Всичко за пералните машини

Изтичайте от съдомиялната към канализацията

изпускане на вода от ПММСъдомиялната не може да работи автономно. Тя се нуждае от връзка със студена или топла вода, както и от връзка с канализацията. Връзките трябва да бъдат организирани надеждно, така че маркучите да не се счупят случайно и да наводни. Днес ще поговорим за това как да източим съдомиялната машина в канализацията. Ще обсъдим какви начини да се свържете към канализационната система, какви ще са ви необходими за това и ще дадем инструкции за работата.

Опции за връзка

За да свържете правилно съдомиялната машина към канализацията, трябва да изберете метод на свързване, да закупите необходимите материали, да сглобите инструментите и след това, според инструкциите, да направите връзката сами. Нека започнем с опциите за връзка. В някои случаи хората обикновено не се „затрудняват“ с свързването на маркуча за изпускане на съдомиялната машина към канализацията. Те просто хвърлят свободния край на този маркуч в мивката. Когато машината започне да източва вода, канализацията преминава в мивката и се оттича в канализацията.

Тази опция за „свързване“ не може да се нарече естетична и практична, тъй като след всяка употреба на съдомиялната машина трябва да миете мивката. Ако говорим за реалната връзка на PMM към канализацията, тогава има три основни метода.

 1. Директно свързване на съдомиялната машина към дренажната тръба. Тази опция е много проста, но не е подходяща за всички, защото не всички в кухнята имат безплатни канализационни завои. Обикновено има едно кранче и то вече е свързано със сифон.
  директна връзка с канализацията
 2. Свържете маркуча за източване към арматурата на сифона. Това е най-популярният начин. Съвременните сифони имат няколко фитинга, които остават заглушени в неизползвано състояние. Ако сега погледнете под мивката, можете да се уверите, че вашият сифон също има монтаж. Ако не, ще трябва да смените сифона. Изпускателният маркуч PMM е свързан към фитинга, а канализацията от машината преминава в канализацията през сифон.
  свържете чрез сифон монтаж
 3. Връзка чрез тройник. Този метод е добър в случай, че имате съдомиялна машина и пералня в кухнята си веднага. Между сифона и канализационната тръба се поставя специален тройник. Изпускателните маркучи на пералнята и съдомиялната машина са свързани към двата му изхода.
  връзка чрез тройник

Оказва се много удобно. Канализацията от пералнята, от мивката и от съдомиялната се изпомпва през един тройник. Всичко това преминава в канализацията без никакви проблеми.

Избирайки опцията за връзка, не бива да бързате да работите. Необходимо е да се прецени разстоянието от мястото на поставяне на съдомиялната машина до точката на свързването му с канализацията. Може да попитате: защо правите това? И ние ще отговорим: ако разстоянието от съдомиялната машина до точката на присъединяване към канализацията е повече от 3 метра, съществува риск от разваляне на помпата, която, изпомпвайки канализацията с най-голям товар, ще се износва два пъти по-бързо. Много е важно да се опитате да поставите PMM по-близо до канализацията.

Ние събираме всичко необходимо

Ако говорим само за свързванехидромасажна миялна машина (или всяка друга) към канализацията, няма да се изискват специални инструменти. Достатъчно е да вземете само регулируем гаечен ключ и „фумка” за навиване. Съставът на компонентите ще зависи от избрания от вас метод за свързване на машината към канализацията. Организирате директна връзка? След това се нуждаете от адаптер за 40 или 50 мм канализационна тръба, в зависимост от това коя тръба сте инсталирали, две скоби и възвратен клапан.

В случай, че решите да се свържете към сифонния монтаж, тогава обикновено няма да имате нужда от аксесоари. Разбира се, при условие че вече имате сифон под мивката в кухнята, който има безплатен страничен монтаж. Когато свързвате маркуч за източване през тройник, ще ви трябва тройник с диаметър 40 или 50 мм, 4 скоби, 4 адаптера със съответния диаметър и възвратен клапан.

Описание на процеса на свързване

Сега можете да продължите към свързването на PMM към канализацията. Ще опишем процеса на свързване чрез тройника, който споменахме в предишния параграф.

 1. Първо, настройте тялото на съдомиялната машина строго на ниво. По принцип това трябва да се направи веднага, преди организацията на процеса на свързване, но решихме отново да ви напомним за това.
 2. Проверяваме дали маркучът достига точката на свързване и все още има някакъв запас, така че маркучът за източване може да бъде огънат.

Изпускателният маркуч трябва да достига така, че разстоянието до пода да е най-малко 40 cm.

 1. Между сифона и тръбата поставяме тройник, като предварително сме инсталирали адаптери върху него и носехме скоби.
 2. Монтираме възвратен клапан на клона на тройника.
 3. Свързваме маркуча за източване към изхода на възвратния клапан.
 4. Безплатният изход на тройника е или заглушен, или към него свързваме маркуча за източване на пералнята.
 5. Завиваме връзките с „торба“ и затягаме със скоби.
 6. Извиваме маркуча за източване, така че неприятната миризма от канализацията да не попадне в съдомиялната машина.

Защо имате нужда от възвратен клапан. Можете, разбира се, да се справите и без него, но тогава могат да възникнат проблеми. Ако се образува запушване в канализацията, възвратният клапан ще спаси съдомиялната машина от канализацията, която в този случай може да се върне обратно в системата PMM. Такъв клапан е евтин, така че е по-добре да го поставите.

Както виждате, не е трудно да свържете съдомиялната машина към канализационната система, можем да кажем, че е дори проста. Основното е да знаете основните правила и в никакъв случай да не ги нарушавате, останалото са дреболии. Успех

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини