Всичко за пералните машини

Пералнята е шокирана от вода.

Пералнята е шокирана от вода.Всяко оборудване може да бъде шокирано, когато е в контакт с човек, но с пералнята е все по-сложно. В крайна сметка работата й е свързана с вода, а обикновената чешмяна вода е мощен проводник на електрически ток. Удар през водата е много по-болезнен и, какво да кажа, по-опасен. Какво да направите, ако водата е токова, когато пералнята е включена?

Как се проявява проблемът?

Има толкова много причини, поради които възниква токов удар, тъй като има вариации как се случва това. Това може да бъде едва забележимо усещане за изтръпване, както при електрофорезата, или може да бъде доста силен и болезнен удар.

Първо ще разберем кой контакт с кои части на машината може да доведе до неприятни прояви.

 1. Когато човек докосне вода с която и да е част от тялото. Например, ако извадите мокро пране от барабан.
 2. Контакт с миксер за вода.
 3. Докосване до тялото на машината.
 4. При докосване до барабана или импровизирано заземяване.

Всеки от тези признаци показва неизправност във вътрешността на машината и токът е сериозен въпрос. Подобни инциденти представляват значителен риск за живота и здравето на оператора на машини. Ето защо е необходимо да се отстрани проблема и спешно! Разбира се, това не е така, когато трябва сами да направите нещо. Единственото, което трябва да направите бързо, е да изключите машината от захранването и да не я включвате, докато капитанът не пристигне.изключете пералната машина

Важно! Понякога шокът се усилва, което показва развитието на проблема. В резултат на това забавянето може да доведе до сривове или задействане на машини.

Има шок от водната струя

Ще разберем какво да правим в зависимост от това каква е причината за проблема. Само майстор може да определи това, както и да го поправи. Ето някои данни:

 1. Ако електрическите части, като нагревател или двигател, станат неизползваеми, те трябва или да бъдат ремонтирани, или напълно заменени с нови.
 2. Изолацията на вътрешните проводници е счупена, поради което токът влиза в контакт с други части. В този случай само ремонт ще помогне.
 3. Контакт взаимодействие с други части поради повишена влажност. В този случай трябва да инсталирате заземяване или да го смените, ако то вече стои, но не помага.
 4. Съседите използват водна тръба като заземен електрод. Тогава ще трябва да инсталирате собствено заземяващо устройство, както и да се свържете със специална служба, тъй като използването на тръбата като работна нула е неприемливо.

Има и ситуации, когато водата или машината продължават да бият с електричество при изключване от захранването. Изглежда загадка. Но не, всичко е просто. Най-вероятно това са проблеми с окабеляването и не е задължително в местообитанието на потребителя. Плочата може да съдържа влага елементи и да предава ток от друг апартамент към вашия.

Как да предотвратя трагичните последици?

В случай на проблеми с електрически уреди и като цяло проблеми, свързани с тока, е по-добре да не се обаждате на капитана за перални машини. Обърнете се към сервизен център или електротехник, защото проблемът може да не е с устройството.случаят също може да бъде шокиран

Въпреки това, някои потребители с дълбоки познания и опит в електрозахранването могат да се опитат да извършат някои процедури самостоятелно. Те включват:

 • RCD инсталация (устройство с остатъчен ток);
 • инсталиране на система за управление (допълнителна система за изравняване на потенциала);
 • независим монтаж на заземяване.

Такива мерки може да не решат фундаментално проблема, но поне ще намалят тежестта на последствията, това е сигурно!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини