Всичко за пералните машини

Как да премахнете предния панел на пералня Samsung

Как да премахнете предния панел на пералня SamsungЗа да премахнете предния панел на пишещата машина на Samsung, не се изисква специално обучение. Всичко, което е необходимо, е само внимателно отношение към случая (четене на инструктажа), търпение (бързането боли по-често случая) и единственият инструмент е отвертка. Струва си да се отбележи, че това не е най-трудното нещо, но и не е най-лесното. Ако обаче следвате всички инструкции, всеки може да се справи с това, без да прибягва до помощта на квалифицирани специалисти.

Освободете предната стена

Като начало се нуждаем от достъп не само до предната, но и до задната част на машината, така че е препоръчително да я поставите в средата на стаята или поне леко да я изтласкате от нишата. Първо го изключете от водоснабдяването, електричеството и канализацията от съображения за безопасност. Преди да развиете предната стена, трябва да се отървете от всичко, което ще попречи на това. Как да го направите:

  1. Първо трябва да развиете винтовете, които държат горния капак на пералното устройство.
    първо свалете горния капак, като развиете винтовете на гърба
  2. След това го плъзнете назад и го повдигнете.
  3. Сега трябва да премахнете шайбата на контролния панел. За да направите това, развийте винтовете (3-4 от тях, в зависимост от модела), където се намира контейнерът за перилен препарат. След това развийте винтовете отгоре на панела (те се завинтват вертикално). Когато всички винтове са отстранени, просто плъзнете контролния панел отстрани.
    премахнете контролния панел
  4. Сега погледнете дъното на пералнята. Има така наречения декоративен панел (понякога понякога се нарича дъска или основа). За да премахнете предната стена, този фалшив панел (той не носи практическа полза, но изпълнява само декоративна функция) също трябва да бъде премахнат. Много е просто да направите това: вземете го с отвертка или друг подобен предмет, след което го хванете с пръсти и внимателно го извадете.

Честито! Сега сте се отървали от всички панели, които могат да пречат на премахването на предната стена. Както можете да видите, това изобщо не е трудно. Опитайте се да действате възможно най-внимателно, защото тези части обикновено са изработени от пластмаса и могат лесно да бъдат повредени при резки небрежни движения.

Демонтаж на предната стена

Премахнахте всички панели, обаче, това не е всичко. В пералнята на Samsung има няколко части, които също могат да предотвратят премахването на предната стена. Следователно продължете както следва.

Отворете вратата на люка на колата, погледнете устройството за заключване на люка и развийте двата винта до него. След това трябва да премахнете ключалката и маншета на люка. Как да го направя? За целта внимателно вземете нещо с пружина, разположена около обиколката на маншета, и я извадете. След това гуменото петно ​​ще се отдели без затруднения (просто го извадете от каналите). Що се отнася до ключалката, вие вече развийте винтовете, които я държат, така че сега просто я издърпайте, хващайки я отвътре.

Може да се наложи да натиснете бравата на вратата назад, за да я освободите.

премахнете UBL и маншета

Сега погледнете отново горната част на машината. Ще видите, че под контролния панел предният капак е завит с още няколко винта. Развийте ги. След това погледнете надолу. Под декоративния панел има същите винтове, които също трябва да бъдат отстранени.

премахнете предния панел

След всички тези манипулации предната стена може лесно да се отстрани и можете да взаимодействате със съдържанието на вашата шайба. Например, можете да работите с тръбен електрически нагревател (който се намира в долната част на устройството). Наблизо има помпа, с други думи - помпа за източване, която е отговорна за изтичането на водата в канализацията след измиване. Това са много важни детайли и ако те са дефектни, вашата пералня просто няма да стартира и за да ги поправите, просто ще е необходимо да премахнете предната стена. И сега знаете как да го направите не по-лошо от майсторите.

Когато разглобявате машината, опитайте се да запомните в какъв ред сте я направили и как, за да избегнете трудности при последващата инсталация. Запомнете безопасността и бъдете внимателни!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини