Всичко за пералните машини

Колко струва пералня?

колко струва машинаПералнята е изключително необходимо нещо в домакинството. Без него е невъзможно да си представим една модерна къща. И, разбира се, поради нестабилната икономическа ситуация в държавата хората се интересуват от цените на такова оборудване. Особено когато зависи от вас да смените счупения си „домашен работник“ на нов. За това колко струва машината, ще говорим на страницата на тази публикация.

Ценови класове за шайби

Ценовият клас на пералня е специален критерий, който ви позволява да присвоите конкретен модел пералня на една или друга група. Различни експерти предлагат различни подходи при определяне на ценовите класове на перални машини, но решихме да продължим по прост път, като подчертахме само 3 класа:

 • бюджетна ценова категория;
 • средна ценова категория;
 • Елитна ценова категория.

Ясно е, че в този случай разпределението на моделите перални машини се основава на пазарната им стойност. Бюджетни коли - максималната цена е 380 долара, пералните машини със средна цена - от 381 до 910 долара, а скъпите елитни перални машини ще струват от 911 долара. Но веднага възниква въпросът, защо точно такива ценови диапазони? В този случай специалистите при определяне на ценовата рамка за конкретни модели перални машини разчитат на технически и маркетингови критерии, а именно:

 1. марка и политика на фирмата;
 2. страна на производство;
 3. качество и материал на машинните части;
 4. състав и брой режими на измиване и сушене;
 5. електронно пълнене;
 6. състав и брой допълнителни функции;
 7. защита и енергийна ефективност.

Важно! Колкото по-скъпа е пералната машина, толкова по-голям е ценовият диапазон между подобни модели и по-голямото влияние на горните критерии.

Всички тези критерии заедно влияят на цената и дават възможност да се разбере към коя ценова категория принадлежи този или онзи модел пералня. Достатъчно добре "разходете се из храсталака", нека да дадем преглед на пералните машини от бюджета, средния и елитния клас.

Бюджетни шайби

Започваме нашия преглед с бюджетна автоматична пералня. Това ще бъде логично, тъй като бюджетните шайби са най-популярните и често срещани. И нищо чудно, защото цената им не надвишава 380 долара, което означава, че мнозина могат да си позволят такива автоматични перални.

Indesit EWSC51051B. Бюджетна пералня с рекордно ниска цена - 227 долара. Техническите му характеристики едва ли ще впечатлят никого, особено от съвременните стандарти, но той върши добра работа с измиването на нещата, а за някои това е достатъчно. Автоматичната пералня има хоризонтален товар, барабанът побира 5 кг пране, скоростта на въртене е до 1000 оборота, има 16 програми за пране. Има и неочаквани функции за бюджетния модел на автомобила:

 • автоматично претегляне на нещата;
 • измиване със завъртане;
 • спиране и добавяне на пране в средата на прането;
 • забавен старт;
 • вторично изплакване.

INDESIT EWSC 51051 B

Моделът е доста приличен, но обърква две точки. Първо, тази пералня е направена в Русия и това говори много, добре, и второ, тя е направена от доста нискокачествени части и нискокачествен материал. Статистиката ни казва, че такива перални работят средно 3-5 години и тогава започват проблеми, но изборът, разбира се, е ваш, може да е късмет.

Бонбони GC41072D-07. И това е бюджетна пералня от съвсем различен производител, но със сходни характеристики. Дори броят на програмите и функциите са еднакви. Разликата е само в качеството на частите и цената - качеството е малко по-добро, а цената е малко по-висока. И разбира се зареждането на барабана, този модел има 7 кг, плюс електронно управление. Средната цена на един модел е 302 долара, руска сглобка.

CANDY GC4 1072D-07

Beko WKB51031PTMA. Този бюджетен модел на пералня си струва да се разгледа по-отблизо. На пръв поглед цената привлича 253 долара.Но това е пералня с доста голям дисплей и електронно управление. Приятните изненади не свършват дотук. Автоматичната пералня разполага с 11 програми за пране, включително измиване на ръце, детски дрехи, накисване и вълна и много други популярни и популярни програми.

BEKO WKB 51031 PTMA

Трябва да се отбележи, че сред функциите на тази машина има наистина уникални. Например, премахване на животински косми. Дори скъпите модели перални не могат да се похвалят с подобна функция, но тук е бюджетна кола. Качеството на частите и сглобяването е доста равностойно, дори въпреки факта, че този модел е направен в Русия, но все още има недостатъци. Основният минус е зареждането на барабана, само 5 кг, според съвременните стандарти това не е достатъчно, а въртенето е едва 1000 оборота, също не е много добро, прането на изхода е доста мокро.

За ваша информация! Производителят твърди, че остатъчната влажност на прането след натискане на Beko WKB51031PTMA е 63%, но нашите тестове показаха 65 и дори 70%, което е доста.

Среден клас

Сега накратко преминете върху моделите перални машини от средния клас. Това е доста широк ценови диапазон с голям брой модели перални машини, които имат най-различни характеристики.

LG F12U2HDN0. Великолепна автоматична пералня, ярък представител на оборудването от среден клас на разумна цена - 454 долара. Тази машина има много предимства, сред които:

 1. барабан, в който могат да се заредят 7 кг пране;
 2. инверторен мотор с директно задвижване (не може да се сменя, ако няма фабричен дефект);
 3. високоскоростно въртене до 1200 об / мин;
 4. интелигентно управление на прането Fuzzy Logic;
 5. автоматично претегляне на мръсни неща и определяне на количеството вода за измиване;
 6. 14 различни програми за пране, включително режими: супер бързо пране, одеяло, бебешки дрехи, вълна и др .;
 7. забавен старт до 19 часа;
 8. измиване с изключването.

LG F12U2HDN0

В допълнение, машината има уникален, специално разработен от балон барабан на LG. Тя ви позволява добре да миете мръсни неща, като същевременно се грижите за прането. Също така, предимствата включват стилен дизайн, електронно управление и голям цветен дисплей.

DAEWOO DWD-UD2412K. Доста интересна автомат за перални машини, произведена в Корея. Интересно е както от гледна точка на дизайна, така и от техническа гледна точка. DAEWOO DWD-UD2412K има товар до 12 кг. Освен това, това не е производител на обувки, различаващ се от действителния с няколко килограма, това е истинско, проверено изтегляне. 9 програми за пране, високоскоростно пране, барабан от неръждаема стомана, интелигентно управление, половин товар и т.н.

DAEWOO DWD-UD2412K

Външният вид на пералнята може да се счита за уникален:

 • предната стена е украсена с уникална картина;
 • дисплеят и контролния панел не са разположени на предната стена, както при всички машини, а отгоре;
 • облекчено тяло без остри ъгли и прави линии придава мекота на очертанията и създава усещането, че тази машина е просто предназначена за уютна баня.

И колко струва това чудо, 700, 800 или може би 900 долара? Не, само 545 и повярвайте ми, купувайки тази кола, няма да съжалявате за нито един цент, похарчен. За голямо семейство много добра покупка.

Обърнете внимание! DAEWOO DWD-UD2412K има двигател с директно задвижване, за което производителят дава 10 години гаранция.

Bosch WAT28440OE. Фенове с немско качество може да харесат автоматичната пералня Bosch WAT28440OE. Наистина е направен от германски резервни части, но те са го сглобили на територията на Русия и това е истинска „муха в мехлема“. В същото време също е смущаващо, че цената на този модел е около 757 долара, което е доста скъпо за оборудването, сглобено в Русия. Потребителите в своите отзиви казват така: "... ако го бяха сглобили в Германия, щях да го купя за такива пари, но извинете ...".

BOSCH WAT 28440OE

Като цяло моделът има доста предимства: натоварване от 9 кг, забавено стартиране, електронно управление, специална програма за миене на възглавници, защита срещу деца, контрол на пяна и много други полезни функции. Но отново, кой ни спира да купуваме пералнята, сглобена в Корея, многократно тествана с още повече функции, за парите? Изборът е ваш!

Елитна техника

Ако сте почитател на оборудването от висок клас и разполагате с достатъчно финансови средства, за да го закупите, тогава този параграф от тази статия трябва да представлява интерес.Пазарът предлага достатъчно елитни перални машини, но напоследък дори големи търговски центрове го предлагат не толкова охотно, тъй като търсенето не е твърде голямо. Ето няколко примера за елитни модели перални машини.

Electrolux EWW51697. Елитна пералня, която дойде при нас от Италия. Ергономичен дизайн, просторен барабан до 9 кг, сушене, въртене до 1600 оборота - това е само малка част от неговите предимства. Има само 10 програми за измиване, но те са избрани така, че всяка програма със сигурност ще участва във вас. Някои машини имат 16-20 програми, половината от които не са в търсенето, Electrolux EWW51697 не.

Electrolux EWW51697

Ще бъдем справедливи и ще отбележим недостатъците на този модел. Първо, металът на тялото е доста тънък, на места може да се натисне с пръст, и второ, машината има пластмасов резервоар с доста лошо качество, което е недопустимо за перални машини от елитен клас. И като цяло качеството на материалите оставя много да се желае, което със сигурност ще се отрази на работата. И колко е това чудо? Средната цена е около 1550 долара.

За ваша информация! Нашите експерти проучиха маркетингови изследвания, проведени върху този модел перални машини. Оказа се, че Electrolux EWW51697 получи доста отрицателни отзиви от потребители в Русия и страните от ОНД.

Samsung WW10H9600EW. И това е домашен асистент на шедьовър от компанията Samsung. Страхотен дизайн, висококачествени материали, сензорно управление и безупречен интуитивен софтуер, като цяло, всичко, което традиционно се отличава от технологията на Samsung. Но по-интересно ни интересува как се изтрива и какви функции има.

Нека бъдем накратко, машината изтрива безупречно, главно поради дизайна на барабана, интегрираната функция за измиване на мехурчета и уникални програми за измиване. Тя може да пере 10 кг пране наведнъж. В него можете измийте палатката, хамак, спални чували, одеяла и други насипни предмети. Машината се справя с всякакви мръсни неща без затруднения и за да не претоварите случайно барабана с бельо, функцията за автоматично претегляне е вградена в него.

Samsung WW10H9600EW

Колата няма сериозни недостатъци, въпреки че за тези пари производителят все още би могъл да интегрира сушенето в шайбата, но не е така. Въпреки че този факт не разваля колата. Пазарната стойност на пералнята на този модел е 1,287 долара.

Така че, на пазара има много автоматични перални машини и всеки има различни цени. Конвенционално всички перални машини могат да бъдат разделени на три групи на цена: бюджет, среден клас, лукс. Примери за машини, принадлежащи към всяка от тези групи, ние дадохме в тази статия. Надяваме се, че нашият преглед ще ви помогне да направите правилния избор, късмет!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини