Всичко за пералните машини

Как да отворите горния капак на перална машина Indesit

Как да отворите горния капак на перална машина IndesitЗнанието как да премахнете горния капак на машина Indesit може да ви бъде полезно, ако решите да го отстраните със собствените си проблеми. С капака на машината няма да можете да стигнете до важни елементи на „домашния помощник“, като например клапан за пълнене, противотежест или превключвател за налягане. В същото време не е толкова лесно да направите това - първият път без да разберете как е фиксиран, не можете да го премахнете изобщо.

Пригответе се първо

Ако сте гледали как специалистите ремонтират, може да ви се струва, че не е необходима подготовка. Това не е така: опитен майстор действа почти автоматично, което го кара да изглежда веднага да работи. Ние, като начинаещи, трябва да осигурим максимална безопасност и удобство преди отстраняването:

 • изключете пералнята от проводниците, изтичащите и водоснабдителните системи;
 • извадете пералнята от стената за пълен достъп до нея;
 • усучете жицата и маркучите, така че да не се намесват по време на работа.

Също така не забравяйте да подготвите предварително отвертка Phillips и плоска глава.

Ако всичко е готово, можете да започнете да премахвате капака. Обърнете внимание, че процесът на извличане е различен при машини с вертикално и предно зареждане. Следните стъпки са описани за опцията за предно зареждане, ако е вертикална, превъртете надолу статията точно до желания раздел.

Работен напредък

За да отворите капака на пералнята, трябва да направите няколко стъпки. Изпълнявайте ги точно и последователно, за да постигнете желания ефект.

 1. Самонарезните винтове (2 или 3) се завинтват точно под капака. Те трябва да бъдат премахнати.
 2. Натиснете отгоре надолу, движейки го успоредно на пода. Тя трябва да се измести 2-5 cm.
 3. Внимателно повдигнете капака нагоре.

Тези стъпки са подходящи и за модели на марката Samsung.

процес на премахване на горния капак

След това можете да започнете да ремонтирате вътрешните части. След това, не забравяйте да поставите капака обратно на мястото си, като направите стъпки 3 и 2 в противоположни посоки, а също и здраво завинтете винтовете на мястото си.

Ако машина за горно зареждане

премахване на панела от горната шайба за зарежданеВ този случай няма самонарезни винтове, което опростява извличането. Въпреки това, отвертка все пак ще ви бъде полезна: използвайки я, трябва да прегледате капака. След това го издърпайте първо и след това към себе си. Всичко, корицата е премахната!

Има моменти, в които горният капак на машина за горно зареждане не може да бъде премахнат без отстраняване на страничните панели. Но няма да има особени затруднения:

 1. Развийте винтовете.
 2. Издърпваме панела вертикално надолу към пода.
 3. Премахваме, като се дърпаме върху себе си.
 4. Повторете същото с противоположната страна.

След това можете да развиете винтовете на горния панел и да го извадите. Когато разхлабите винтове от страничните панели, сгънете внимателно заземяващите шайби на отделно място, за да не се загубите.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини