Всичко за пералните машини

Как да премахнете капака от пералнята на LG

SM LG горен капакРешихте ли да направите независим ремонт на пералнята? Тогава трябва да знаете основните тънкости на неговото разглобяване. В противен случай просто няма да можете да стигнете до необходимите части, да не говорим как да извършите подмяната им със собствените си ръце. За начало измислете как да премахнете горния капак на пералнята и ще се радваме да ви помогнем в това.

Стъпка по стъпка инструкции

На първо място е необходимо да се подготви пералнята на марката LG за демонтаж на горния капак. За да направите това, изключете "домашния помощник" от електрическата мрежа, изключете подаването на вода, изключете маркучите за източване и подаване на вода. След това трябва да разширите машината до средата на стаята, така че да е по-лесно да работите. Сега можете да премахнете горния капак.

Машината на LG е много тежка, така че трябва да използвате чужда помощ.

  1. Обиколете пералнята на LG.
  2. Отзад, непосредствено под изпъкналостта на горния капак, недалеч от десния и левия горен ъгъл на тялото на машината има 2 винта. Те трябва да се развият, тъй като държат капака.
  3. След като извадим винтовете, вземаме капака с две ръце.
  4. Със значителни усилия издърпваме капака към себе си, докато не се движи няколко сантиметра.
  5. След това просто повдигнете капака и го извадете отстрани.

махнете капака SM LG

Това е всичко, капакът е демонтиран. По този начин можете да премахнете капака на всички съвременни перални машини на LG. Ако капакът на машината не се повдигне и не се измести настрани, тогава е задръстен. Не се опитвайте да го изберете с отвертка, по-добре го преместете напред назад. Можете също така леко да го докоснете с малат, след което опитайте да го премахнете отново. Бъдете търпеливи и всичко ще се получи.

Защо е необходимо това?

Говорихме за това как капакът се отстранява от пералнята на LG, но за какво точно е? Какви подробности може да получи начинаещ майстор, ако горната част на тялото на пишещата машина е демонтирана?

На първо място, можете да стигнете до насипния клапан на пералнята на LG. Ако има проблеми с водоснабдяването, възниква недопълване или преливник, на първо място, проверете вентила за пълнене и той се намира точно над ъгъла на тялото близо до задната стена. Начинаещият майстор може да звъни намотката на пълнещия клапан, да провери окабеляването, тръбите и дори механизма. Можете също така напълно да промените дефектната част и всичко това може да стане само като премахнете капака, без допълнително разглобяване на SM.

Измива ли се лошо прахът? Така че трябва да проверите подаването на вода към контейнера за прах на пералнята на LG и за това отново трябва да отворите горния капак. Чрез горната част на кутията получаваме пълен достъп до желаната тръба, можем да я извадим и почистим, а също и да сменим при необходимост.

изглед отгоре на LG машината

Веднага под горния капак на машината можете да намерите превключвател за налягане, Този елемент трябва да бъде проверен, ако машината не източва водата навреме или отказва да я източи, което дава грешка в OE. Подмяната на празен датчик за ниво на водата е проста, ако стигнете до него отгоре: развийте монтажа, махнете захранващите проводници и сега, в ръцете си имате счупен превключвател за налягане.

Като премахнете капака на шайбата на LG, можете да стигнете и до горната противотежест. Разбира се, противотежестите се счупват много рядко, но понякога това се случва и отново не можете да направите, без да демонтирате горния капак. Чрез горната част на корпуса дори можете да извадите резервоара с барабана. Вярно е, че за да завъртите такава операция, все още трябва да премахнете панела, предната стена и развийте технологичния люк в задната част на машината, но процесът на демонтаж, без съмнение, започва с капака.

Премахвайки капака на SM LG, можете дори да стигнете до предпазителя от пренапрежение, ако изведнъж имате проблеми с захранването на машината.

И така, премахването на капака от шайбата на LG е основен принцип, без знанието на който е невъзможно да се извършат независими ремонти. Като направите тази „първа стъпка“, впоследствие ще научите всичко останало. Би било желание!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини