начин, ще бъде много по-удобно за потребителя.

Минусът от инсталирането на пералнята в специален шкаф е строгото съответствие на размерите на мебелите с размерите на вашия "домашен помощник". Ако машината се повреди, ще трябва да закупите модел с подобни параметри или да поръчате нов шкаф. Ако вашето устройство има стандартни размери, можете да игнорирате този недостатък.машина в кухнята

Някои функции за инсталиране

Преди да започнете да инсталирате автоматична машина под плота, не забравяйте да съпоставите размерите на свободната ниша и размерите на устройството. Понякога дори един допълнителен сантиметър може да ви попречи да скриете пишещата машина в кухнята. Ето защо нюансите на вграждането на перално оборудване трябва да се обмислят предварително, за предпочитане преди да закупите вендинг машина или кухненски мебели. Ако машината не е включена в предвиденото място, по-добре е да направите специален шкаф за нея.

Когато се поставя под плота, не е необходимо да покривате панела на шайбата с фасада. Съвременната технология изглежда доста стилна, така че отворената предна стена на калъфа няма да направи „объркване“ в цялостния интериор на стаята.

Когато купувате машина, особено обърнете внимание на нейната височина. Често стандартната техника е на няколко сантиметра над слушалката на плота. Ако поръчате само производството на кухненски мебели по индивидуални параметри, помислете за размерите на шайбата, за да избегнете възможни проблеми с нейната инсталация.

В някои случаи можете да опитате да повдигнете кухненския плот с 1-2 cm. Ако това не е възможно, обърнете внимание на автоматичните машини с подвижен горен капак, тогава устройството определено ще се побере в ниша.

Не е трудно да маскирате пералня в кухнята. Особено ако мислите за бъдещото подреждане на оборудването и мебелите на етапа на ремонт и подреждане на помещенията.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини