Всичко за пералните машини

Солен финиш за съдомиялна машина

солен завършекВ миялната машина има много почистващи препарати, както и препарати за миене на съдове. Една от най-рекламираните марки на такива продукти е Finish. Много производители на машини (Bosch, AEG, Candy, Indesit, Electrolux и др.) Съветват да използвате продуктите на тази марка, като залепите логото на Finish върху съдомиялни машини. В тази статия ще говорим за един от техните продукти - за солта, ще отговорим на въпроси: защо е необходима, какво се случва, как да я използвате, какво казват потребителите за нея.

Описание и предназначение на солта

Солта от марката Finish е предназначена за използване в съдомиялна машина за омекотяване на водата и предотвратяване образуването на мащаби върху вътрешните елементи. Това не само ще удължи експлоатационния живот на устройството, но и ще подобри качеството на миене на съдове. В крайна сметка, както знаете в меката вода, тя не само се измива по-добре, но и се измива. Самата сол няма да омекоти водата, тя работи във връзка със смолата на йонообменника, вградена в машината.

При липса на сол и продължителна употреба на съдомиялната, йонообменникът може просто да се повреди, блокирайки работата на цялата машина. Следователно, когато индикаторът за сол на контролния панел светне, той трябва да се излее в отделението за сол, особено ако водата е много твърда. И колкото по-твърда е водата във вашия район, толкова повече сол ще се консумира.

Важно! Някои заменят солта с таблетки, съдържащи сол, но с много твърда вода това не трябва да се прави, или се налива сол заедно с таблетки, за да се поддържа работата на йонообменника.

Финалът за производство на сол обявява следните солни функции:

  • подобряване на съдомиялната машина;
  • омекотяване на водата и предотвратяване появата на котлен камък;
  • елиминиране на капки вода и плака върху изсушени съдове.

Крайната сол съдържа натриев хлорид. Някои ще кажат, че това е обичайната сол за консумация, която се продава под добре развито име. Да, натриевият хлорид също се състои от натриев хлорид, но сол Краят на съдомиялните машини преминава през най-добрата обработка, поради което не съдържа технически примеси, например соли на въглеродна киселина, примеси от желязо, пясъци. В допълнение, специалната сол има по-големи гранули, които се разтварят по-бавно и равномерно във вода.

Сортове сол

Завършената специална сол няма никакъв вид и какви сортове могат да бъдат, ако се състои само от един компонент. Потребителят обаче среща различни рафтове и имена на рафтовете. Наистина солта за съдомиялни се опакова в различни опаковки, но това не променя нейния състав и свойства. Можете да намерите специалната Finish сол, Finish Calgonit сол.

солен завършек

Има пакети сол от 1,2 кг, 1,5 кг и 4 кг. Продуктите под тази марка се произвеждат в различни страни. По-специално солта се произвежда в Русия, Германия и Полша. На вътрешния пазар се предлага сол, произведена в Русия. Опаковката на такава сол се отличава с наличието на надписи на руски език и опаковка от 1,5 кг. Германската специална сол обикновено има опаковка от 1,2 кг и 4 кг, а на пакети с такава сол няма текст на руски език.

Цената на солта на европейски производител естествено ще бъде по-висока, но е много трудно да се получи такава сол.

Що се отнася до качеството на солта, това може да се каже само след употребата на сол от различни производители. Попитахме какво мислят потребителите на съдомиялни за финландска сол.

Отзиви на клиенти

gallin1234

Използвам Calgonit Finish сол. Измиването със сол придава на съдовете блясък, върху нея не остава плака. Пакет от половин килограм се побира напълно в отделението за сол и издържа около 3-4 месеца. Когато индикаторът на панела на съдомиялната машина светне, отново добавям сол. За мен това е идеалната сол, не искам да използвам друга.

Aleksandra2013солен завършек

За финишната сол мога да кажа, че добър вариант.Първия път заспах половин пакет, което ми беше достатъчно за почти два месеца. Когато индикаторът светне, отново добавям сол. Но понякога индикаторът може да светне и все още има сол в отделението. В този случай просто го смесвам и тогава индикаторът вече не свети. Тази сол според мен е много скъпа. Има по-евтини аналози, така че ще потърся най-добрия вариант за цена и качество.

selitra666

Очаквах повече от такава рекламирана сол, затова я купих, реших, че е скъпа и следователно висококачествена. Както е написано в инструкциите, наливах сол в отделението, но индикаторът на контролния панел мига постоянно. Отначало мислех, че солта не се разтваря добре, няма необходима концентрация. Но пакетът сол вече свършва и индикаторът мига през цялото време. Самата сол ми се стори малко едра, накратко - не ми хареса. Ще потърся друга.

Helena.U

За моята съдомиялна машина от време на време купувам таблетки 3 в 1, с които според производителите солта не е необходима. Затова спрях да наливам сол в тигана. Но след няколко мивки открих петна и плака върху стъклени чинии и чаши. Не беше ясно веднага защо това се случи. И когато отново добави сол, плаката върху чиниите изчезна. По принцип запазващият експеримент не успя. Сега отново ще взема Finish сол, която използвам от много години, доволен съм както от цената, така и от качеството на миенето на съдове. Да, и я хваща за дълго време.

Така че, за да купувате или не купувате сол за съдомиялни машини, помислете сами. Можете да го направите заменете солта аналог, но просто не забравяйте, че в случай на повреда, гаранцията за машината при използване на неспециална сол не важи. Ремонтът на машините ще се извършва само за ваша сметка. Що се отнася до финландската сол, тоест както привърженици, така и противници на нейната употреба. Опитайте сами и тогава преценете дали ви подхожда или не.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини