Всичко за пералните машини

Отзиви за съдомиялна машина Somat

препарати за миене на съдове SomatНемската марка Somat от известната марка Henkel, която произвежда продукти за съдомиялни машини, заслужава внимание не по-малко от известната марка Finish. Въпреки че продуктите на Somat не са толкова рекламирани, качеството не става по-добро или по-лошо. Затова решихме да разберем какво мислят хората за средствата за съдомиялни машини на тази марка, анализирайки рецензиите.

Мнение на потребителите за прах Somat

Svetlana1504, Ростов на Дон

След подаръка на съпруга под формата на съдомиялна машина, възникна сериозен въпрос как да миете чиниите. Отначало се опитваха да купуват само скъпи перилни препарати, в допълнение взеха сол и помощно средство за изплакване, което ни струваше доста стотинка. За измиване използваха таблети от финала, но те са много скъпи, като се има предвид, че управляваме колата 2 пъти на ден. След таблетите преминаха на прах от същата марка, който стана малко по-евтин. Въпреки това, не толкова отдавна видяха в магазина бутилка с тегло 2,5 кг сомат и го купиха.

Тази опаковка на прах издържа 3,5 месеца, което разбира се е много приятно, те отново купиха същия продукт, тъй като е икономичен. Бутилката е удобна, има чучур за поръсване на прах. Съдовете и приборите за хранене се измиват много добре, без да оставят петна и бяла плака. Един минус, който се забелязва при отваряне на бутилката, е остра миризма, която не може да не алармира. Съдовете обаче не миришат след измиване, така че соматът на прах се е вкоренил в нашата кухня.

Лиди-я, Брянсксомат на прах

Нашето семейство използва съдомиялни машини вече трета година. Първоначално, вероятно, като мнозина купихме добре познати средства от финала. И трябва да кажа, че не са усетили супер резултата, затова търсеха алтернатива и по-евтино. Спряхме на прах Сомат. Най-напред помислихме за спестяването, а не за резултата и качеството на измиването. Въпреки това, след известно време, използвайки този прах, забелязахме, че върху стъклените съдове няма ивици и няма досадна миризма. Присъдата не очакваше дълго: прахът Сомат се оказа по-добър от финала.

Голям пакет с тегло 2,5 кг ни е достатъчен за около 3 месеца. Средството за изплакване на същия производител се консумира със същата скорост, а солта е малко по-бърза. Благодарение на линията продукти на тази марка разбрах колко е добра моята миялна машина Bosch. Не принуждавам никого да купува продукти от Сомат, но ако резултатът от миенето не ви подхожда, тогава не мислете, че нещо не е наред с миялната машина, просто сменете перилния препарат.

Олесия, Ростов на Дон

Използвам Somat прах за съдомиялна машина, само ако го купя на склад, тъй като смятам, че обичайната цена е твърде висока, не струва тези пари. Ще обясня защо:

  • първо, прахът не се разтваря добре и често остава в дъното на машината;
  • второ, понякога върху чиниите остават „бял ​​прах“ и петна;
  • трето, той се справя добре само с леко замърсени съдове, но не измива силни замърсители.

Но все пак го купувам, защото за моята кола с вместимост 12 комплекта 1 таблетка перилен препарат не е достатъчна, а две са твърде много. Соматът може да бъде закупен 2 пъти по-евтино от обичайната цена, а опаковането му е много удобно. По принцип инструментът не е лош, задоволителна оценка.

ЛераКор, Москва

Искам да намеря добър инструмент за съдомиялната машина, затова опитвам различни прахове и таблетки. А в Auchan купих 2,5 кг прах в червена бутилка Somat Standard Soda Effect. В съдомиялната си машина за 12 комплекта наливам 1,5 чаени лъжички от този прах. Съдовете след измиване са чисти, без ивици и белезникави отлагания. Единственото, което не може да се измие, е стара мазнина от тигани.

Опаковката е тежка, но удобна. Мога да кажа, че досега това е най-доброто средство за шайбата, което трябваше да опитам. Съветвам!

Елф Ксю, Новосибирск

Страхотно е, когато в къщата има миялна машина.Но изборът на продукт за нея е проблематичен, защото пазарът предлага гелове, и прахове, и таблетки. Но все пак се спрях на праха, тъй като е по-икономичен. Първият закупен прах беше Somat Soda Effect. В началото нямаше проблеми и не забелязах нападение. Но когато пробвах праха от различна марка и на ниска цена, разбрах, че няма смисъл да преплащам, защото резултатът не беше по-лош, а още по-добър.

За ваша информация! Продуктите от марката Somat се произвеждат в Германия, Унгария, Сърбия и Русия.

Какво казват за хапчета

Alexa1986таблетки сомат

Дълго време избрах препарат за съдомиялна машина, който не би бил скъп и работи добре. В резултат на това купих таблети Сомат, на опаковката на които пише "отличен резултат". Но ще кажа това: никога не ги купувайте. След тези хапчета остават петна и непонятни петна. Тиганите не винаги се мият. Единственият плюс е липсата на миризма. Разочарован от тази покупка, ще потърся друго лекарство.

вливане

Днес ще споделя впечатлението си за таблетите Somat all in 1. Купих таблетките за склад, почти безплатно за 28 броя 299 рубли. На опаковката има обещаваща реклама за чудотворните свойства на тези хапчета. Те също ще измият изсушената храна и съдовете ще блестят.

Като начало реших да използвам само половин таблетка, тъй като миялната машина е малка, а половин таблет от друга компания винаги е достатъчен. Обръщам внимание, че опаковката на таблета не се разтваря, така че трябва да се отвори. Обръщам се дотам, разочарован от таблетите повече от всякога. Повторно започнах измиването с цяла таблетка, имах шок. По чиниите се появиха петна, какаото не се измива от чашките, ножовете като че ли изобщо не се мият, но е по-добре да мълчите за суха храна. С всичко това машината работеше почти 3 часа при висока температура. По принцип не съветвам да купувате този инструмент.

Светлана 55555

Наскоро в нашата къща се появи съдомиялна машина, което е много добре дошло. В магазините има толкова много средства за миене на съдове, цената им е от 8 до 40 рубли на капсула или таблетка. Най-скъпото за закупуване не е опция, не харчете много. Бяхме напълно доволни от таблетите SOMAT ALL IN 1. Веднага се възползвахме от шанса и взехме голям пакет. И не загубихме наздравиците, защото съдовете се мият перфектно, без петна. Препоръчвам, харесва ми.

Laennec

Когато купих таблети Сомат, попаднах на красивата, ярка опаковка и външния вид на таблетките. Накратко, хапчета за ужас - не се разтварят напълно, остават същите като при лежане в колата. След 3-4 измивания той ще се разтвори, но след това се оказва, че съдовете се мият в дълъг режим, както и в бърз режим. Жалко беше изразходваните пари, но изхвърлих пакета с хапчета и не го използвах, не експериментирайте.

Сомат гел хора отзиви

JuliaFox, Киев

Купих гел за съдомиялна машина с 50% отстъпка. Тъй като миялната машина се появи не толкова отдавна, все още се опитвам да намеря най-доброто лекарство. Преди да купи Сомат прахово покритие, Накратко измих съдовете с гел при температура 65 и бях изненадан от чистотата на чашите, тигана и блясъка на чиниите. Няма миризма. Резултатът беше впечатляващ, ще взема повече опаковки за действието. Опитайте, може би ще ви хареса.

NastyaRuгел сомат

Никога няма да купя отново Somat гел, дори за промоция! Има ужасна миризма, която не може да се измие от съдомиялната машина. С други средства това не беше. Повече от 2 часа миризмата не трябва да остава, но тя съществува и ако пластмасовите чинии се мият, миризмата като цяло е силна. В края на измиването е необходимо да се проветри не само колата, но и кухнята. Жалко е да го изхвърлите, така че чакам моето кога ще свърши.

Фрау Татяна

Обиколил куп магазини, купих гел за миене на съдове, произведен в Унгария. Опаковката е необичайна, тя се състои от два контейнера, свързани помежду си, смисълът е неразбираем, защото все едно гелът се смесва в машината, изливането е изключително неудобно. В допълнение, той е много течен. Този продукт няма остра и гадна миризма и отмива ястия много добре и не по-лошо от таблетки или прах.

Плюсът на гела е, че в него няма частици, които надраскват съдовете, И това прави възможно измиването на тефлонови тигани. Заедно с гела използвам и сол и препарат за изплакване при намалена консумация, въпреки факта, че е написано All in 1.

Заключение: добро средство, икономично, напълно разтворимо във вода. Недостатъкът е, че е твърде течен и неудобен за изливане. Препоръчвам го.

Любов Ш.

След седмица на употреба реших да добавя собствено ревю. Вече опитах прахове и таблетки, а сега стигна до течен лек. Отначало миризмата изглеждаше нормална, но след няколко измивания започна да се чува от колата и се появява върху чиниите. Според мен това е бюст с аромати.

Стартира този инструмент твърде лошо, дори ужасно. Върху белите халби има покритие от кафе и чай, мазнини в тигани. Няколко халби с този инструмент обикновено се развалят, защото върху тях се появяват някои кафяви петна. Чашите сега не мият нищо. Без да чакам да изтича гелът, купих друг препарат. И никога повече няма да купя това и не ви съветвам.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини