Всичко за пералните машини

Колко вода спестява миялната машина

пестене на вода PMMНовоизработените потребители и дори тези, които нямат миялна машина, се интересуват от: съдомиялната машина спестява ли вода? Наистина е интересно колко вода и други ресурси могат да бъдат спестени благодарение на „домашния помощник“. Или може би спестяванията са въображаеми, но миялната машина, напротив, оказва натиск върху семейния бюджет? Този въпрос трябва да бъде разбран сериозно.

Миялна машина ли е икономична?

Когато потребителите започнат да спекулират за икономическата ефективност на съдомиялна машина, те преди всичко говорят за вода. Като например, съдомиялна машина харчи по-малко вода, отколкото ако миете съдовете на ръка, така че е икономично. Първо, това твърдение все още трябва да бъде проверено и второ, цената на водата е „капка в океана“ в сравнение с цената на перилен препарат, но ние няма да изпреварим себе си. Първо ще разберем колко вода консумира съвременният РММ по време на цикъла на измиване. Ще трябва да дадете няколко примера.

  1. Electrolux ESL 94200LO. Евтина тясна съдомиялна машина с капацитет от 9 места. Така че, за да измие тези 9 комплекта, машината харчи 10 литра вода. Това не е рекордна икономия, но въпреки това това е много добър показател.
  2. Bosch Serie 4 SMV 44KX00 R. Машина в пълен размер, която побира 13 комплекта чинии. Това е цяла планина и машината изразходва само 11,7 литра вода на тази планина.
  3. Miele G 6620 SCi. Етажната миялна машина с пълен размер с възможност за вграждане съдържа 13 комплекта чинии и консумира само 9,7 литра вода.

По принцип не можете да продължите. Има дорисравнение на съдомиялни машини този параметър не е необходим. Ясно е, че когато мием чинии ръчно, ще излеем поне 30 литра вода, за да измием същото количество съдове. И това не е достатъчно. Има фенове, които отварят крана „докрай“.

Ако не можете да откажете нищо на себе си, можете да изсипете 100 литра вода с едно измиване, а съдомиялната машина изразходва средно 10 литра вода, което е чудесно.

Съдомиялната машина спестява не само вода, но и нашето време. За да миете съдовете на ръка, трябва да застанете до мивката и да използвате гъба и кърпа. Първо измийте планината от чинии и след това я избършете. Средно за тази операция отделяме от 15 до 30 минути. Понякога по-дълго, ако съдовете са се натрупали много.

Съдомиялна машина може да мие чинии за 3-4 часа, но ние самите не участваме в този процес. Нашата задача е да заредим мръсни предмети в кошници, да затворим вратата и да започнем измиването. След това можете да отидете да направите своето нещо, а за спестените 30 минути можете, например, да прахосмуквате в цялата къща.

Съдомиялната съхранява здравето ни. Хората с алергии и кожни заболявания не понасят контакт с вода и перилни препарати. Ръцете и нокътните плочи могат да страдат, дори ако миете съдовете с гумени ръкавици. Ако имате миялна машина, можете да забравите за подобни проблеми.

Какви други разходи са за нея?спестяване на вода

И така, използването на съдомиялна машина спестява ли вода? Безспорно дава. В някои случаи миялната машина харчи 5-7 пъти по-малко вода, отколкото човек би прекарал в измиване на планина от чинии и това е добре, въпреки че това не дава финансови спестявания.

Изглежда, че ако се спести вода, трябва да се спестят и пари, защото водата струва пари. Всъщност спестените 1,5-2 кубически метра вода на месец не са толкова скъпи, колкото например специалните перилни препарати за ПММ. Ще спестите 100 рубли на вода и ще харчите 4 пъти повече за пари.

В допълнение към почистващи препарати, PMM консумира електричество, както и специална сол. Всичко това са разходи и значителни разходи.

Заслужава ли си да си купите?

До какъв извод стигнахме? Просто е, ако се надявате да спестите пари с миялна машина, напразно се надявате. Съдомиялната не спестява парите ви, а точно обратното.Така че струва ли си да си купите? Ако говорим само за спестяване на семейния бюджет, тогава не си струва, но ако вземете „домашен помощник“, за да спестите време и удобство, дори си заслужава. За заетите хора машината ще освободи допълнителните 30-40 минути на ден, които могат да бъдат изразходвани за кратка почивка или друга домашна работа.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини