Всичко за пералните машини

Как да скриете маркучите от пералня

Как да скриете маркучите от пералняЗа да работи машината правилно, мрежовите и водоснабдителните комуникации трябва да бъдат разположени правилно, така че нищо да не ги прищипва и да не пречи на тяхното функциониране. В статията ще ви разкажем как да скриете маркучите от пералнята и в същото време да поддържате тяхната ефективност.

Основни правила

Когато планирате инсталацията, на първо място, трябва да имате предвид, че задната стена на шайбата има много изпъкналости. Дори ако, както ви се струва, сте отделили достатъчно място за проводниците, проводниците могат да се хващат на изпъкнали места и да бъдат повредени или компресирани. Това не трябва да се допуска! Следователно, като правило, хората оставят между задната част на колата и това, което стои след нея (мебели, стена) около 10 см. В крайни случаи 5-8 могат да се отпуснат, но тогава ще бъде по-трудно правилното позициониране на маркучите.

Важно! Изпускателният маркуч има някои функции за монтаж. Например, трябва да има завой, а самият маркуч трябва да бъде разположен на определена височина от пода. Обмислете това при планирането.

Ако сте изправени пред факта, че е невъзможно да издълбаете поне 5-8 сантиметра за проводници и маркучи, тогава инсталирането на пералня на това място е малко вероятно да успее. И ако се получи, няма да работи. Разсрочете инсталацията и намерете по-подходящо място за вашето устройство.

Решения от майсторите

Трудно е да намерите конкретни препоръки в Интернет, защото обикновено майсторите изискват да посочите размерите на машината, параметрите на помещението и други подобни, за да подходите към проблема поотделно. Но се опитахме да съберем някаква обща информация, която е универсална за всяко устройство и всяка стая.важно е правилно да се организират точки за връзка за CM комуникации

По правило хората предпочитат да инсталират пералня в банята. В този случай има няколко препоръки, които са подходящи за всяко устройство и за всяка стая. Например, някои майстори съветват да поставите пералнята със странична стена към банята и задната стена към стената, така че да можете да удължите дренажния маркуч и маркуча за подаване на вода под банята. По този начин ще има достатъчно място за маркучи и те ще бъдат скрити от очите.

Що се отнася до захранващия кабел, той е много по-тънък и заема по-малко място, така че можете буквално да оставите 4-5 сантиметра между гърба на машината и стената. Това разстояние няма да бъде поразително и всички комуникации ще бъдат инсталирани правилно!

Някои експерти предлагат да се затвори края на банята, например, с кутии за гипсокартон, където маркучите трябва да бъдат скрити. Все още можете да положите края на банята с тухла или да я затворите с екран, а в полученото припокриване да направите дупки за маркучи. Всичко зависи от това какво ви харесва най-много и какъв вид подравняване смятате за по-естетично.

В някои случаи, поради малките размери на апартаментите или ситуацията, която не е била добре обмислена предварително, пералната машина трябва да бъде монтирана отстрани на стената, тоест задната стена е видима пред всички нейни неестетични конструкции. В този случай майсторите съветват да свържете всички маркучи и проводници към комуникациите и след това да затворите задната стена с някаква завеса: матирана или цвета на шайбата. С компетентен подход ще изглежда много декоративно, а всички проводници и кранове ще бъдат скрити.

Някои потребители предпочитат да инсталират шайби, например в кухнята или в коридора, където няма предмети като вана, под които можете удобно да скриете маркучите. В този случай майсторите съветват да инсталират машината с гръб към стената, в която трябва да направите дупка предварително. По този начин всичко ще бъде скрито в стената и не е необходимо да поставяте машината на видимо разстояние от обекта отзад. Много повече занаятчии практикуват да създават някакви кутии от шперплат, в които са скрити проводници и маркучи.Това е интересен начин да декорирате неестетичен дизайн и в същото време да поставите шайбата там, където ви е удобно.

Във всеки случай е необходимо първо да се изхожда от съображения за лекота на използване, а след това - за красотата на вида. Ако обаче има възможност да скриете безпристрастни проводници и маркучи, по-добре го направете!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини