Всичко за пералните машини

Как да отключите пералнята на Bosch

ОтключванеМного потребители харесват пералните машини Bosch, но нещо в тях е потискащо. Те имат доста трудни брави: от деца и след издаване на код за грешка.

Хиляди хора страдат, не знаят как правилно да отключат пералнята Bosch. Те се опитват да го изключат и включат, въртят копчето на програмите, правят други безсмислени манипулации, това е само смисълът на всичко това е нула. В тази статия ще се опитаме да премахнем този проблем веднъж завинаги, като говорим за отключване на различни шайби на Bosch, надяваме се тази информация да е полезна.

Детска ключалка

На пералнята на Bosch има два вида брави, както вече отбелязахме, първо ще видим какво да правим, ако тя е заключена от деца. Младите майки много често използват тази функция, така че малкото им дете, което вече е започнало да проявява интерес към технологиите, не прави нищо. Ако използвате ключалката за деца в нормалния режим стриктно според инструкциите, тогава няма проблеми. Нормалното използване на функцията е както следва.

 • включете шайбата;
 • задайте програмата;
 • задайте ключалката;
 • стартирайте програмата;
 • изчакване на края на измиването;
 • премахнете ключалката;
 • изключете пералнята.

Щом домакинята побърза и изключи пералнята с включена ключалка, това създава проблем. След като го включите отново, машината няма да ви позволи да настроите програмата. Стандартното освобождаване на детското заключване с помощта на комбинацията от клавиши няма да помогне. В този случай можете да отворите пералнята, люкът няма да бъде заключен.

Дете може да изключи машината без да сваля ключалката, тъй като машината за съжаление не е защитена от изключване.

отключванеКаква е тайната, как да премахнете ключалката за деца, ако шайбата на Bosch е изключена в заключен режим? Всичко е много просто, трябва да запомните по коя програма сте измили последния път. Завъртайки копчето на програмата, ние задаваме режима, в който е настроена защитата на децата. Тогава всичко е просто. Изключете режима на заключване по стандартния начин.

 1. На Bosch logixx 8 трябва да отворите вратата на люка и да натиснете бутона, който е маркиран с лявата стрелка „Опции“. Натискайки бутона, задръжте го, докато машината скърца и ключалката се освобождава.
 2. На Bosch maxx 5 трябва да натиснете бутона за старт / пауза и да го задържите за около 6-8 секунди. Ако иконата “Key” изчезне от дисплея, заключването се освобождава.
 3. При Bosch WAS 20443 подобна брава се отстранява по същия начин. Натиснете бутона за старт / пауза и задръжте за около 8 секунди. Оттеглянето ще се случи след скърцане.

Отключване след код за грешка

Машината може да затвори плътно, не само поради неправилно отстранени детски ключалки, но и поради грешка, която не е изчистена. Да предположим, че вашата машина Bosch генерира код за грешка. Грешката беше намерена и отстранена, но грешката все още виси. Деактивирането и включването на машината не помага. Какво да правя Трябва да изчистите грешката, като натиснете клавишната комбинация. Какво трябва да щракнете, описахме в статията Как да нулирате грешка на пералня Bosch, прочетете го и всичко ще ви стане ясно.

Отключването се извършва изключително според инструкциите. Няма нужда да измисляте свои собствени методи за нулиране, което може да доведе до повреди. Нашите майстори бяха принудени да сменят отново контролния чип, след като собственикът неумело нулира фърмуера, опитвайки се да нулира кода за грешка самостоятелно. Повторното мигане струва злополучния собственик на няколко десетки долара. Не повтаряйте грешките му.

Така че разбрахме как да премахнем ключалката на шайбата на марката Bosch. Действайте внимателно и не се отклонявайте от инструкциите, със сигурност ще успеете. Успех

   

2 коментара на читателя

 1. Граватар Олга Олга:

  Благодаря ти, помогна ми. Извадих устройството от Bosch Maxx 5.

 2. Граватар Леонид Леонид:

  Благодаря ви много за ценната информация!

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини