Всичко за пералните машини

Къде е по-добре да инсталирате пералня в банята или в кухнята

Къде е по-добре да инсталирате пералня в банята или в кухнятаМного домакини се интересуват от един въпрос: къде да инсталирам пералнята, в банята или в кухнята? Разбира се, решаващият фактор ще бъде площта на помещенията, ако кухня пространство твърде малко, stiralku по-добре да се сложи в банята, и, от друга страна, когато банята е със скромни размери, машината е монтиран в кухнята или в коридора свързан. Но ако площта на двете стаи ви позволява да инсталирате пералня? Ще анализираме плюсовете и минусите на всяка от възможностите за настаняване, ще ви помогнем да опростите процеса на подреждане на домакински уреди.

Плюсовете за кухнята

Всеки знае, че наличието и функционирането на електрическо оборудване в помещение с висока влажност е нежелателно. Кухненската зона, за разлика от банята, е по-малко податлива на влага, влажност и пръски вода. Ето защо, избирайки кухня за свързване към SMA, ще вземете предвид правилата за безопасност.

специаленгнезда за измиване обикновено не се предлага в банята, в зоната на кухнята, напротив, няма недостиг на електрически точки. Решавайки да поставите автоматична машина в кухнята, ще спестите пари и пари, необходими за завършване на допълнителното електрическо окабеляване. Какви други предимства на пералня в кухнята могат да се подчертаят?инсталиране на пералня в кухнята

  1. Тази стая е по-суха от банята, така че елементите на машината ще бъдат по-малко податливи на корозия.
  2. Обикновено кухнята е с много по-голяма квадратура от банята, така че пералнята ще се охлади много по-добре, постоянният поток въздух ще създаде добра вентилация.
  3. Концентрацията на всички домакински уреди ще позволи на домакинята да оборудва така наречената "работна зона" и да извърши всички задължения на домакинството на едно място. Това важи особено за майките на малки деца, една жена няма да трябва да тича от една стая в друга, ще бъде възможно да се наблюдава работата на устройства изключително в кухнята.

Вградената пералня ще спести място в апартамента, като същевременно не намалява работната повърхност на слушалката.

  1. Разположението на блока в кухнята ще позволи на домакинствата да използват банята без проблеми и неудобства.
  2. Инсталирайки пералня в кухненския кът с малка вана, не е нужно да избирате кое е по-важно да поставите в ограничена зона: мивка или пишеща машина.

Предимствата, както виждате, са много. Освен това кухнята е по-просторна, така че тук ще бъде по-удобно да сортирате и работите с бельо. Ето защо, още веднъж разгледайте кухненската стая, преценете нейната площ, помислете дали е възможно да монтирате пералнята в мебелния комплект. Ако е възможно да инсталирате пералня, без да жертвате квадратурата на помещението и работната зона, тогава защо да не изберете този конкретен метод за поставяне?

Плюсовете за банята

монтаж на машината в банятаЕдно от основните предимства на свързването на пералня в банята е добрата хидроизолация на пода в стаята. Този фактор значително намалява вероятността от наводняване на съседи отдолу в случай на аварийно изтичане на машината.

Също така, някои потребители се плашат от перспективата за постоянно присъствие в кухнята на перилни препарати, перилни препарати, изплаквания, капсули и мръсно бельо. Освен това, докато ядете, не е напълно приятно да наблюдавате процеса на измиване, да вдишвате специфичния аромат на прах за пране.

Ако се страхувате от прекомерна влажност в банята, можете да се справите с нея, като инсталирате добра вентилационна система. И като сте направили отделен изход със защитен капак за шайбата, изобщо не трябва да се страхувате от изпаряване.

Някои неща изискват предварителна обработка преди измиване, например накисване или нанасяне на средство за отстраняване на петна, ръчно изплакване и предене, така че домакинята ще бъде много по-удобна, ако машината е до банята.Така че не е нужно да минавате през целия апартамент, носейки леген с мокри неща.

Поставете в коридора

Ако нито една от горните опции не ви хареса, можете да отделите място за пералня в коридора. Да, може би това не е най-удобният начин, но когато площта на кухнята и банята е много малка, няма друг изход. Ако изберете правилното място за инсталиране на оборудване, то няма да се намесва в коридора, а хармонично ще се впише в интериора.

  • Първо, можете да инсталирате пералня в килер, разположен в коридора, или под специална кутия за маса, направена в същия стил като мебелите в коридора. Този метод е най-удобният, пералнята няма да се вижда, няма да заема много свободно място.
  • Второ, можете да поставите устройството в ниша. Наличието на такава дизайнерска функция на залата определено ще играе в ръцете ви. Ангажирането на ниша за пералня би било чудесна идея.
  • И накрая, машината може да бъде поставена във всеки свободен ъгъл на коридора. Ясно е, че машината ще бъде разположена на видно място, но уредът няма да притеснява никого, а стилният дизайн на съвременните перални машини няма да развали цялостния интериор.

Когато решавате местоположението на пералня, трябва да се вземат предвид дизайнерските характеристики на къща или апартамент. И ако зоната позволява, тогава трябва да се съсредоточите само върху вашите предпочитания.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини