Всичко за пералните машини

Как да премахнете предния панел на пералня LG

как да премахнете предния панел LGПералнята не работи? Домакинските уреди можете да ремонтирате сами. Повечето неуспехи могат да бъдат коригирани от всеки мъж с глава на раменете и „ръце от правилното място“. Основното е правилно да идентифицирате проблема и за това трябва да погледнете вътре в счупеното устройство. Днес ще научите как да премахнете предния панел на хоризонтална пералня на LG, без да повредите електрониката.

Пригответе се да разглобите колата

На първо място, уверете се, че оборудването е изключено, щепселът е изключен. Изключете и водата и изключете маркучите за изпомпване и източване на вода. Издърпайте пералнята, където ще бъде удобно да извършите ремонти, и продължете с необходимите манипулации.

В процеса на разглобяване на техническо устройство ще ви е необходим минимален набор от инструменти. Подгответе чифт клещи, отвертка Phillips и звездичка. Последното е полезно при работа с отделни модели LG, където се използват специални закрепващи болтове. Процесът на демонтаж се извършва на етапи:

 • развийте горния капак;
 • премахнете долната декоративна част на корпуса;
 • премахнете контролния панел;
 • отделете ключалката на люка;
 • оставете настрана самия преден панел.

Важно е да следвате последователността на стъпките, за да не повредите случая и да не увеличите броя на повредите на устройството. Преди да извършите първите стъпки, уверете се, че са спазени стандартите за безопасност, след което следвайте препоръките на тази инструкция.

Свалете горния капак

Горната част на тялото изпълнява защитна функция, покривайки вътрешността на машината от влага и прах, както и от механични повреди. Капакът е фиксиран на задната стена с два болта с напречна глава на капачките. Развийте ги с отвертка и оставете настрана. Внимавайте да не загубите дребните детайли, за да не се налага отделно да търсите подходящи заместители по размер.

как да премахнете капака

За да изпълните следващата стъпка, трябва да отидете на гърба на продукта, да държите капака с ръце и да го издърпате към себе си в хоризонтална равнина. Не се опитвайте да повдигнете частта преди да преместите плочата на няколко сантиметра от мястото си. Неговото вертикално движение не е възможно поради дизайна на монтажа.

Извадете тесния панел

Необходимо е да развиете долната предна лента, тъй като закрепването на големия преден панел е скрито зад него. Има и люк, който позволява достъп до помпата и филтър, Премахвайки го, ще видите винтове, които ще трябва да се развият.

как да премахнете тесен панел

След като извадите болтовете, леко завийте долния капак с плоска отвертка. Закрепващите елементи ще се изплъзнат от каналите, а плочата може да бъде извадена и след това оставена настрана.

Демонтаж на контролния панел

Най-трудното ще бъде да премахнете контролния панел. Този процес изисква максимална точност и точност, тъй като повредата на тази резервна част може да доведе до непоправими повреди на електронната система. Продължете стъпка по стъпка.

 1. Развийте винтовете.
 2. С помощта на отвертка с плосък нож отлепете пластмасовите ключалки, разположени в горните краища, леко ги издърпайте нагоре и ги освободете.
  как да премахнете контролния панел
 3. Плъзнете панела към вас, за да освободите долните крепежни елементи, след това го повдигнете и го извадете.

Когато освободите крепежните елементи от каналите, ще чуете щракване, което е по-лесно при работа с долните ключалки и по-силно в горната част. Също така не забравяйте да наблюдавате целостта на окабеляването, за да не го повредите.

Премахваме UBL и предната стена

Преди последния етап на работа е необходимо да премахнете устройството за блокиране на люка, така че да не пречи на демонтажа на стената. За целта предприемете алтернативни действия.

 1. Разхлабете скобата, която държи предната стена с клещи, отвертка или клещи с кръгъл нос.
 2. Извадете маншета, за да осигурите достъп до вътрешността на машината и ключалката.
 3. Затегнете двата винта, разположени в близост до връзката на заключващата кука към UBL.
  махнете скобата
 4. Извадете частта през отвора.
 5. Изключете проводниците, извадете ключалката.

На последния етап самият преден панел се отстранява. За да направите това, развийте винтовете, които го държат, разположени на предния горен ръб на кутията и под долната декоративна лента. Сега можете да премахнете стената и директно да извършите ремонта на пералнята.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини