Всичко за пералните машини

Колко прах за пране в супена лъжица

Колко прах за пране в супена лъжицаВ препоръките за употреба на прах за пране, най-често всички дозировки са посочени в грамове. Но не всяка домакиня има време и инструменти да изчисли теглото на събраните средства. В този случай й помагат прибори за хранене - лъжици. Знаейки колко грама прах за пране в супена лъжица, лесно можете да изчислите броя на средствата.

Измерваме праха с лъжици

Контролът над пропорцията на праха е измислен с причина. Качеството на измиването и крайният му резултат до голяма степен зависят от правилната пропорция. Ако не попълните средствата - мръсотията няма да бъде премахната и ще трябва да започнете отначало, сложете твърде много - няма да можете да изплакнете напълно праха, той ще се утаи върху дрехите и ще раздразни кожата на потребителя.

Освен това, постоянно надвишавайки дозата на прах, харчите продукта напразно, както и парите си. Всъщност, за да се съобразите с дозировката, има и практически смисъл.

За да се справите с грамовете, вземете супена лъжица и чаена лъжичка и загребете праха, така че да се образува пързалка.

  1. Супена лъжица съдържа 25 грама.
  2. В чаена лъжичка - 5 грама.

супени лъжици чаена маса десертПоне тези два вида прибори със сигурност има във всеки дом. Но някои имат щастието да имат десертни лъжици. Те са малко по-големи от чайните, но по-малки от трапезарията, колкото и да са удобни за измервания. Защо? Защото те са два пъти повече чаени лъжички и съответно съдържат 10 грама прах. Много удобен за равномерно броене.

Експертите препоръчват да сложите 40 грама прах в шайба с пълен товар от 6 кг пране. По този начин, в присъствието на десертни устройства, можете да измерите 4 порции от 10 грама и да получите желания резултат. Съответно, измервайки лекарството с чаени лъжички, ще ви трябват 8 равни порции. Най- други препоръки казват, че трябва да напълните 1 кг спално бельо с една супена лъжица. лъжица детергент без пързалка, при измиване в твърда вода дозата трябва да се увеличи с 20 грама.

Истинска дозировка на прах

препоръчителна доза на прах информация на опаковкаПо принцип препоръките за дозировка се четат най-добре не на опаковката на прах или в инструкциите за нея, а от независими източници. Тъй като средно производителите надценяват необходимата доза прах с 10% -15%, за да увеличат печалбата си. Ето защо, за да разберете оптималните параметри за вас лично, ще трябва.

Отново не се опитвайте да го играете безопасно и вкарайте колкото е възможно повече прах в отделението. Нещата няма да станат по-чисти от това и има още няколко негативни последици:

  • изплакнете сух прах и дори в големи количества е изключително трудно, в резултат на което белезникави петна по дрехите;
  • неприятна миризма на химия в барабана, която няма да изчезне и ще остане върху други неща;
  • запушена тава.

В допълнение параметрите на измиване играят огромна роля в дозировката. Например температура, вид плат, характер на замърсяване и други условия. С опит домакините бързо се ориентират колко прах е необходим в конкретен случай, така че не се притеснявайте. метод проба и грешка, рано или късно ще определите оптималния обем.

Едно правило винаги работи с всяка тъкан и всяка програма за пране: колкото по-висока е температурата на водата, толкова по-малко прах. Ако миете при 30 градуса с изплакване, дозата може да се увеличи.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини