Всичко за пералните машини

Самата пералня LG се включва

Самата пералня LG се включваСобствениците на шайби на AlGi могат да срещнат нетипична неизправност на оборудването, а именно - спонтанно включване на машината. Ако захранващият кабел е свързан към електрическата мрежа, машината периодично започва да издава мелодия за приветствие и подчертава контролния панел. Освен това оборудването преминава в режим на готовност и се изключва след пет минути.

Някои потребители не се страхуват от такава "странност" в работата на оборудването. Те предпочитат просто да дезактивират оборудването след употреба и да не разбират същността на повредата. Въпреки това си струва да разберете защо самата пералня LG се включва, което е първопричината за това.

Трябва ли да докосна фърмуера?

Ако започнете да изучавате различни форуми по тази тема, ще попаднете на „домашни майстори“, които твърдят, че спонтанното стартиране на шайбата се провокира от „счупен“ фърмуер. Интернет експертите са сигурни, че с компетентно мигане на основния контролен модул проблемът ще се реши сам.

Струва ли си да сменим контролния съветТова мнение е погрешно. Дори при пълната сервизност на софтуера на пералната машина, той може периодично да се включва сам. Бяха проведени поредица от експерименти, потвърждаващи това.

Wizards ремонтиращи шайби тестваха два модела на LG с подобен проблем и се увериха, че мигането на системата не работи. Въпреки това, когато специалистите замениха основното устройство за управление на пералнята, неизправността беше отстранена. Но възможно ли е да се справите с повреда само чрез инсталиране на нов скъп модул? Има ли други изходи от ситуацията?

Обвинявайте Бътън

В действителност причината за неизправността и в двата случая беше мрежовият бутон на машината. Контактите, водещи от клавиша за включване / изключване към контролния модул, понякога работят неправилно. Като част от експеримента, бутонът е изследван първо, но не са забелязани дефекти от специалисти. Може би всичко е фабричен брак?

В случаите, когато става въпрос за брак, разрешен от производителя, има смисъл да се говори за огромна партида нискокачествени компоненти за автоматични машини. В тази ситуация марката обикновено изтегля всички дефектни шайби от обращение и ги ремонтира за своя сметка. Но подобни грандиозни мерки със сигурност ще бъдат докладвани на медиите и тъй като няма информация, нашите майстори решиха сами да изяснят първопричината за разпадането.

Според резултатите от проверката експертите стигнаха до присъда: шайбата се включва сама, тъй като контактите на мрежовия ключ губят основната си работоспособност поради навлизане на влага в тях. Окабеляването, което отговаря за включването и изключването на уреда, е много чувствително към конденз и ако то не е изолирано по подходящ начин от съединението, може да се очаква повреда на захранващите контакти.

По този начин е възможно да се справите със спонтанното стартиране на пералнята, ако смените бутона на мрежата или го третирате с алкохолен разтвор. Описаните мерки са временни и не гарантират, че неизправността не се повтаря. За да забравите за проблема завинаги, трябва да решите проблема с хидроизолацията на контактите на ключа и съединителя със съединение.

   

Коментар на 1 читател

  1. Gravatar Anonymous аноним:

    Мисля, че това е погрешно заключение. Така попаднах в Интернет с такъв въпрос. Тя започна да удря колата по каросерията. И реших да направя заземяване, точно това. След като се свържете със земята и настъпва самовключване. Не съм експерт, но мисля, че трябва да търся причината за теча. Когато видите разряд на кондензатор, нещо някъде дава тласък или импулс. И така реагира колата.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини