Всичко за пералните машини

Колко тежи пералня?

Колко тежи пералняКое е първото нещо, на което обръщаме внимание при избора на пералня. Точно така, по нейните характеристики. Първо, това е количеството натоварено бельо. Второ, това е класът на самата пералня, чрез който е възможно да се определи броя на оборотите по време на цикъла на въртене, колко електроенергия се консумира и т.н.

Някъде по средата на необходимите критерии при избора на пералня е нейната специфична гравитация. Защо потребителят не обръща толкова много внимание на този фактор? Защото този фактор не е толкова важен.

Трябва да се има предвид, ако се налага да пътувате често от едно място на друго. Или транспортирането на пералнята отнема дълъг път. Освен това мнозина живеят във високи сгради с малки асансьори. Само в този случай започваме да се чудим колко тежи нашата пералня.

Какви фактори определят теглото на пералнята?

За по-голяма яснота трябва да се изясни, че минималното тегло на конвенционална пералня с автоматичен тип е около тридесет килограма. Максималното тегло на съществуващите перални машини беше сто килограма.

Външно пералните машини могат да бъдат абсолютно еднакви, но с по-подробно проучване на тях става ясно, че имайки вид на едни и същи размери, теглото на различните перални машини варира.

Пералня се състои от много метални изделия. Металът, както знаете, може да има различна специфична гравитация.

Металната конструкция на машината, изработена от неръждаема стомана, ще бъде много по-тежка от колегите й, изработени от полимерни материали (пластмаса).

Коя е по-лека или тежка пералня?

ВезниМного хора се сблъскват с такъв проблем, когато при въртенето на прането колата започва да я клати в най-добрия случай, а в най-лошия случай пералнята ви буквално „скача” из цялата стая, доколкото позволява телта и маркучите.

Поради тази причина много производители претеглят изкуствено машината. Това се постига чрез добавяне на противотежести в резервоара на машината. Те са подредени по двойки над и под резервоара. Такива тежки балансьори предотвратяват разклащането на самата пералня, както по време на миене, така и по време на предене. В идеалния случай те трябва да са по-тежки от препоръчителното тегло за зареждане на мокро пране в пералнята.

Напоследък обаче производителите все повече се фокусират върху избора на електронно автоматично балансиране. Постига се чрез промяна на оборотите на двигателя на самата пералня. Този метод не е напълно удобен за общите характеристики на пералнята. Следователно е твърде рано да се изостави балансирането на изкуствени метали.

данни

Колко трябва ли пералнята да тежи в идеалния случай? За начало, предимствата и недостатъците на тежкотоварните перални машини.

Предимство: основното предимство на голямото тегло е стабилността на пералнята по време на пране и предене, следователно, нейният експлоатационен живот се удължава.

Недостатък:ако се нуждаете от често преместване от едно място на друго, претеглената пералня не е удобна за транспортиране.
Идеалното тегло за пералня е тегло от 55 до 80 килограма.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини