Всичко за пералните машини

Как да премахнете горния капак на пералня Samsung

Премахване на горния капак от пералня SamsungЗа да поправите пералнята на Samsung, в по-голямата част от случаите ще трябва да премахнете горния капак на устройството. Това ще е необходимо, първо, за да се получи достъп до някои важни детайли, разположени под него, и второ, за свободното премахване на други елементи на шайбата, например, предната й стена на корпуса. Така че, ние ще обсъдим как да изключите горния капак на пералнята Samsung, за да получите свободен достъп до останалите части на устройството и да извършите всички необходими диагностични и ремонтни работи.

Отваряме достъп до задната част на кутията

Подготвителната фаза на работа започва с действия, които ви позволяват да получите подход към гърба на пералнята. Това е така, защото болтовете, които държат горния капак, са разположени отзад и за да ги развиете, трябва да имате свободен достъп до тази част на кутията.

В случай, че машината е неподвижна, не трябва да има специални проблеми, за да я преместите от стената и да я завъртите малко. Друго нещо е, когато шайбата е вградена в кухнята. Тази ситуация ще усложни малко подготвителната фаза на работата, защото трябва да извадите устройството от мебелите, след като изключите всички маркучи от комуникациите на къщата. Деактивирането е, както следва:преди да премахнете горния капак, извадете машината на Samsung

 • изключете AGR;
 • затворете вентила, отговорен за подаването на вода в барабана;
 • изключете входящия маркуч;
 • разхлабете скобата леко и внимателно отделете маркуча за източване от канализационната тръба.

Извадете шайбата бавно и внимателно, за да не повредите шкафа, мебелите или пода. Би било идеално да поставите няколко парцални парцала на мястото, където пералнята на Samsung се манипулира, те ще абсорбират вода, която може да се разлее от устройството, когато го премествате.

Стъпка по стъпка инструкции

Премахването на горния капак на калъфа изобщо не е трудно. По принцип е много по-трудно да се подходи към задната страна на устройството и това е, което отнема повечето време. Алгоритъмът за премахване на върха на пералнята на Samsung ще бъде следният:

 • подгответе отвертка Phillips с подходящ размер;
 • обиколете устройството отзад, намерете болтовете, държащи горната стена;
  първо развийте винтовете
 • развийте винтовете един по един и ги оставете настрана. Внимавайте, може да има малки шайби под болтовете, уверете се, че те не се изгубват;
 • продължете да изключвате капака, за да направите това, преместете го назад спрямо шайбата, след което внимателно го повдигнете.
  преместете капака назад

Както можете да видите, инструкциите стъпка по стъпка са доста прости. Възможно е обаче да има ситуация, при която горният капак да не се движи назад. Обяснението е просто: тя е малко „залепена“ за заключващите елементи. Можете да се справите с този проблем само за няколко минути.

Първо, погледнете горната част на SMA и визуално я разделете наполовина, измислена линия трябва да минава по тялото. След леко докоснете горния капак в средата, а след това от дясната и лявата страна. Опитайте отново да преместите капака, ако той не се движи, направете горните действия отново, с малко повече сила.

Важно! Не чукайте в пералнята с тежки предмети, тяхното въздействие може да повреди корпуса, да влоши външния вид на устройството.

За да инсталирате горния капак обратно, трябва да повторите същите стъпки в обратен ред. Поставете го на място с леко изместване, около 5 или 7 сантиметра. След това, като си помогнете с две ръце, започнете да придвижвате частта напред, към контролния панел. Когато капакът на корпуса влезе в каналите, ще чуете отличително щракване, след което трябва да го натиснете малко повече напред, така че накрая да щракне на мястото си.Остава само да затегнете монтажните болтове, да свържете устройството към комунални услуги и електрическата мрежа.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини