Всичко за пералните машини

Дръжката на пералнята се е счупила - как да се отвори?

дръжката на пералнята се е счупилаДръжката на пералната машина с предно зареждане е изработена от пластмаса, а често и от пластмаса с лошо качество. Няма какво да се изненадате от факта, че такава писалка може да се счупи по всяко време.

Тук възниква проблемът, защото за да поправите дръжката, първо трябва по някакъв начин да отворите люка, като е препоръчително да не надраскате тялото на шайбата, но как да го направите? Ще се опитаме да отговорим на този въпрос, като говорим за това как да премахнете старата писалка и да я замените с нова.

Начини за отваряне на люка

Не се изненадвайте, но за да отворите вратата на пералнята, дръжката на която се е счупила, не е необходимо да я вземете с отвертка, да я издърпате с шил и да извършите някои други „брутални манипулации“. Достатъчно е да прибягваме до един от достъпните и прости методи, за които ще говорим скоро и ще отворим злощастния люк за минута. Ние даваме тези методи.

  1. Ако имате под ръка въдица или тънко найлоново въже, можете да отворите люка на пералнята с нея. Вземаме плоска отвертка, нанизваме въжето в пролуката между тялото и люка. Взимаме краищата на въжето и го влачим под люка. След това издърпваме краищата на въжето с забележимо усилие - вратата ще се отвори.
  2. Изберете инструкциите, приложени към модела на вашата предна машина дръжка на люказареждане. Някои модели шайби имат специален лост за аварийно отваряне на люка. Обикновено този елемент се намира в близост до филтъра за боклук. Ако имате такъв, въпросът се решава просто: дръпнете лоста, вратата на пералнята ще се отвори.
  3. Ако нямате под ръка въже и няма авариен лост, който да позволи отваряне на люка за вашия модел пералня, можете да отворите люка през горния капак на пералната машина. Изключете щепсела от пералнята. Свалете горния капак на шайбата, В предната част на кутията има празнина между предната стена и горната противотежест. Поставяме ръка там и се опитваме да вземем механизма за затваряне на люка. По принцип отварянето на люка на пералнята по този начин, с дължимата ловкост, е много просто.

Ако някаква част от механизма на дръжката остане непокътната и стърчи, можете да опитате да вземете тази част с клещи и леко отворете вратата.

Демонтаж на повредена част

механизъм на дръжкаАко успяхме безопасно да отворим люка на пералната машина с предно зареждане, това все още не решава проблема до края, защото дръжката е счупена и трябва да бъде ремонтирана. Не си струва да ремонтирате старата дръжка и това най-често е невъзможно, така че единственото решение е да замените счупената част.

За начало отстранете повредената дръжка, след серия от прости манипулации. Вземаме отвертка, отваряме широко люка на пералнята и развиваме двата винта, които държат този люк. Поставяме люка на пода с предната част надолу и развиваме всички винтове, разположени в кръг от тази част. Направете снимка на стъклото на люка заедно с куката, за да запомните местоположението на тези детайли. Ако това не бъде направено, тогава ще възникнат проблеми.

Разглобяваме люка на две части и отстраняваме стъклото отстрани. Снимаме вътрешността на люка, за да не помним местоположението на детайлите на механизма. Изваждаме щифта, пружината и куката на повредената дръжка и ги отстраняваме отстрани. Премахването на повредена дръжка може да се счита за завършено.

За да излезе металния щифт, трябва да го натиснете с нещо остро и твърдо. Пирон или шил ще свършат работа. Ако щифтът излезе плътно, напръскайте го с WD-40.

монтаж

Закупуваме нова дръжка, която се състои от набор от части: пластмасова част, кука, пружина и щифт. Позовавайки се на предварително направена снимка, сглобете механизма на дръжката и поставете самата дръжка в правилното положение. Най-трудното е да поставите щифта, защото той трябва да пълзи през всички дупки. Ще трябва да се изпотите, като го натискате постепенно и едновременно се люлеете с помощта на клещи.

монтаж на дръжка на вратата

Проверете позицията на дръжката. Дръжката на люка на пералнята трябва да бъде натоварена с пружина, но в същото време да се движи сравнително лесно и да се върне в първоначалното си положение без проблеми. Ако връщането е трудно или изобщо няма такова, трябва да инсталирате отново механизма на дръжката. Ако всичко е нормално, сглобяваме люка и го монтираме на място. Проверяваме работата на дръжката на люка и безопасно завършваме ремонта.

дръжка инсталация

В заключение отбелязваме, че счупването на дръжката на люка на пералнята не е голям проблем. Независимо от това, за да го решите, първо трябва да отворите самия люк и едва след това да извършите прости ремонти. Има много начини да се отворят и всички те са достъпни за всеки, който дори няма умения да поправя домакински уреди. Остава само да се приложи един от тези методи. Успех!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини