Всичко за пералните машини

Претеглящи перални машини

Претеглящи перални машиниНе всички автоматични перални машини за претегляне всъщност могат да изчислят точно теглото на зареденото пране. Това е по-скоро рекламен ход, който ви позволява да повишите цената на машината и да я разграничите сред по-малко "модерните" единици. Наистина шайба за претегляне е оборудвана със специален сензор, който може да сканира килограми и да коригира броя неща, за да започне измиването. Как работи автоматичното изчисляване на кг - ще разкажем в статията.

Механизмът за определяне на количеството спално бельо

Една обикновена машина може да предположи колко пране е поставено в барабана, но само приблизително. Функцията на такова "претегляне" е възложена на превключвателя за налягане, който чрез измерване на нивото на водата отгатва броя на заредените неща, Работи по следния начин:

  • вратата на люка се затваря;
  • машината започва да черпи вода, въртейки барабана за пълни мокри дрехи;
  • превключвателят за налягане контролира количеството на постъпващата вода и предава информация за скоростта на набиране на таблото за управление;
  • Електронният модул анализира получените данни и приблизително определя колко вода се изразходва за усвояване.

схема за автоматично претегляне в SM

Колкото по-бавно е събирането на вода, толкова повече неща има в барабана. Вярно е, че превключвателят за налягане не предоставя точни данни, тъй като много леки тъкани абсорбират течност по-лошо, създавайки илюзията за препълнен резервоар. Но все пак измерванията на нивата могат да спестят консумацията на вода с 20-30% и да коригират програмата според прочетените данни.

Как се претегля сухото пране?

тегло пране в колатаСъвременните машини с функцията за претегляне на бельо работят на различен принцип. Те са в състояние точно да определят теглото на нещата, заредени в барабана в килограми. Въз основа на измерванията откажете да стартирате цикъла поради предимство или предлагайте специална програма за пестене на енергия и консумация на вода.

Двигателят действа като везна за пране. Моторът в такива модели е разположен директно върху оста на барабана, което ви позволява да проследявате силата на въртене и напрежението, генерирано от двигателя. Благодарение на получените стойности, миещият процесор изчислява товара и показва теглото на прането.

Забранено е превишаването на максимално допустимото тегло на сухо пране в конкретен модел!

Освен това програмата няма да стартира, докато машината не претегли. Конвенционалните машини веднага след натискане на бутона "Старт" ще покажат времето за измиване и след това те автоматично ще стартират цикъла. Шайбите с автоматично претегляне първо определят теглото на прането и едва след това предлагат на потребителя специфичен режим с необходимото количество вода, интензитет на въртене, температура и продължителност. Това ви позволява значително да спестите потреблението. Помислете за няколко модела, които предполагат претегляне на бельо преди пране.

Siemens WM16S740

Избирайки Siemens WM16S740, можете точно да определите теглото на заредените неща. Освен това, заедно с измерването, системата ще анализира степента и вида на наличните замърсители, ще избере най-подходящата програма от 14-те предписани режима и веднага ще започне измиването, без да е необходимо да потвърждава старта. Поради бързата реакция и ускореното сканиране това няма да отнеме много време - пълният цикъл ще бъде завършен за 15 минути. Качеството няма да пострада поради бързане, нещата са перфектно сваляеми, а водата и електричеството ще бъдат спестени.

Siemens WM16S740

Потребителят ще бъде доволен и от сензора за прозрачност на AquaSensor. Снабден е със специална фотоклетка, която при изплакване фиксира степента на чистота и с отлични показатели се използва повторно. Има и пълна защита срещу течове - AquaStop, който контролира движението на течността и блокира работата на машината при най-малкото подозрение за теч.

Също така в арсенала на машината има заключване на панела от деца и случайно натискане, звуков съпровод за миене, забавен старт за 24 часа, енергоспестяващ клас А, контрол на дисбаланса и разпенване.Управлението е електронно, следователно системата е в състояние едновременно да измива няколко вида плат наведнъж. Капацитет на барабана - 8 кг с размери 60/85/59. Моделът ще струва 29 570 рубли.

Gorenje Premium Touch WA 65205

С Gorenje Premium Touch WA 65205 можете да разберете какво е истинското претегляне на прането преди измиване. Достатъчно е да заредите барабана и да включите машината, след което системата ще изчисли кг и ще предложи на потребителя оптималната програма за пране, Идеалният избор на време на цикъл, температура и сила на въртене се гарантира от UseLogic специални сензори и електронна интелигентност. Тази технология ви позволява да събирате и анализирате информация за вида на тъканите и естеството на замърсяването, както и да осигурите минималния необходим поток от вода и електричество.

На Gorenje Premium Touch WA 65205 можете да запазите избрания режим и да го използвате, ако е необходимо.

Gorenje Premium Touch WA 65205

Машината се управлява чрез дисплей с течни кристали, а всички програми и команди се показват на руски език. Той също така показва информация за температурата на нагряване на водата, скоростта на въртене, оставащото време за измиване и изразходваните литри и kW / h. Има саундтрак за цикъла, както и забавен старт за 24 часа, контрол на пяната, автоматично дозиране, заключване на деца. Безопасността се осигурява от множество сензори, които записват степента на прегряване, преливник и изтичане.

В допълнение към горното машина предлага 29 програми, заедно с възможността за "лесно гладене". Капацитетът на модела е 6 кг, размери - 60/85/59 см. Единицата струва около 45 520 рубли.

Electrolux Calima EWFM 14480W

Пералнята с автоматично претегляне от Electrolux не изостава. Той също така чете теглото на прането, заредено в барабана, оценява естеството на петната и показва най-подходящата програма. „Трикът“ на модела е във функцията на Time Manager, която позволява на програмата да промени времето по свое усмотрение на избраната система, като ускори или забави двигателя. Благодарение на тази възможност собствениците на пералнята получават оптимално време за измиване, резултат от висок клас, както и икономична консумация на вода, почистващи препарати и електричество.

Electrolux Calima EWFM 14480W

В допълнение към удобното интелигентно управление, този преден край гарантира пълна защита срещу течове, 15 стандартни програми и предпазен панел за деца. Освен това машината може да се похвали със сушилня върху горната плоскост на панела, която е подходяща както за синтетични, така и за нежни тъкани. Капацитетът на барабана от 7 кг сухо пране с компактни размери с дълбочина 60 см също е приятен. Цената на модела започва от 26 845 рубли.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини