Всичко за пералните машини

Съединител за маркуч за източване на шайба

Съединител за маркуч за източване на шайбаКакво представлява съединителя за маркуча за източване на пералня и за какво е предназначен? Работата е там, че понякога се налага да инсталирате устройството на прилично разстояние от всички комуникации. Конекторът позволява в този случай да удължите маркуча за източване. Как да го инсталирате в момента и ще разберем.

За какво е съединител?

Ако вашият дренажен маркуч е твърде къс, за да бъде свързан към канализацията без допълнителни части, ще ви е необходим конектор. Разбира се, маркучите се доставят с различна дължина и можете да замените своята част с по-дълга. Това обаче може да бъде по-скъпо от използването на конектор. Ето защо, все още се спрете на първия вариант.

За да използвате конектора, закупете го, както и няколко скоби за подобряване на херметичността. Маркучът е затегнат на конектора много плътно, но все още може да се „откачи“, а скобите се използват за застраховане срещу подобни случаи.

Самият конектор е пластмасова част, която наподобява тръба. Той се продава във всеки магазин, където се продават резервни части за пералня, и струва от 30 рубли.

Как да удължим?

На първо място, опитайте се внимателно да измерите необходимата дължина на маркуча, защото ако той е твърде къс, ще трябва да го направите отначало, а ако е твърде дълъг, той може да се изкриви по време на инсталиране или работа на машината и да попречи на работата. След това направете следното:

  • регулирайте дължината на маркуча, като отрежете от него необходимото парче;
  • дръпнете маркучите върху съединителя, така че краищата им да се свързват в средата;
  • закрепете ги със скоби от двете страни;
  • свържете маркуча към машината и канализацията;
  • работа на тестовия блок.

Внимание! Машината трябва да бъде тествана до края на измиването, за да се провери дали маркучът изтича на кръстовището с конектора по време на изпускането на вода в канализацията.

Ние управляваме наличните средства

използвайте парче тръба и електрическа лентаНякои твърдят, че за да удължите маркуча, не е необходимо да отидете в специализирани магазини, за да закупите конектор. Можете да го замените с парче металопластична тръба. Освен това ще ви трябват същите скоби и маркучи, както и електрическа лента.

Първо, изолационната лента се навива около тръбата, за да се приспособи дебелината на тръбата към дебелината на маркуча (като правило е по-малка). В допълнение, тези конектори са оборудвани със специално уплътнение, което увеличава херметичността. Тъй като металопластичната тръба не е проектирана за такива функции, тя се нуждае от допълнително уплътняване. Тъй като ще изпълнява електрическа лента.

След това направете същото като с конектора за източване на маркуча, Краищата на маркучите трябва да се свържат в средата и да бъдат здраво фиксирани със скоби. Тествайте и до края, за да проверите дали водата минава и дали сградата ви е достатъчно плътна.

Както виждате, всичко не е толкова сложно. Ето защо, ако изведнъж ви е твърде мързеливо да отидете до магазина за конектора или изведнъж в точното време ще намерите парче металопластична тръба под ръка, можете да опитате този метод. По принцип при правилния подход той няма да се поддаде на използването на специален конектор.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини