Всичко за пералните машини

Колко струват съдомиялните машини?

цена на съдомиялна машинаЗа повечето потребители цената на съдомиялната машина на Bosch, Indesit, Candy и други е основна характеристика. Разбира се, това не означава, че всеки е готов да закупи каквото и да е заради ниската цена, за да може да мие чиниите, но повечето купувачи са сигурни, че първо гледат цената. Съдомиялна машина може да струва 10 000 и 60 000 или дори 250 000 рубли, ценовият диапазон е огромен, но какво определя цената на една машина, кои модели са най-евтините и кои са най-скъпите и струва ли си да прекалявате? Ще поговорим за всичко това по-нататък.

Какво прави цената на съдомиялна машина?

На пръв поглед изглежда, че отговорът на този въпрос е много прост: материал, технология, оборудване и неговата амортизация, труд, данъци, реклама, транспортни разходи и много повече, които производителят инвестира в цената на крайния продукт - това е основата на бъдещето цената на съдомиялна машина. В действителност всичко е много по-сложно. Добре познатите компании с голям оборот харчат за производството на своите съдомиялни само до 30% от реалната им стойност.

Според експерти известната компания Bosch харчи само около 20-28% от пазарната стойност на съдомиялна машина за производството си, докато приблизително 17% се изразходват само за реклама, Независимо от това самият производител се грижи, че цената на съдомиялните машини на Bosch не надхвърля рамката, определена от търговците, но все още има посредници. Повечето потребители купуват съдомиялна машина от посредници и не са срамежливи при определяне на цените. Ето няколко примера.

 • Малка съдомиялна машина Candy CDCF6 в Москва струва 15,430 рубли в един търговски обект, а 18080 рубли в друг. Няма да назоваваме тези търговски обекти, за да не ги рекламираме, но тези оферти лесно могат да бъдат намерени в Интернет.
 • Малка съдомиялна машина на Bosch SKS51E01 в Москва струва 22 125 рубли в един търговски център и 34 990 рубли в друг.
 • Тясната съдомиялна машина за съдомиялна машина ADPF872 в Москва струва 22 121 рубли в един магазин и 32 490 рубли в друг.
 • Пълноразмерната невградена съдомиялна машина Hansa ZWM646 в Москва в един магазин струва 22 831 рубли, а в друг 33 466 рубли.
  цена на съдомиялна машина

Списъкът с примери може да бъде продължен почти за неопределено време, но след това възниква логичен въпрос, къде посредниците получават такива цени. Защо една и съща миялна машина в един и същи град в различни магазини може да струва почти 2 пъти повече?

За ваша информация! Доста често посредниците завишават цените на съдомиялните машини поради високите наеми, които те са принудени да залагат в цената на стоките - бъдете внимателни.

Има достатъчно причини за това, включително обективни. От своя страна, призоваваме потребителите да бъдат по-внимателни при закупуването на съдомиялни машини. Преди да вземете окончателно решение за покупката на определена марка и модел на съдомиялна машина Bosch, Indesit, Candy, Ariston или друга, сравнете цените поне в няколко магазина. Ще бъде жалко, ако закупите оборудване 2 пъти по-скъпо от реалната му стойност и не винаги става въпрос за пари - въпрос на принцип!

Най-популярните съдомиялни на ниска цена

Съдомиялните машини в ниския ценови диапазон по дефиниция са най-популярните. Вярно е, че се смята, че качеството им е по-ниско и чиниите, които мият по-лошо. Така ли е, нека да го разберем, като направим кратък преглед.

Важно! В рамките на тази публикация, за да уточним прегледа, определихме по-ниската ценова категория на съдомиялни машини до 25 000 рубли.

 1. Indesit DSG Тясна, вградена съдомиялна машина от известен италиански производител. Машината има опростен, неутрален дизайн, който ви позволява да я впишете във всяка кухня, 5 стандартни програми за миене, частична защита срещу течове. Резервоарът й за миене съдържа до 10 комплекта чинии, което е напълно достатъчно за семейство от 4 души.Indesit DSG0517 е доста икономичен, не заема много място и най-важното струва в момента само около 11500 рубли. Съвсем наскоро той може да бъде привлечен за 10 000 рубли, но както се казва, кризата върши своето „мръсно дело“.
 2. Bosch SMS40D Пълноразмерна вградена съдомиялна машина от немската марка, произведена в Полша. Във външния вид на машината няма да намерите ненужни детайли, но това е добре, защото тя ще се побере във всеки интериор, освен ако разбира се няма достатъчно свободно място в кухнята. Размери на машината D x W x H 60x60x85 см. Има 4 програми за миене, побира 12 комплекта съдове. Средната цена е 20 000 рубли, минималната е 18 990 рубли.
 3. Bosch SKS41E11RU. Компактна миялна машина, специално проектирана за малки кухни. Той практически не заема място, защото при желание може дори да бъде окачен на стената със специални монтажни елементи. Има 4 програми за миене, побира 6 комплекта чинии. Размери H x W x H 50 x 55 x 45 см. Средната цена е 22 500 рубли, минималната цена е 20 990 рубли.
  цени на съдомиялни машини

Като част от този параграф ние посочихме като пример най-популярните сред потребителите евтини и надеждни модели съдомиялни машини. В действителност списъкът с автомобили от тази ценова категория до 25 000 рубли е много по-широк, можете да видите и изберете добър вариант за себе си. В същото време евтините модели съдомиялни не означават лоши. Ако внимателно разгледате характеристиките, се оказва, че съдомиялните машини, стигащи до тези ценови рамки, имат всички необходими функции за работа и не всеки има нужда от допълнителни „звънци и свирки“.

Най-популярните автомобили със средна цена

В средната ценова категория според нас има съдомиялни машини на стойност от 25 000 рубли до 60 000 рубли. По-голямата част от отличните съдомиялни машини са в тази ценова категория, така че нашите експерти препоръчват да обърнете внимание на това.

 • Bosch SMS53N Ултра икономична, тиха, стояща миялна машина от реномиран производител По едно време тя е в състояние да мие 13 комплекта чинии наведнъж, подкрепя употребата на таблетки, има защита срещу деца и течове. Има дори възможност за свързване към топла вода и 5 програми за измиване.Цената е около 56 500 рубли.
 • Bosch SPS68M62RU. Тесни частично вградени съдомиялни, които дойдоха при нас директно от Германия. Много е тихо, побира 10 комплекта чинии, има 6 програми за миене, половин товар, сензор за чиста вода, защита срещу течове и деца. Средната цена е 56 000 рубли.
 • Kaiser S6086XL. Стандартна самостоятелно съдомиялна машина, произведена в Германия. Моделът е забележителен с доста големия си капацитет, тъй като лесно включва 14 комплекта ястия. Има скрит нагревателен елемент, 8 програми за миене, възможност за използване на инструменти 3 в 1, осветление на резервоара и защита срещу течове. Цената от 59500 рубли.
  цени на съдомиялни машини

Обърнете внимание! Съдомиялните машини Kaiser рядко попадат в средната ценова категория, тъй като това е елитна марка, но понякога можете да закупите луксозно оборудване на сравнително ниска цена.

Най-търсените първокласни съдомиялни машини

Сега даваме примери за популярни съдомиялни машини от премиум клас. Тези коли са истински елит. Марките, под които се произвеждат, се рекламират много добре, а компаниите, които ги произвеждат, се рекламират. Бъдете готови да платите поне 40% от цената за марката, ето примери за техниката. Ценови диапазон от 60 000 рубли до безкрайност.

Smeg STP364S. Напълно вградена елитна съдомиялна машина в пълен размер от известен италиански производител. Това е Ferrari в света на съдомиялните машини. Всеки детайл е на мястото си, а функционалността и ергономичността на тази машина са невероятни, Има 9 внимателно подбрани и перфектно работещи програми, които ще направят съдовете перфектно чисти. Машината работи много тихо, побира 14 комплекта ястия, в допълнение има система за тестване на вода, течащ бойлер и система за минимална консумация на почистващи препарати. Цената е 130 000 рубли.

De Dietrich DVH1180GJ. Пълноразмерна вградена напълно съдомиялна машина от Германия със зашеметяващ дизайн от най-високо качество. Съдомиялната машина има 8 програми за миене, турбо сушилня, вътрешно осветление, индикатор „лъч на пода“ и десетки други „звънци“, за които няма да говорим по-нататък.С една дума, елитна миялна машина, която използва най-модерната технология. Средната цена е 207 000 рубли.
цени на съдомиялни машини

Kuppersbusch IGV6609.2. Отлична напълно вградена съдомиялна машина, сглобена от най-добрите специалисти от най-добрите аксесоари. Има 6 програми за измиване и много полезни функции:

 1. спестяване на време;
 2. интензивно измиване на съдове;
 3. половин товар;
 4. хигиенно измиване;
 5. супер бързо измиване.

В допълнение има индикатор „лъч на пода“, топлообменник, възможност за свързване с гореща вода, сензор за чистота на водата, регулиране на омекотяване на водата, интегрирана система за защита на стъклото, неонови светлини. Средната цена на даден модел е 188 000 рубли.

В заключение отбелязваме, че разгледайки най-популярните модели съдомиялни машини в три ценови категории, стигнахме до извода, че в по-голямата си част потребителите предпочитат марката Bosch, тъй като техните машини често се оказват най-добрата цена / качество. Но това не означава, че другите автомобили са лоши, просто се е случило в този момент. Ако се интересувате от допълнителна информация за най-добрите съдомиялни машини, можете да прочетете за това в едноименната статия.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини