Всичко за пералните машини

Солен филтър в пералнята

Солен филтър в пералнятаВсеки знае, че водата, която се доставя в нашите апартаменти, е богата на различни примеси, които затрудняват. Поради такива елементи се образуват варовик, мащаб и ръжда, които причиняват дискомфорт на потребителя и дори деактивират пералнята. Има обаче спасение - солен филтър за пералнята. Какво е това, ще разкажем в статията.

Как изглежда и работи филтърът?

Соленият филтър е предназначен да предотврати химични реакции във водата, водещи до образуването на вредни отлагания. Как работи? Самото устройство наподобява прозрачна колба, пълна с кристали и затворена с капачка на копчето.

 1. Кристалите вътре са полифосфати. Те се комбинират с вода и „парализират“ молекулите на калций и магнезий, които образуват соли. Съответно, веществата не реагират с други примеси и не допринасят за появата на отлагания и валежи.
 2. Колбата е направена прозрачна, за да може да се наблюдава нивото на съдържание на полифосфати. Постепенно те се разтварят във вода и намаляват в количество. По правило една отметка е достатъчна за 365 измивания.
 3. Капакът е снабден с два отвора, към които са свързани водопроводи.

Понякога хората предпочитат да инсталират няколко филтъра наведнъж, но солта може да бъде отхвърлена, тъй като мащабите и варовикът създават основните трудности. Но ако все още се съмнявате, можете да опитате да инсталирате филтър, който пречиства водата от едър и фин пясък.

Внимание! Когато презаредите филтъра с полифосфати, изключете подаването на вода към устройството и го изключете от захранването, за да избегнете инцидент.

Монтаж на филтър

филтърът се поставя върху входящия маркучПреди да инсталирате филтъра, изключете подаването на вода във вашия апартамент, тъй като устройството е монтирано на клон на водопровода, който е отговорен за събирането на вода в машината. За да инсталирате филтриращо устройство:

 • изключете входящия маркуч, през който водата влиза в машината;
 • прикрепете филтър към тръбата, нишката на устройството, като правило, пасва на резбата на тръбите, така че това не трябва да създава проблеми;
 • след това свържете маркуча към филтъра, така че устройството да е между тръбата и маркуча.

Това е всичко! С тази процедура всеки може лесно да се справи без специално обучение.

Кой филтър да закупите

Сред множеството солни филтри, произведени от огромен брой компании, има няколко фаворита, които напълно задоволяват потребителите с техните характеристики, както и с цена-качество. Ето ги.един от най-добрите филтри за сол

 1. Гейзер 1 PF. Този филтър на стойност 250 рубли е предназначен за пречистване на вода не само в перални машини, но и в съдомиялни машини, както и в котли. Ако искате да почистите водата в няколко устройства наведнъж, филтърът трябва да бъде инсталиран върху тръбата, отговорна за подаването на вода в апартамента, а не в отделна единица.
 2. Аквафон Стирон. Това е част от местен производител. Цената му е малко по-висока - 300 рубли, тъй като филтърът замества напълно праховите анти-мащабни средства. Може да се използва и за перални и съдомиялни машини, но е инсталиран между маркуча и устройството.
 3. Дозатор за филтри WFST, BEST-2. Това устройство е в състояние да пречисти твърди соли до 20 хиляди литра вода. Произвежда се в Полша и побира около 100 грама. Този филтър е инсталиран между маркуча за подаване на вода и крана и предпазва първо нагревателните елементи.
 4. Atmor ATP. Този израелски филтър струва около 300 рубли и е най-популярен сред потребителите. Характеризира се с висококачествена работа и издръжливост на материалите, от които е изработена. Много лесен за използване.

От вас зависи да решите дали соленият филтър е необходим само за вас, но във всеки случай няма да се влоши. Водата ще е по-мека, следователно, измитите неща няма да се влошат много и вар, мащаб, ръжда и други примеси, придружени от неприятна миризма, ще престанат да се натрупват върху елементите на машината. Смятаме, че малко хора го харесват.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини