Всичко за пералните машини

Интелигентна диагноза в пералните машини на LG

smart_diagnosis в пишещи машини LGКакви характеристики не присъстват в пералните машини от ново поколение. Една от полезните функции е системата за самодиагностика на неизправности, когато на дисплея на вашето устройство се появи код за грешка, чрез който можете да разберете кой възел в машината е неуспешен. LG производители отидоха по-далеч и внедриха функцията за интелигентна диагностика в своите автомобили. Какво е това и как да използваме тази функция, нека разберем заедно.

Каква е тази функция?

Интелигентната диагноза или на руски език „интелигентна диагноза“ е функция за диагностициране на неизправности в пералните машини на LG с помощта на смартфон или мобилен телефон. Той предоставя на потребителя възможността да определи точно причината за повреда на машината самостоятелно или с помощта на оператор на онлайн сервизен център.

Функцията за интелигентна диагностика разпознава 85 различни неизправности - от най-простите до най-сложните. Анализирайки работата на машината, специална програма ще покаже на екрана на вашия смартфон не само какво е счупено, но също така ще помогне за отстраняване на повредата, особено ако дренажният филтър е запушен, вратата на барабана е лошо затворена или няма подаване на вода във водоснабдяването.

Ако самоуправлението не е възможно, съобщението ще бъде изпратено до капитана в сервизния център. Той, знаейки, че е счупен, ще се свърже с вас и ще дойде с необходимите инструменти и аксесоари. По този начин проблемът ще бъде отстранен за кратко време.

За ваша информация! Тази диагноза не гарантира висока точност, тъй като има редица фактори, които могат да изкривят информацията, предавана по телефона: външен шум и вибрации, акустика на помещението, където е машината и други.

Как да го използвате

Функцията за интелигентна диагностика може да се използва по два начина:

 1. Първият метод е подходящ за собственици на всеки мобилен телефон. Трябва да наберете номера на сервизния център на компанията LG от телефона си. Операторът на центъра ще ви извика бутоните, които последователно ще натискате на контролния панел на машината, в резултат на което самата шайба ще „опише“ неизправността на оператора. Ще трябва само да прикачите микрофона на телефона към надписа Smart диагностика на пералнята. Звуците, направени от оборудването, ще бъдат обработени от специалист и ще ви бъде изпратен съветник, за да отстраните конкретен проблем.

  Важно! Пералната машина трябва да бъде включена по време на диагнозата.

 2. Вторият метод е подходящ за собствениците на смартфони. Тя включва изтегляне на специална smart_diagnosis в пишещи машини LG_2Софтуер на LG Laundry & DW и неговата инсталация на смартфон. Менюто на програмата е на руски език, диагностиката ще бъде представена на екрана на английски. За да направите това, трябва да следвате елементите от менюто и тогава самата програма ще анализира неизправността, като прави това за по-малко от минута. Въз основа на резултатите от интелигентната диагностика програмата може да даде препоръки как сами да отстраните неизправността, ако е възникнала по ваша вина или ще ви бъде изпратен обучен съветник.

Какви модели автомобили има

Функцията Smart Diagnostics не е налична при всички модели перални машини на LG. Даваме примери за такива машини, вижте техните основни характеристики:

 • LG F1296ND4 - машина с товар до 6 кг и скорост на въртене до 1200 об / мин. 13 режима на пране на разнообразие от спално бельо. Има голям информативен дисплей. Плюс в този модел е резервоарът от неръждаем метал. По-малко - частична защита от течове, Цената е 388 долара.
 • LG F-10B8ND е тясна пералня с капацитет на барабана до 6 кг сухо пране и скорост на въртене 1000 об / мин. Този модел на машината разполага и с всички необходими програми и режими, голям дисплей, енергоефективен. Цената е 348 долара.
  перални машини LG
 • LG F-1096TD3 е машина в пълен размер с товар до 8 кг сухо пране. Машината практически не се различава от предишните модели, има удобни и интуитивни контроли, цифров дисплей и оптимален брой програми за пране. Цената е 378 долара.
 • LG F-12U2HBS4 е тясна пералня с товар до 7 кг сухо пране. Особеността на модела е сребърният му цвят на калъфа и черният контролен панел. Общо 14 програми за измиване, има допълнителни функции: подаване на пара, отстраняване на петна, „освежаване“, хипоалергенно измиване и други. 6 барабанни движения осигуряват висококачествено измиване и въртене. Недостатъкът е частичната защита срещу изтичане на вода, но цената е само $ 495.
  перални машини LG_2

Обърнете внимание! Наличието на интелигентна диагностика в пералнята не влияе на цената му. В по-голяма степен цената зависи от зареждането на барабана и броя на допълнителните режими на пране.

По този начин, интелигентната диагностика в пералните машини на LG е полезна функция за потребителите на технологии от 21 век. Трудно е да се каже как всъщност работи тази функция, защото има малко отзиви за нея. Хората отбелязват, че системата изглежда работи, като издава съобщения „без грешки“, какъвто е случаят с повредите в оборудването - остава да видим. Желаем ни да не се счупи нищо и трябва да използвате тази функция възможно най-малко.

   

4 коментара на читателя

 1. Граватар Александър Александър:

  Голяма възможност, 2 години една грешка се срине, но с помощта на тази програма се отървах от нея)

  • Граватар Евгений Юджийн:

   Каква програма?

  • Граватар Джон клозет:

   Така че каква е програмата и къде да я изтеглите?

 2. Граватар Иля Иля:

  В Google Play.
  Програмата се нарича SmartThinQ.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини