Всичко за пералните машини

Мога ли да сложа пералнята до печката

Мога ли да сложа пералнята до печкатаИма много ръководства относно съседството на традиционните кухненски уреди (хладилници, печки, мивки и т.н.). Но жителите на апартаменти с малки размери често трябва да поставят пералня в кухнята. И е логично, че мнозина се притесняват дали да поставят пералнята до печката, напълно безопасно ли е.

Затворете инсталацията

Ако всеки сантиметър от кухненската площ се брои, много домакини нямат друг избор, освен да поставят печката и миялната машина близо една до друга, без да има разстояние между тях. В началото може да изглежда удобно, но впоследствие ще възникнат редица проблеми и неприятности във връзка с подобно споразумение.

Първият е вибрацията. По време на цикъла на въртене SM вибрира доста силно и при близък контакт с печката тези вибрации също ще се отразят. Ще изглежда добре, но не е толкова просто. Ако вътрешността на пералнята е създадена, като се вземат предвид всички тънкости на борбата с центробежната сила, печката не е готова за такива претоварвания, В най-добрия случай това ще доведе до малки проблеми, в най-лошия - до сериозен срив.

Втората, но не по-малко важна, неприятна последица от подобен квартал. Представете си, че готвите супа или каша на печката, а в същото време пералнята работи и започва да се върти. Със сто процента вероятност част от съдържанието на тигана ще се появи на повърхността на печката или дори на контролния панел. Продуктите се превеждат, печката е мръсна, в кухнята има неприятна миризма. Имате ли нужда от него?

Трето, има вентилационни отвори. Фурните на съвременните печки са оборудвани със специална вентилационна система и електронно управление. Ако обаче пералнята с тялото й блокира входовете и изходите на въздушните потоци, печката скоро ще стане неизползваема.

За да избегнете подобни проблеми, инсталирайте шайбата най-малко на няколко сантиметра от печката или дори няколко дециметра. В тази ситуация подобен квартал няма да причини неудобства.

Оптимален клирънс

оптимално местоположение на печката и пералнятаНе само пералнята може да навреди на печката, това се случва и обратно. Всички знаят, че дори сега в някои апартаменти са инсталирани електрически и газови печки от стария тип, тоест произведени по съветско време и съответно по-малко перфектни.

Така че, старите модели имат свойството силно загряване на стените. При контакт с пластмасовите елементи на пералнята това може да причини сериозни повреди, тъй като старите чинии могат да светят до 90-95 градуса, а за пластмасата е твърде висока температура. По този начин пералнята бързо ще се провали.

Какво трябва да се направи, за да се избегнат проблеми?

Разбира се, апартамент с малък размер създава много проблеми, но нестандартните решения могат да се окажат на помощ на собствениците. Например, можете да поставите тънък слой топлоизолация между стените на устройствата. В този случай пролуката може безопасно да се намали до 0,5 см. Това е далеч от всички съвети.

  1. Инсталирайте стари газови или електрически печки далеч от шайбите (разстоянието трябва да бъде поне от 2 до 5 сантиметра).
  2. Не отоплявайте стаята с котлони. Да, в извън сезона е много удобно, но стените на плочата могат да се нагряват твърде много с течение на времето.
  3. Избягвайте твърде плътно съседство на шайбата и печката, така че вибрациите по време на цикъла на въртене да не повредят и двете устройства.

Във всеки случай, с гореописаната близост на печката и шайбата, избягвайте активно да ги използвате едновременно. Отделно измиване и готвене, въпреки че това не е много удобно.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини