Всичко за пералните машини

Защо пералнята LG изтегля водата и се оттича веднага?

Защо пералнята LG изтегля водата и се оттича веднагаКогато машината изтече вода и веднага се източва без да се мие, качеството на измиване забележимо страда. Удължен цикъл и постоянен шум от машината е само първата половина на проблема, а останалите мръсни неща и рискът от наводняване на апартамента ще станат втората половина. За да върнете шайбата към предишното си изпълнение, ще трябва да се справите с проблема и бързо да го поправите сами.

Какво причинява това явление?

Ако водоснабдяването не спре без спиране на системата, тогава причините за неизправността на пералнята LG се крият в системата за източване. Няколко неизправности могат да доведат до загуба на контрол над нивото на водата и нейното задържане в резервоара, Сред тях са по-чести следните грешки:

 • нарушения по време на монтаж и свързване на маркуча за източване към канализацията;
 • запушена канализационна система;
 • повреден клапан за пускане на отпадни течности;
 • повреда на превключвателя за налягане;
 • неизправности на таблото за управление.

Веднага след като беше забелязано, че машината не задържа вода в резервоара, е необходимо незабавно да започне диагностика и ремонт. Ако продължим да работим в предишния режим, в допълнение към очевидното увеличение на плащанията за жилищни и комунални услуги на собственика, ще има сериозно влошаване на частите на пералните машини и риск от наводняване. Затова бързо започваме да търсим „възпалено място“.

Проверете връзката на маркуча за източване

Диагностиката се извършва последователно от най-честата причина за непрекъснато изхвърляне до най-редката и най-голямата. Тестването започва с дренажен маркуч, който често страда поради неправилна инсталация или когато машината не се премества внимателно на ново място. Има два начина да разберете, че една тръба не е прикрепена правилно.проверете надеждността на връзката за източване на маркуча 2 точка

 1. Визуална проверка. Тук всичко е просто: според правилата за работа маркучът е фиксиран над нивото на дъното на резервоара за миене. За моделите на LG минималната маркировка е приблизително 0,5 m над пода. Ако изискването е изпълнено, водата няма да изтича спонтанно от барабана. В противен случай току-що събраната течност няма да се задържи вътре в машината, тя веднага ще отиде в канализацията. Превключвателят за налягане ще реагира на теч със сигнал, че нивото е ниско и ще започне повторно набиране. И така до безкрайност.
 2. Тестово измиване. Когато не можете да стигнете до маркуча, провеждаме прост тест. Започваме бърз цикъл и изчакваме машината веднага да изтече водата. Ако се установи източване, ще трябва по някакъв начин да разгърнете машината и да промените позицията на маркуча за източване.

Пакетът за пералня LG включва пластмасов панта, предоставен от производителя специално за закрепване на маркуча към гърба на машината.

Ако всичко е наред с маркуча за източване, тогава продължете диагнозата. Следващата проверка на ред за канализационната тръба.

Канализационната тръба е запушена

Друг възможен проблем е блокирането в канализацията на обикновена къща. Това често се случва, когато няколко жители в къща едновременно оттичат вода. Изпускателният канал се прелива, налягането в канализацията пада и течността от барабана се изтласква в канализацията.

Можете да потвърдите предположението с обикновен тест: отворете кранчето в тоалетната или в кухнята и наблюдавайте дали източената вода се забавя. Ако къщата има запушване на канализация, тогава с източване във всяка стая ще има подобни проблеми.

Само почистването на тръби може да реши ситуацията. Можете да направите това сами, използвайки специални инструменти или използвайки общи водопроводчици. За да не спрете измиването, се препоръчва да използвате един трик: изключете дренажния маркуч от канализацията и спуснете свободния край във ваната или мивката. Водата ще започне да се оттича в мивката и проблемът ще изчезне за известно време. Има само едно „но” - след измиване ще трябва да почистите добре керамиката.

Проблеми със сензора за ниво на водата

проблем с превключвателя за наляганеАко внезапното изтичане започна внезапно, тогава превключвателят за налягане вероятно беше "виновен". Именно той контролира нивото на водата в резервоара, като дава сигнал на контролното табло за началото и спирането на постъпването от водоснабдяването. Когато възникне неизправност, сензорът не може да проследи степента на пълност на резервоара, което води до превишаване на максималната маркировка и аварийно "самоутичане". Тоест машината понижава водата в канализацията, предпазвайки електрониката от изтичане. Следните проблеми водят до повреда на превключвателя за налягане:

 • окислени контакти на устройството;
 • верига окабеляване;
 • нарушение на уплътняващата мембрана на сензора;
 • повреда или запушване на тръбата под налягане.

За да проверите работата на превключвателя за налягане, той трябва да бъде изваден от машината. Изключете шайбата от мрежата, махнете горния капак а в задната стена на кутията търсим кръгло пластмасово покритие. Изключваме крепежните елементи и внимателно проверяваме частта. Ако при контактите се забелязват следи от окисляване, тогава почистваме връхчетата с нож. Но когато има повреда на тръбата или подозрение за късо окабеляване - има подмяна. Замяната на сензор за ниво с нов е проста и евтина.

Преди да разглобите пералнята, трябва напълно да изключите устройството.

 1. Получаваме превключвател за налягане, подходящ за серийния номер.
 2. Изключете дълга тънка тръба от дефектния сензор.
 3. Разширяваме клемите, развиваме двата фиксиращи винта и изваждаме сензора.
 4. Инсталираме нов превключвател за налягане на седалката, фиксираме го с самонарезни винтове.
 5. Свързваме окабеляването чрез клемите.
 6. Хващаме на място тънък маркуч.

След като елиминираме повредата, започваме бързо тестово измиване без пране. Ако водата се е натрупала и не се е сляла, тогава проблемът е решен и измиването може да продължи. В противен случай търсим неизправността допълнително.

Клапан за всмукване на вода

В случай на проблеми с всмукателния клапан, машината не спира да набира - машината излива вода в резервоара, без да спира. Процесът непрекъснато се повтаря и отново се появява автоматично „саморазряд“. Само подмяна на устройство може да реши ситуацията.

 • Предварително избираме клапаните и подвижните скоби, които са подходящи за серийния номер на модела.
 • Изключваме машината от захранването.
 • Махнете горния капак от предните шайби и отстрани, ако моделът е с вертикално зареждане.
 • Намираме клапана, който се намира до маркуча за пари.
 • Освобождаваме устройството от тръбите и окабеляването.
 • Развиваме винтовете, придържащи кутията и премахваме скобите.
 • Получаваме го, като обръщаме частта малко.
 • Слагаме на същото място нов клапан.

проверете клапата за пълнене

Това е всичко. Остава само да фиксирате новата част със скоби и скоби и да свържете маркучите и окабеляването. На финала поставете капака и започнете тестовото измиване.

Проблем с електрониката

По-лошо е ако изпускателната помпа се включи поради неизправност в контролната платка. Тогава на дисплея на шайбата се появява съответният код за грешка, с който можете точно да определите източника на проблема. Първо, опитайте да рестартирате системата и рестартирайте измиването. Когато повтаряте ситуацията с комплекта за източване, е по-добре да се обадите на специалисти - освен това сами да се справите с електронния модул е ​​опасно, трудно и рисковано.

Във всеки случай е необходимо да се действа. Непрекъснатото оттичане на вода е тревожен "симптом", който без подходящо "лечение" може трайно да деактивира оборудването.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини