Всичко за пералните машини

Колко пъти на ден мога да се мия в пералня?

Колко пъти на ден можете да перете в пералняВсеки здрав човек разбира, че трайността на пералня зависи от честотата на нейната работа. Ако не оставите устройството да почива, то ще се провали много бързо. И така, как потребителите могат да изчислят натоварването на своя „домашен помощник“, колко пъти на ден могат да се мият в пералня, за да не ги прекаляват и в същото време да задоволят нуждите си от пране?

Нормална честота на използване на домакински шайби

Да се ​​отговори ясно на този въпрос не е възможно. В крайна сметка много зависи от модела на машината, марката, предишните условия на работа и други подобни. Следователно има само усреднени показатели, които майсторите предпочитат да разделят на няколко групи в зависимост от датата на издаване.

Пералнята с директно задвижване трае по-дългоКолкото и тъжно да звучи, статистиката показва, че колите, произведени в Европа или Америка преди 2005 г., траят много по-дълго от съвременните. Така, например, най-обикновеният модел на такъв монтаж спокойно ще работи 12-15 години, но при условие на изстрелвания не повече от 4 пъти седмично.

Освен това, дори и без подходяща грижа, такава машина ще издържи поне 10 години, да не говорим за единиците на съвестните домакини. Що се отнася до съвременните устройства, по отношение на издръжливостта те значително отстъпват на по-големите си братя, Има доказателства, че машината за директно задвижване на LG е служила на семейството от 8 души в продължение на 13 години без проблем и продължава да служи и до днес. И въпреки факта, че се стартира два пъти на ден.

Важно! Повечето от настоящите модели с ремъчно задвижване не издържат на критика. Много майстори твърдят, че устройствата с директно задвижване издържат по-дълго.

По този начин е трудно да се направи еднозначен извод за зависимостта на експлоатационния живот на машината от честотата на нейната работа. Ако оценявате средните показатели, препоръчително е да стартирате обикновена пишеща машина за дома не повече от 3-4 пъти седмично, тъй като тя не е предназначена за тежки товари, за разлика от професионалните модели.

Правилната употреба е ключът към дълголетието

Много потребители подценяват правилата за работа, разработени от създателите на машините специално за клиентите. Но напразно. Според грубите оценки машина, която се работи правилно, може да продължи до пет години по-дълго от машина, чиито правила за работа са сериозно пренебрегвани. Първото нещо, което трябва да направите, е да обърнете нужното внимание на правилната инсталация.

 • Качествена връзка. Ако е възможно, осигурете отделен контакт за пералната машина, за да не прекъснете системата за захранване. Обърнете внимание и на връзката към водоснабдяването: всички маркучи трябва да са плътно и добре свързани. Ако в апартамента ви вече има очна линия към тръба със студена вода, проверете за щепсел.
 • Surface. Съветите по тази тема най-често се игнорират. Много собственици дори не знаят доколко повърхността на пода влияе върху работата на машината. Но имайте предвид, че при миене и въртене уредът сериозно отскача и вибрира. Ако подът е пълен с неравности, тогава вътрешността на машината бързо ще стане безполезна от такова „привличане“.

Машината е поставена на надежден под от гледна точка наПо-долу са съветите директно как да перете правилно в пералнята. Опитайте се да „поглезите” машината всеки път от самото начало със средства, които предотвратяват появата на мащаб. В крайна сметка е много по-лесно да се предотврати проблем, отколкото да се отървете от плака по-късно. Купете Calgon и добавете при всяко измиване.

Ако живеете в регион с мека вода, тогава консумацията на Calgon може да се намали наполовина и да го добавите чрез измиване. Как да проверя дали мека вода или твърда? Обърнете внимание на вътрешните стени на вашия чайник. Ако намерите бели люспи там, това означава, че изметът се образува моментално. В този случай е по-добре да инвестирате в Калгон, отколкото да реанимирате шайбата си.

Също така понякога е необходимо да се извършва превантивно миене на празен ход. Достатъчно е процедурата да се повтаря на всеки три месеца. За да направите това, задайте режима с най-високата температура и стартирайте машината, изсипвайки в нея или специален инструмент, или домашно приготвен (оцет, лимонена киселина, сода или белота ще работи). Не е необходимо да зареждате пране във барабана! Колкото по-често миете с висока температура, толкова по-често трябва да проведете такава дезинфекция. Той не само предотвратява образуването на котлен камък и варовик, но и просто почиства вътрешността на SM. Сега за измиване.

 1. Не претоварвайте барабана! И обърнете внимание не само на теглото, но и на обема. Вълнено одеяло може да е подходящо за масата, но заема огромно пространство. Автомобилите бързо се счупват от претоварвания, така че не прекалявайте.
 2. След измиване оставете вратата отворена за известно време, за да не се размножават бактерии вътре в барабана. Препоръчително е също да извадите тавата с прах и да изплакнете старателно след всяко измиване. Това важи особено за домакините, които обичат да добавят белина, това води до образуването на черна плесен.
 3. Извадете и изплакнете филтъра на всеки три месеца или повече. Местоположението му варира от модел до модел, така че е по-добре да разгледате инструкциите.
 4. Изплакнете гумения маншет на люка и след това избършете на сухо с хартиена кърпа или редовен парцал след всяко измиване. Мокрият каучук е благоприятно място за бактериални колонии.

Също така много майстори настояват да не слагате нищо върху горния капак на машината. Разбира се, нещо много трудно може да повлияе неблагоприятно на работата на машината, но със сигурност можете да поставите няколко големи размери. И се опитайте да не стартирате машината няколко пъти подред без излишна нужда да удължавате експлоатационния й живот.

   

2 коментара на читателя

 1. Граватар Ксения Ксения:

  Искам да кажа 3-4 пъти седмично? Имам семейство от пет, мия се четири пъти всеки ден. Защо тогава ви трябва кола? Какво се прави не за хората?

 2. Граватар Виктория Виктория:

  Изпираме спортни дрехи всеки ден. И също включете 4-5 пъти. Ако SM е като играчка, а не помощник, защо толкова скъпо?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини