Всичко за пералните машини

Състав Calgon за пералня

Състав Calgon за пералняВероятно всеки знае за мисията на Калгон. По телевизията редовно пускайте реклами, разказващи за това колко ефективно този инструмент се бори с варовик и варовик. Но малко хора се замислят какво точно дава такъв чудотворен резултат, който е част от Калгон?

От какво се състои тя?

Противно на очакванията, съставът на праха не е толкова сложен. Тя включва само няколко основни компонента.

  1. Полиетилен гликол в съотношение по-малко от 5%.
  2. Микрокристална целулоза в съотношение 5 до 15%.
  3. Поликарбоксилатите съдържат от 15 до 30% от общата маса на веществото.

Останалата половина от продукта се образува от обикновени натриеви триполифосфати и ... сода! Някои имена на елементи не звучат много приятелски, но не трябва да се притеснявате. Съставът на Kalgon е напълно безвреден за човешкото здраве, ако го използвате по предназначение и предпазни мерки за безопасност. Така че, например, внимавайте да не попаднете праха в очите или вътре в тялото. В първия случай изплакнете обилно с вода. Във втория, трябва да пиете колкото е възможно повече вода и да потърсите помощта на специалист.

Останалите предпазни мерки са познати на всяка домакиня: изсипете с мерителна лъжица, за да избегнете предозиране, пазете от достъпа на деца, далеч от слънчеви неща. Също така, за да се избегнат неприятни ситуации, е по-добре прахът да се държи далеч от всякаква храна. Препоръките за употреба на Kalgon са в инструкциите, той трябва да се добавя към машината в правилните количества при пране.

Внимание! Ако миете при температура под 60 градуса, използването на Calgon е противопоказано. По-добре е да използвате аналог или да задвижвате машината на празен ход, като използвате лимонена киселина.

За какво се използва?

какво ще се случи, ако не използвате CalgonТвърдата вода съдържа много солни примеси, които постепенно се утаяват от вътрешната страна на шайбата и създават цели слоеве отлагания върху тях. Как всичко това може да доведе до счупване? За пълноценния нагревателен елемент е необходимо да се генерира повече енергия и в резултат на това той функционира с огромни претоварвания и отказ.

Трябва да се отбележи, че Calgon не е евтин, но в случай на повреда на компонента, неговата подмяна или ремонт определено ще прелети в доста стотинка. И ако вземете предвид, че очевидно няма да пострада нито един детайл, редовното омекване на водата ще струва няколко пъти по-малко както по отношение на пари, така и на нерви.

Calgon се предлага в три форми: таблетки и прах и гел. В зависимост от конфигурацията и теглото, цената варира от 300 до 800 рубли. Пакетите се продават по 550 грама, 1,1 килограма и 1,6 килограма. Съдържанието, пропорциите на веществата, действието на Калгон под всякаква форма са идентични, така че трябва да изберете кое е удобно или какво ви харесва. Във всеки случай машината ще се поддържа в перфектно състояние. Срокът на годност е две години.

Как да използвате?

На пазара някои производители предлагат лекарства, които поддържат реда не само в SM, но и в други домакински уреди. Това не се отнася за Calgon, трябва да се използва само за перални машини.

Важно! Не поставяйте продукта (ако имате прах) директно в барабана. Това ще намали драстично ефективността. По-добре е да сипете в тавата с обикновен прах строго според дозировката!

добавете калгон към пералнятаВ случай, че сте закупили Kalgon под формата на таблетки, едно парче е напълно достатъчно. Прекаляването също не си струва, тъй като лекарството в непропорционални количества ще се отрази неблагоприятно върху повърхността на вътрешните части. Ето как производителят препоръчва използването на Calgon.

  1. Отворете тавата за почистване на перилния панел. Имате нужда от отделение, което обикновено е в средата.
  2. Налейте необходимата доза прах за пране и омекотител.
  3. Затворете тавата и започнете измиването.

Да, навсякъде пишат, че Calgon работи добре заедно с перилен препарат.Това обаче не означава, че може да се използва отделно за пране на неща. Няма да има ефект, просто си загубил времето и пудрата. Calgon подобрява вътрешното състояние на машината и в резултат на това качеството на нейната работа. Но във всеки случай не можете да направите без прах за пране.

Възможно ли е да се направи без този прах?

Отговорът е категоричен: не! В допълнение към споменатите по-горе раздели, варовикът и мащабите значително намаляват ефективността на измиване. Машината просто престава да се справя с натоварванията и нещата трябва да се мият или мият на ръка.

В допълнение, частици от котлен камък с неправилна грижа проникват в барабана и се установяват върху нещата. В резултат на това те стават твърди, трудно се гладят и оцветяват или дори губят яркостта си и придобиват мръсен сивкав оттенък. Както можете да видите, Calgon за перални машини е необходим във всеки случай, без тази химия, добре или поне не можете да направите без аналозите му.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини