Всичко за пералните машини

Сваляне на горния капак на пералнята

Как да премахнете капака на пералнятаПремахването на горния капак на пералнята може да причини трудности. Но само тези хора, които никога не са правили това. Всъщност това е много проста задача и не изисква специални сили или специфични умения.

Обикновено необходимостта от демонтиране на горната част на корпуса на този тип домакински уреди възниква, когато нещо се е счупило. И ако вашата машина има повреда, тогава първо трябва да изясните каква е неизправността. И за това е необходимо машината да бъде разглобена. В някои случаи можете просто да премахнете горната му част. В други трябва да разглобите машината почти напълно. И доста част от разглобяването на машината започва с капака.

Беше ли счупена пералнята?

И така, ако вашата пералня се повреди, тогава можете да продължите по два начина:

  1. Обадете се на специалист. Това е най-лесният начин. Не е необходимо да разбирате устройството на пералнята, да идентифицирате и отстраните неизправността и да извършите монтажа - разглобяване на вашите домакински уреди. Единственият негатив на тази опция е, че трябва да харчите повече пари. От предимствата си струва да се отбележи, че като се обадите на професионалист, не рискувате по-нататъшната работа на вашата машина. И за всички работи и части, заменени от капитана, обикновено се дава гаранция.
  2. Можете сами да намерите и отстраните проблема. От минусите: колкото и да се усуквате, а начинаещият все пак поема рискове. Не знаейки как и не разбирайки какво и как да го направите правилно, можете да навредите на пишещата машина. Ето защо, ако решите независим ремонт, тогава трябва да го направите внимателно. От предимствата си струва да отбележим спестяването на пари. Не е нужно да плащате за работата на капитана, но все пак трябва да раздвоите за нова част (в случай, че старата е напълно излязла от строя).

Между другото, на нашия уебсайт можете да намерите много инструкции за независима подмяна на различни части и премахване на повечето съществуващи повреди на перални машини!

Свалете капака

Как да премахнете капака на пералняПремахването на капака на пералнята е необходимо, за да се разглоби машината. Без да сваляте горната част на кутията, няма да можете да стигнете до много вътрешни части на машината.

За да премахнем капака на пералнята, се нуждаем от обикновена отвертка Phillips. Капакът е фиксиран с два винта от задната страна на кутията. Следователно, ако вашата машина е твърде близо до стената и не можете да намерите или да стигнете до болтовете с отвертка, тогава ще трябва да я натиснете напред.

Не забравяйте да изключите машината от мрежата. След това го издърпайте и развийте болтовете. След това е необходимо да изместите горната част на тялото обратно. За да направите това, можете да го натиснете. Тя ще излезе от фиксиращите канали. Освен това, той може да бъде просто отстранен и отстранен, така че да не пречи на стигането до вътрешните части.

Задният капак носи точно същото. Тоест, първо закарайте предната част в каналите, като натиснете капака от задната страна към предната част. И след това завинтете два болта.

Заслужава да се спомене, че има голям брой различни модели перални машини. И може би някои от тях имат капака, прикрепен по различен начин. Тук разгледахме най-разпространения метод за монтаж, който най-често се среща на повечето машини за предно зареждане.

За по-визуална демонстрация решихме да допълним този запис с видео материали по тази тема. В това видео можете да видите целия процес на премахване на корицата:

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини