Всичко за пералните машини

Как да премахнете лагера от пералнята на LG?

Как да премахнете лагера от пералнята на LGЗа да премахнете лагера от барабана на шайбата на LG, ще трябва да разглобите напълно оборудването. Но ако повечето начинаещи сервизи могат да стигнат до резервоара, тогава всичко не е толкова просто - монтажът на лагерите се отстранява доста трудно. Предлагаме да не експериментирате с машината, а да действате стриктно според инструкциите.

Стигаме до лагерите

Ако пътят до резервоара е преминал без проблеми, тогава изваждаме контейнера от корпуса и го поставяме върху равна повърхност. На първо място, разкачете двете половини, като изключите винтовете или ключалките. След като премахнахме „празната“ част на барабана, поставихме втората ролка.

Ако болтовете са ръждясали или на повърхността на резервоара има чуждо покритие, тогава тези зони трябва да бъдат обработени с инструмент като WD-40, оставени за 10-15 минути и отстраняване на ръжда.

  1. Развиваме крепежния елемент, който закрепва макарата на барабана и, като извадим колелото, връщаме болта на мястото му. „Castling“ допълнително ще предпази шахтата и повърхността на резервоара от механични повреди.
  2. Вмъкваме металния щифт във винта, който беше завит обратно и внимателно го бием с чук, като бавно чукаме вала. Необходимо е да се действа изключително внимателно, тъй като силен удар ще доведе до скъп ремонт.

Веднага щом валът с втулката избухне, те трябва да бъдат внимателно изследвани за целостта. Лесно е да се провери степента на износване на пръта: просто закрепете лагера върху него и го развийте. Ако има игра между частите, е необходима подмяна. Когато няма разрешение, можете да продължите с премахването.

Изваждаме повредени части

Когато ремонтирате лагерния монтаж, ще трябва не само да извадите лагера от пералнята на LG, но и да смените уплътненията. Следователно от задната страна на барабана получаваме гореспоменатото уплътнение, закачайки гумата с прорезна отвертка. Струва си да се помни, че тези части се променят само от чифт, независимо от степента на износване на второто уплътнение.демонтаж на лагер

След това отстранете самите лагери. Новите могат просто да бъдат прокарани, докато старите и ръждясалите ще изискват значителни усилия. Незабавно обработете повърхността на WD-40 и почистете отпечатъка. След това довеждаме металния шпилка до ръба на пръстена и, постоянно променяйки позицията си, се опитваме да избием частта с равномерни удари.

Закопчалката трябва постоянно да се мести - към другия ръб, напречно, по-близо до средата, в противен случай лагерът ще излезе по-дълъг и не напълно.

Старият лагер не може да бъде пощаден и когато основата е унищожена, можете да го получите на части, като използвате клещи, пинсети или щифтове за коса. За разлика от това, краищата на отпечатъка се избягват най-добре. Ако деформирате дупката, плътно инсталирайте нов пръстен няма да работи.

След като премахнете уплътненията и лагерите, не пренебрегвайте почистването. Всички стружки, ръжда, замърсявания и натрупвания в седалката трябва да бъдат третирани с почистващ препарат. Ако слоят от мръсотия е много дебел и не се поддава на WD-40, тогава ние "вървим" по повърхността с фина мека кърпа и изхвърляме боклука с парцал. Докато дупката не стане чиста и суха, не се препоръчва да се пристъпи към монтажа на нов монтаж на лагер.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини