Всичко за пералните машини

Пералнята LG се изключва по време на пране

Пералнята LG се изключва по време на пранеСамоизключването на автоматично измиване на ElGi по време на цикъла на измиване е рядко срещано явление. Причината за това може да бъде или обикновен краткосрочен отказ или отказ на някой от елементите на системата. Първо трябва да рестартирате оборудването - изключете устройството от захранването за няколко секунди, след което го свържете отново с мрежата. Ако този метод не помогне и пералнята на LG се изключи по време на измиване и след това, ще трябва да направите подробна диагноза на устройството.

Какво можеше да се случи?

Има много фактори, които определят възможността за спонтанно изключване на пералнята на LG. За да разберете как да се справите с проблем, трябва да диагностицирате неизправност. По-вероятно е така:

  • отказ в посочения режим на измиване (показва неизправност на контролния модул);
  • превишаване на допустимата маса на натоварване (мощността на електродвигателя не е достатъчна за въртене на прекалено тежък барабан);
  • избор на грешен режим на измиване;
  • повреда на устройството за заключване на люка. В този случай пералнята няма да може да работи, тъй като товарният люк ще се затвори свободно;
  • защитно изключване, причинено от система за защита от течове. Сензорът за нивото на водата в тигана дава сигнал, в резултат на което оборудването спира да работи;
  • отказ на един от най-важните елементи на машината: нагревателен елемент, мотор, изпускателна помпа и др .;
  • запушена система за всмукване или отводняване.

Повечето проблеми могат лесно да бъдат отстранени със собствените си ръце. Необходимо е да се оцени състоянието на пералнята, да се наблюдава на какъв етап от изпълнението на програмата уредът спира да функционира. Установяването на първопричината за неизправността ще помогне да се върне пералнята до пълна работа.

Има дисбаланс

има дисбаланс в пералнятаСъвременните автоматични машини на LG са оборудвани с удобен сензор за претегляне на пране, поставен в барабан. Ако масата, разрешена от производителя, е превишена, оборудването ще покаже съответния код за грешка на дисплея или просто ще се изключи.

Освен това, когато пълните барабана с неща, дрехите трябва да бъдат равномерно разпределени по вътрешната му повърхност. В противен случай прането образува една непрекъсната буца, което от своя страна ще доведе до неуравновесеност на барабана и пералнята да се изключи спонтанно.

В допълнение към провокирания дисбаланс, претоварването на машината е изпълнено с повреда на амортисьорите и разтягане на пружините, придържащи барабана.

Ето защо е необходимо да се спазва максималната маса на товара на пералнята, за да се разположи правилно прането вътре в барабана.

Късо съединение към един от възлите

Често причината за спонтанното изключване на шайбите на ElGi е неочакваната повреда на някой критичен системен елемент. Например, в случай на повреда на нагревателя, набраната в резервоара вода няма да може да се нагрява според определените параметри, но ще бъде или студена, или доведе до кипене. След като регистрира прегряване, температурният сензор автоматично ще работи и ще изключи оборудването.

може би причината е в нагревателния елемент

Ако електрическият двигател се повреди, пералната машина ще стане неконтролирана. В този случай е възможно да се отбележат твърде бързи или, обратно, бавни обороти на барабана. Повредите на изпускателната помпа могат лесно да се определят на етапа на изтичане на отпадъчната течност в канализацията.

Ако водата напусне резервоара за повече от 10 минути, можете да говорите за запушване на помпата, дренажен маркуч или окончателна повреда на помпата.

Аквастоп спусък

проблеми с пулта за управлениеМашината AlGee, оборудвана със система за защита от изтичане, може да се изключи при задействане на сензора за ниво на водата, разположен в тигана. В такава ситуация пералната машина трябва да покаже код за грешка, съответстващ на проблема, преди да изключи, но, за съжаление, машината не винаги уведомява за това. Поради това на потребителите може да се появи изключена LG шайба, без никакъв код на дисплея.На пръв поглед е невъзможно да се предположи, че палетът на машината е пълен с вода.

Понякога сензорът за предотвратяване на теч започва да се залепва и задейства по всяко време. За да направите ремонт в този случай е съвсем просто, просто поставете ръка в тигана и поставете поплавъка на оригиналното му място.

Неизправност на контролния блок

Основното устройство за управление може да задейства изключване на машината. Няма да работи за тестване на таблото без разглобяване на машината и отваряне на модула, предната част на работата е доста голяма. Проверете професионално контролното устройство и да извърши неговия ремонт може само опитен специалист, който е запознат с тази област.

Когато провеждате повърхностна диагностика със собствените си ръце, най-добре е да използвате мултицет. Въз основа на данните, издадени от устройството, можем да заключим, че платката е в добро работно състояние. Понякога един поглед към модул е ​​достатъчен, за да осъзнае, че той трябва да бъде заменен. Изгорелите контакти, изгорелите песни и т.н. ще бъдат видими на блока.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини