Всичко за пералните машини

Как да източите пералнята в канализацията

връзка за източванеАко решите сами да свържете пералнята, без да се доверявате на капитана да направи това, за да спестите пари, след това разберете всички нюанси, преди да направите това. В този случай вие ще бъдете напълно въоръжени, така да се каже, незабавно подгответе всичко необходимо и вършете работата ефективно. Как правилно да източите пералнята, какви методи съществуват, това ще бъде обсъдено по-нататък.

Методи за свързване, кой да избера?

Има три начина за организиране на изхвърлянето на отпадни води от пералнята.

 • Първият метод включва източване на вода във водопровод - най-лесният вариант за изпълнение. Дори новак, свързващ машина за първи път, може да направи такъв отводняване.
 • Вторият метод включва свързване към канализацията чрез сифон. Този метод се счита за най-оптималния, той се използва най-често.
 • Третият начин е да свържете директно дренажния маркуч към канализацията. Тази опция е трудна в организацията, свързването на канализацията по този начин най-често се доверява на капитана.

В допълнение към сложността на свързването, всяка от опциите има своите плюсове и минуси. Така например изтеглянето на вода във водопровод е най-ненадеждното и неестетично. Закрепването на дренажния маркуч през банята или тоалетната може да излети и водата ще залее банята. Освен това замърсявате банята, която всеки път трябва да почистите до блясък, за да се измиете. Може да има неприятна миризма в стаята по време на изтичане. Но когато сте свързани чрез сифон, напротив, ще бъдете защитени от подобни миризми.

Помислете внимателно, преди да изберете един или друг метод на свързване, по-добре е да отделите време и усилия наведнъж, отколкото да преработите всичко по-късно и да заплатите щети на съседите.

Методът за източване на вода "зад борда" е подходящ само ако инсталирате пералня в селска къща или в частна къща, където няма канализация. В този случай хвърляте маркуча в специален резервоар, изливайки вода от него след всеки цикъл на измиване.

Какво ви трябва за работа

При подготовката за работата проверете дължината на стандартните маркучи, ако те са достатъчни за избрания от вас метод за организиране на отводняването. Може също да се изисква адаптери. Техният размер и дизайн ще зависят от материала, от които са направени тръби и канали във вашия апартамент. Така че освен маркуча за източване, който се доставя с комплекта, може да се наложи:

 • уплътняваща дъвка;
 • иго;
 • фитинги;
 • възвратен клапан;
 • сифон;
 • чай;
 • комплект ключове;
 • шлайф за рязане на тръбата, когато е свързан директно към канализацията.

Свържете се чрез сифон

Когато инсталирате пералнята в кухнята, предпочитаният начин за организиране на канализацията е свързването на маркуча за източване към сифона на мивката. За целта осигурете място за кола в близост до мивката. Ако вече инсталираният сифон няма допълнителен изход за пералнята, тогава можете напълно да замените сифона с нов или да добавите сплитер. Още по-добре, ако получите специален сифон с клон и възвратен клапан.

сифон на контролния клапан

Възвратният клапан ще предотврати връщането на отпадните води обратно към машината, както и появата на неприятни миризми.

Сифонът е монтиран възможно най-високо до мивката, на височина най-малко 40 см от пода. А самият маркуч за източване, идващ от машината, е фиксиран на височина 70 см от пода върху тялото на машината със специален държач. Така маркучът първо се издига и след това отново пада в канализацията.

Изпускателният маркуч е свързан към сифона чрез специална тръба, която се носи на клона на сифона и се закрепва със скоба. Подобна връзка е показана на снимката по-долу.

сифонна връзка

Връзка без сифон

Свързването към канализацията без сифон, директно към канализацията, ще изисква специални водопроводни умения. Ето защо, ако се съмнявате във вашите способности, тогава трябва да се свържете с господаря.Освен това няма да се правят ремонти на автомобили под гаранция в случай на нарушение на правилата за свързване. Ремонтът ще бъде изцяло за ваша сметка.

Какво е необходимо за директно свързване на канализацията? Необходимо е да се направи вложка в канализационната тръба за разклоняване под дренажния маркуч. Добре е канализационната тръба да е пластмасова, но могат да възникнат проблеми с чугунените тръби. След като клонът е инсталиран, трябва да поставите дренажния маркуч в този клон през уплътнителния пръстен. Най-важното е да се спазва височината на връзката. Маркучът се въвежда в канализацията на височина най-малко 60 см, като не трябва да докосва водата. Това ще осигури задържане на миризмата.

височина на връзката на канализацията

Важно! Височината на връзката на маркуча влияе върху натоварването на изпускателната помпа. Затова спазвайте препоръчителната стойност.

Изтичането на пералнята в канализацията е добре, когато мивката със сифон е разположена на разстояние повече от два метра от пералнята. Дългият маркуч не е опция в тази ситуация, тъй като това е допълнително натоварване на помпата.

По този начин, при спазване на указанията и препоръките, посочени в паспорта към вашата пералня, можете сами да свържете машината към източника. След свързване не забравяйте да проверите работата на пералнята в режим на празен ход, проследете херметичността на всички връзки.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини