Всичко за пералните машини

Изваждане на барабана на перална машина Indesit

премахване на барабана на CM IndesitНеобходимостта от отстраняване на барабана може да възникне поради откриването на всяка неизправност в пералнята. В повечето случаи лагерите се провалят, замяната на които включва определени манипулации с барабана за миене. Също така ще трябва да го извадите, ако чужди предмети попаднат между него и резервоара, в случай на повреда на самия резервоар. Не е необходимо да се обаждате на сервиз за отстраняване на барабана. Можете сами да извадите барабана от пералнята Indesit, без да прибягвате до външна помощ.

Внимателно се подгответе за работа

Почти във всяка къща или апартамент има чекмедже, съдържащо универсален набор от инструменти, от време на време използвани за малки дела. Говорим за такива инструменти като чук, отвертки с дюзи с различни размери и видове, отвертка, клещи, странични резаци, шестоъгълници. В допълнение към изброените инструменти е необходимо да се подготви ножовка за метал.

Частите, които трябва да бъдат заменени, не трябва да се купуват предварително преди демонтаж на пералнята, тъй като може да сбъркате с тяхната маркировка. Много по-правилно и практично би било първо да ги извлечете, а след това вече да купите заместител.

След като вземете всички инструменти, необходими за работата, трябва да започнете подготовката на машината. Предстоящият процес на ремонт ще отнеме много време, така че е по-добре да оборудвате пълноценно работно място за себе си, където нищо няма да попречи на прилагането на необходимите манипулации. Най-добре е да вземете пералнята в гараж или друго просторно помещение, където ще бъдат осигурени най-удобните условия за ремонт.

Когато не е възможно да преместите пералнята в безплатно нежилищно помещение, освободете няколко квадратни метра в стаята, покрийте пода с кърпа, прехвърлете машината и инструментите на оборудваното място. Когато работното място е готово, можете да започнете процеса на ремонт.

Първият етап на демонтаж

Преди да започнете да разглобявате машината Indesit, трябва да я изключите от захранването. След това трябва да източите останалата вода, която може да остане след измиване на дъното на резервоара. За целта вземете контейнер с необходимия размер, заменете го под тялото на машината и започнете внимателно да източвате водата, преди да отделите боклучния филтър. Изваденият филтър трябва да бъде добре измит, изсушен и отстранен отстрани, необходимо е само да го поставите на мястото си в края на цялата работа.

Важно! Когато изключвате проводници или малки части от устройството, не забравяйте да снимате предприетите действия, това ще помогне за правилното сглобяване на пералнята след приключване на ремонта.

Така че, за да премахнете барабана от пералнята Indesit, изпълнете следната последователност от действия.

 1. Отстранете горния капак на корпуса, за това развийте болтовете, разположени на задната стена на корпуса на шайбата. За да улесните премахването, един прост съвет ще ви помогне: първо капакът трябва да бъде преместен назад, а след това издърпан нагоре.
  процес на премахване на горния капак
 2. Развийте всички болтове на гърба на корпуса. Развийте капака и го оставете настрана.
 3. Ще видите частта на барабана, разположена отвън. Също така ще намерите задвижващия механизъм на машината, а именно шайба с работен колан и двигател. Незабавно изключете колана. Виждайки ръждиви петна, които излизат от централната точка на резервоара, можете безопасно да заявите повреда на уплътнението на маслото и повреда на лагерите.
 4. Продължете да изключите всички кабели и проводници, които се прикрепят към барабана. Говорим за захранване на нагревателния елемент (TENA), температурен датчик. Не забравяйте да развиете болтовете, използвани за закрепване на пералния двигател.
 5. Развийте фиксиращата гайка на нагревателя, след което с леко размахване отстранете частта.
  премахнете нагревателя от cm
 6. Свалете противотежестта.Той е разположен отгоре на устройството, със сигурност ще го видите след като изключите горния капак. Тази част е достатъчно голяма и необходима, за да не позволява на машината да „скача“ по време на цикъла на въртене. За да премахнете този елемент, подгответе шестоъгълник с подходящ размер и развийте всички части, използвани за фиксиране на противотежестта.
 7. Изключете кабела и маркуча от превключвателя за налягане. След това внимателно извадете частта от устройството.
  изключете превключвателя за налягане
 8. Извадете тавата, използвана за зареждане на почистващия препарат. След това разхлабете скобите на тръбата, насочени към контейнера за прах, извадете ги и извадете бункера за диспансер.
 9. Бавно спуснете шайбата в дясната страна, погледнете под дъното й. Ако дъното липсва - страхотно, когато има дъно, трябва да го развиете. Отстранете винтовете, разположени от двете страни на филтъра за отпадъци. След това натиснете кохлеята, в която е поставен филтърът вътре в тялото на оборудването.
 10. Извадете чипа с окабеляването от помпата. След това ще трябва да разхлабите скобите и да премахнете всички дюзи от повърхността на помпата. След като приключите с това, можете да премахнете самата помпа.
 11. Внимателно издърпайте двигателя на машината, за да направите това, спуснете частта малко назад и дръпнете надолу.
 12. Развийте амортисьорите, които поддържат резервоара отдолу.

В този момент първият етап от разглобяването на пералнята ще приключи. В резултат на това ще можете да освободите резервоара с барабана, да получите безплатен достъп до тях. Можете да продължите към следващия етап на работа.

Вторият етап на разглобяване

свалете противотежеститеСлед това машината Indesit трябва да бъде върната във вертикално положение, поставена на краката си. Това трябва да се направи много внимателно, тъй като резервоарът с барабана вече е прикрепен към тялото само с две пружини. Ако контролният модул пречи на получаването на барабан, трябва да го извадите. За да направите това, изключете окабеляването, развийте монтажните болтове на модула и отстранете този елемент, като не забравяте ключалките, които го поддържат.

За да премахнете монтажа на резервоара и барабана, ще трябва да прибягвате до външна помощ. С четири ръце извадете механизма от амортисьорите и издърпайте монтажа през горната част на машината.

Изглежда, че вече сте на финала, но не е така. Остава една от най-трудните задачи - да извадите барабана от резервоара. Целият проблем е, че резервоарите в пералните машини Indesit са неразделими. Въпреки това, дори такава неприятност, като наличието на неотделим резервоар, не може да ни спре по пътя за поправяне на пералнята.

Защо производителят използва обвивки за барабани от една част е лесно да се гадае. Първо, той позволява да спести на производствените разходи, и второ, за производителя е изгодно да използва неотделима част, тъй като ако един от елементите му се развали, потребителят най-вероятно ще придобие нови домакински уреди, отколкото да се съгласи да плати за ремонт, еквивалентен на тази покупка ,

режещ резервоар IndesitНо с помощта на малък трик можете да се справите със задачата и да извадите барабана от неотделим резервоар. За да направите това, случаят трябва да бъде внимателно изпиляван, всички необходими манипулации трябва да се извършат и след това да се залепят обратно със специално съединение, Ето стъпка по стъпка описание на този процес:

 • внимателно огледайте пластмасовия резервоар, намерете фабричната заварка. Маркирайте местоположението на предстоящия разрез. Можете да направите дупките, от които се нуждаете за това, използвайки бормашина с много тънка бормашина;
 • С помощта на ножовка за метал внимателно изрежете тялото на резервоара според маркировките. Отделете трионната част от барабана;
 • обърнете структурата, така че да видите колело, свързващо всички части помежду си. Извадете го, това ще ви позволи да освободите барабана от резервоара;
 • сменете всички дефектни части;
 • сглобете разглобените половинки на калъфа, за това ще ви е необходим силиконов уплътнител. Свържете двете трионни части с него. Освен това се препоръчва да се укрепи този дизайн с винтове.

По-голямата част от работата е свършена, сега просто трябва да сглобите системата в едно цяло в обратен ред.Внимателно закрепете всички отстранени части, правилно свържете проводниците и сензорите, снимките, направени по време на работата, ще ви помогнат в това. Разбира се, представеният процес е доста трудоемък, но ако приложите горните инструкции и извършите ремонт сами, ще спестите доста голяма сума пари за поддръжка.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини