Всичко за пералните машини

Пералнята LG изважда машината, когато е включена

Пералнята LG изважда машината, когато е включенаНеприятно и опасно е, ако пералнята почука машината, когато е включена. Потребителят дори няма време да избере програма и да започне цикъл: току-що светещите индикатори веднага угасват и цялата светлина се изключва в стаята. Рестартирането няма да реши проблема, защото има ясен проблем. Какво е виновен за случващото се и как да отстраним неприятностите?

Електрическа мрежа или пералня?

Такава реакция на окабеляване при включване на шайбата е много опасна. Първо, самата машина е изложена на риск, чието управление не харесва внезапни спадове на напрежението. Второ, поради скокове в мрежата, изолацията на сърцевините също може да пострада, което заплашва с късо съединение и пожар. Трето, самата неизправност заплашва с неприятни последици - без да се елиминира повредата, рискът от повторение или влошаване на ситуацията е голям.

Ето защо е важно веднага да разберете кой е виновен: автоматично или окабеляване. Ако пералнята на LG почука задръствания, ще трябва постоянно да проверявате основните проблемни области. Има няколко възможни „възпалени точки“, така че с активна гаранция за диагностика е по-добре да се свържете с професионалистите в сервизния център.

Друго нещо е, когато окабеляването се провали. В този случай е необходимо да се обадите на електротехника или независимо да проверите всички вериги на захранване извън пералнята. Най-често именно в отслабените контакти се крие причината за избитите задръствания. Предлагаме да не се колебаете и веднага да започнете диагнозата.

Проверете окабеляването

На първо място, обърнете внимание на окабеляването. Няколко неизправности водят до автоматично изключване на машината или избиване на задръствания.

Самопрекъсването на електричеството е необходима мярка за защита на помещенията от късо съединение или изтичане на ток.

 • Лош, неподходящ или нерегулиран RCD. Най-често срещаният проблем, водещ до прекъсване на захранването в помещението, дори и с леко натоварване на мрежата. Можете да разрешите ситуацията, като закупите устройство с по-голям капацитет от доверен производител или коригирате дефектна част.
 • Непропорционално натоварване на електромера. Окабеляването е проектирано за специфичен капацитет и ако се превиши допустимата стойност, възниква аварийно изключване. Например, не всеки може да си позволи едновременно да включи хладилника, пералнята, микровълновата печка и електрическата печка. Има два изхода: заменете цялата мрежа за захранване с по-надеждна или управлявайте устройствата на свой ред.може да има проблем в окабеляването
 • Повредена мрежа. Възможно е в определен участък от веригата да е имало скъсване на проводник, нарушение на целостта на изолацията или изхода. Лесно е да се провери предположението - ние включваме устройство, подобно по мощност и разглеждаме реакцията на машината. Ако ситуацията се повтори, тогава се обаждаме на електротехника.

По правило само професионалисти решават проблеми с електричеството на апартамента. За да работите с проводници, машини и електромери се изисква висока квалификация и страхотна практика. В противен случай рискът от грешки, прегряване и пожар е голям.

Възможни проблеми с машината

Ако няма проблем с доставката на електричество в апартамента, следователно причината се крие в пералнята. За да коригирате ситуацията, трябва да разглобите устройството, да инспектирате и да проведете необходимата диагностика. Но преди да се качите под кутията на пералната машина, трябва да я изключите от мрежата и да изцедите останалата вода в машината чрез аварийно източване. В противен случай има голям риск от електрически или механични наранявания. След като се грижим за нашата безопасност, ние изучаваме списъка на възможните проблеми, които водят до изключване на машината:

 • повреден захранващ кабел или щепсел;
 • индуцирано късо съединение на нагревателния елемент;
 • дефектен предпазител от пренапрежение;
 • счупен двигател;
 • неуспешен филтър за смущения;
 • бутони за управление на празен ход на таблото;
 • износено вътрешно окабеляване или разхлабени контакти.трябва да смените предпазителя от пренапрежение

Проверката трябва да започне с най-честата и проста, като се премине към най-скъпата и по-рядка повреда. В идеалния случай е по-добре незабавно да се свържете с професионалистите за цялостна диагноза на машината. Но вие можете да се справят сами, ако следвате инструкциите по-долу.

Щепсел или захранващ кабел?

Ремонтът започва с проверка на захранващия проводник и щепсела. По правило при неграмотна работа захранващият кабел често се опъва, притиска или припокрива, което влияе на потока на тока в устройството. С други думи, щепселът и гнездото не са в добър контакт и машината не е в състояние да работи с пълна сила. Проверете кабела е проста - да го удари мултицет. Ако се отбележи повреда, тогава е необходима подмяна.

 1. Ние се уверете, че устройството е изключено от захранването.
 2. Затворете входящия клапан.
 3. Изтичаме водата, като използваме спешен дренаж.

Включете пералната машина в опит да се оттича водата, тя е строго забранено!

 1. Развийте болтовете, задържащи на задния панел.
 2. Намираме предпазителя от пренапрежение и го изваждаме от машината: натискаме ключалките, изваждаме пластмасовата запушалка и изстискваме от кутията.
 3. Извадете внимателно жицата от пералнята.може да се наложи смяна на щепсела

Остава само да закупите нов кабел, показващ стария като проба в магазина. След инсталирането на кабела на място, работи по инструкциите в обратен ред. На финала сме проверка на коректността на извършените работи, като пуснете тест пране.

Нагревателен елемент

Доведе до машината за спиране може от неизправност нагревател. Лошата и твърде твърда вода води до силен мащаб, наслояване на примеси и химикали върху нагревателя, което в крайна сметка провокира прегряване на елемента и вътрешната верига. Окабеляването реагира на изтичане чрез избиване на електромера и щепсели.

За да проверите нагревателя, изключете кабела и измервайте съпротивлението с мултицет. Поставяме лимит от 200 Ома на устройството, закачаме сондите към контактите и оценяваме резултата на дъската. Обикновено скоростта не трябва да надвишава белега на 20-50 ома.

Това не е всичко: необходимо е да се премахнат външен "затваряне". Алтернативно измерваме изходите на нагревателя и заземяващите болтове с мултицет. Обикновено, индикаторът ще бъде нула, тъй като дори и ниски стойности означават наличие на проблем. Когато очевидни грешки, заменят нагревателя. Това може да стане на ръка, ако се придържате към следния алгоритъм:

 1. премахнете задния панел;
 2. намерете нагревател;
 3. развийте задържащия болт;
 4. отвертка, за да се измъкнат и премахване на нагревателя.

Необходимо е да се действа възможно най-внимателно. Чрез плътно затягане на гайката е лесно да изтръгнете елемента от резервоара или да повредите контактите.проверка и подмяна нагревател

Двигател или защита от пренапрежение?

Протекторът от пренапрежение е отговорен за стабилизирането на напрежението, така че е логично по време на трептенията да реагира чрез избиване на RCD. Ако това се случи, тогава частта трябва да бъде заменена. Ясен знак ще бъдат разтопените контакти, както и отрицателните резултати на дисплея на мултицет.

Когато филтър е вграден електрически, двата елемента трябва да бъдат променени.

Също така окабеляването на двигателя се изключва поради продължителна употреба, повреден резервоар или маркучи. За да проверите prozvanivatsya тестер на двигателя, и ако един ремонт отклонение или да го промени. Изтритите електро четки могат да се провалят, но тук е по-лесно - премахваме старите и инсталираме нови.

Контакти или окабеляване?

Под подозрение и elektroknopka често се използва в работата на устройството. В старите пишещи машини състоянието й се вижда веднага: ако контактите са износени или окислени, тогава проблемът е очевиден. Потвърждава от електромера, изключете панела и окабеляване, извадете ключа и да се създаде друг.

Визуално търсим износени електрически проводници. Като правило, те се намират в трудно достъпни райони и да се окажат с въглеродни отлагания по изолацията. За да се коригира и амплифициране payaem изолационен слой на проводниците.„Вицове“ с електричество са опасни за живота и собствеността ви. Ето защо се игнорира сигнала от RCD и да се опита да продължи цикъла не може - това е необходимо, за да разберете и да елиминира проблема.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини