Всичко за пералните машини

Премахване на противотежестта в пералнята

Премахване на противотежестта в пералнятаОгромни парчета бетон, които противодействат на възникващата центробежна сила и поддържат уреда на място, спестяват вибрациите и скоковете в банята. Те наричат ​​тежките елементи като баланс и въпреки тяхната твърдост и външна твърдост, често възникват проблеми с тях. Така че често се изисква да затегнете блоковете, задържащи болта, да замените напукания камък с цял или временно да го премахнете, когато машината е напълно разглобена. Как да направите това е описано подробно в статията.

Как да стигнем до противотежестта?

За да затегнете или премахнете противотежестта в пералнята, ще трябва да го намерите. За щастие намирането на твърд бетонен блок или три отделни части е лесно. Достатъчно е да се придържате към следните инструкции.

  1. Обърнете задната стена на машината.
  2. Развийте горния капак на машината.
  3. Извадете задния панел.

Противотеглото може да се напука, да се напука или да се провие, което да причини дисбаланс и сериозни щети на машината.

Остава само визуално да проверите състоянието на балансите. В допълнение към проверка на повърхността, можете да издърпате каменните вложки и да проверите херметичността на скобите. Препоръчва се такива проверки да се извършват най-малко на всеки 6 месеца, за да се отстранят навреме проблемите и да се извършат необходимите ремонти.

Демонтаж на част

Ако трябва временно или постоянно да премахнете камъка от шайбата, тогава започваме с разхлабване на крепежните елементи - тяхната роля се играе от 2-3 широки болта на всеки бетонен елемент. Намираме отворен ключ или глава с подходящ диаметър и напълно развийте ключалките от блока. След това се придържаме към изпъкналостите на везните и леко ги издърпваме. Заслужава да се разбере, че тези блокове тежат 5-15 кг всеки, така че е по-добре да помислите за допълнителна двойка ръце.

Противовесен гаечен ключ на Ariston

Собствениците на автомобили от Indesit ще имат малко по-трудно. Тук противотежестите са прикрепени със специални болтове, които не са подходящи за стандартните ключове и глави. Но има изход - сами да си направите инструмент. За да направите това, вземете тръба с напречно сечение 20-22 мм и дължина най-малко 20 см и видях единия край в средата с дълбочина 5 см. От другия ръб пробийте дупка от 2 см и завийте в нея болт 4 * 16, след което заварете винта отвътре. Такова устройство може лесно да се хване на ключалката и да улесни премахването на блокове.

Ако противотежестта е повредена

Диагнозата на противотежестта е изключително важна, защото ако тя е повредена, не бива да разчитате на безопасната работа на машината. Отслабените или разделени блокове няма да могат да овлажняват вибрациите от въртенето на барабана и ще провокират дисбаланс с пагубни последици. Ето защо, ако се открият аномалии, е необходимо незабавно да започнете да ги поправяте.

противотежестите често са повредени

Така че, ако болтовете, които държат бетона, са се спуснали и дърпането не помага, обръщаме внимание на производителите. Тези елементи се компресират и разхлабват с времето, което влияе върху фиксирането на балансите. По-добре е да подновите разклонител и да затегнете качествено винтовете.

Не продължавайте да работите с машината с напукана противотежест. Особено ако от него падна голямо парче. Необходимо е незабавно да премахнете всички блокове, точно да измерите техните размери и да намерите адекватна подмяна. Не трябва да има проблеми с намирането на нов „товар“: той може да бъде поръчан по серийния номер на модела в онлайн магазина, произведен независимо от направените измервания или да се свържете със специализирани технически центрове.

Намирането на противотежест в пералня, проверката и отстраняването, ако е необходимо, е много просто. Достатъчно е да имате подходящ гаечен ключ и мускули, които да се справят с голямо натоварване.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини