Всичко за пералните машини

Сифон за пералня - монтаж и свързване

Сифон за пералняСъвременните домакински уреди се превърнаха в неразделна част от всеки апартамент. Пералните машини имат различни размери. Следователно, те могат да бъдат инсталирани в почти всяка баня или кухня. Разнообразие от модели прави възможно използването на автомобили в комбинация с разнообразен дизайн. Те също могат да бъдат вградени в мебели, инсталирани под мивка или плот и т.н. Когато инсталирате пералнята, препоръчително е да използвате сифон. В края на краищата този малък артикул ще предотврати появата на далеч от най-приятната миризма на канализация в стаята. Тази функция на сифона се осъществява благодарение на наличието на хидравличен затвор.

Нека обсъдим правилната връзка на машината с помощта на сифон.

Сифонна връзка за пералня

Документите, приложени към този тип домакински уреди, обикновено показват стойността на водното налягане, приемлива за работата на пералнята. Когато свързвате пералнята на висок етаж, трябва да сте сигурни, че разликата във височината с резервоара за съхранение ще позволи да се образува достатъчно ниво на налягане.

Обикновено подобни неприятности не се случват на приземните етажи на сградите. По правило налягането на водата върху тях е напълно подходящо за нормалната работа на пералнята. Ако обаче искате да инсталирате повече от една пералня във вашия апартамент, трябва да се консултирате с професионални монтажници. И разберете колко е добра тази идея.

Помислете схематично описание на връзката на машината към водата и канализацията (премахнахме самата пералня от тази схема):

 • Половин инч устройство. тръбата.
 • Машинен клапан.
 • Извинение. Пластмасови маркучи.
 • Излива вода.
 • Маркуч за източване на вода.
 • Тръбен прием на вода.
 • Изпускащ сифон.
 • Канализационна тръба за източване на вода (половин инч).

Довеждаме вода и монтираме самонарезни клапани

Връзка с водата на пералнятаЗаедно с новата пералня получавате пластмасови маркучи. Те са необходими, за да свържем нашите домакински уреди към студена вода и канализация. Те са разположени на гърба на машината. И в края на един от тях (този, който е по-тънък) е малък пластмасов кръг с конец. Той е необходим, за да се фиксира маркучът върху специален клон на водопровода.

Също така, клапан за свързване към тръбата обикновено е прикрепен към пишещите машини. С него можете, ако е необходимо, да блокирате потока вода в пералнята. Използването му е много удобно. Всъщност, когато водата е изключена към машината, водата продължава да тече към други части на апартамента. Ето защо можете да го използвате в крановете на ваната и кухнята, в тоалетната и други места (ако сте прекарали водата някъде другаде).

Ако не сте намерили клапан в комплекта, тогава трябва да го закупите сами. Продава се във водопроводни магазини. Препоръчително е да закупите немски или италиански клапан. В края на краищата може да служи години и дори десетилетия. За разлика от евтините китайци, които могат да се счупят след няколко месеца. Неочакваната повреда на клапана вероятно ще доведе до пробив в студена вода. В резултат на това можете да наводните своя, както и съседния апартамент.

Такова неприятно нещо, като потоп, не предизвиква приятни емоции. И може да ви заплаши с неприятности. Например възстановяване на средства, изразходвани от съседи отдолу за ремонти, които са били повредени поради наводнението. Затова трябва да сте много внимателни при избора на клапан. И всъщност не спестявайте твърде много при покупка.

В някои случаи можете да използвате специален самонарезен клапан. Такъв клапан може да направи необходимия отвор във водопровода, без да блокира вода в него. Тези клапани имат специална цветна маркировка. Както и резбови резби за свързване на входящия маркуч на машината.

Използването на тези клапани е приемливо, ако няма различни устройства за постъпване на вода в тръбата. В края на краищата те може да се нуждаят от доста голям натиск. Монтиран клапан за самонарязване може значително да намали това налягане.

Монтиране на вентил за подслушване

След това ще анализираме как се извършва инсталирането на този прекрасен елемент:

 • Първо, трябва да завиете плоча към стената, за да инсталирате скобата.
 • След това върху него се поставя надземно парче с гумено уплътнение. След това трябва да проверите дали е фиксиран правилно. И след това може да се завие.
 • След това завъртете клапана така, че да е в затворено положение (положението, в което водата не трябва да тече). След това се завинтва в подложката. В частта на клапана, която прониква във водопровода, има специална режеща повърхност. Поради което ще се създаде дупка.
 • След като вентилът е проникнал в тръбата до необходимата дълбочина, ще трябва да затегнете контролната гайка с ключа на желания диаметър. След това можете да навиете края на входящия маркуч на пералната машина върху клона с резба.

Преди да включите уреда за първи път, не забравяйте да поставите спирателния клапан в отворено положение. Това ще осигури вода на машината.

северно сияние

Тройници за тръбиСлед това ще анализираме други условия за правилното свързване на пералнята със студена вода и канализация. И нека да поговорим за това как да монтираме сифон за нашата машина. Между другото, ако в близост до мястото на монтаж на пералнята няма водни тръби за баня, тогава можете да го свържете към всякакви подходящи тръби. Например, тези, разположени в кухнята. За целта може да се наложи да разширите разклонителната тръба към домашния уред.

Той трябва да бъде разположен така, че машината да може да се свързва без проблеми. В края на такава тръба е инсталиран специален адаптер, върху който ще бъде възможно навиването на маркуча. Уверете се, че съдържа клапан за спиране на водата. Можете също така да поставите клапан не в края на тръбата, а във всяка друга част от нея. По-добре да изберете един, който е лесно достъпен. И до което няма да е необходимо да се достига особено. Тоест, трябва да направите всичко удобно. Така че, ако е необходимо, можете да изключите и включите водата без никакви проблеми.

Преди да направите този клон, не забравяйте да изключите водата в щранга. За това може да се наложи да се свържете с вашия жилищен офис. Ако се съмнявате в уменията си във водопровод, можете да се обадите на професионален водопроводчик. Можете също да го намерите в жилищния офис или в Интернет. Да, Google ще ви помогне с Yandex!

След като тръбата с адаптера е монтирана, трябва да завиете входящия маркуч на машината към нея.

Изпускане на вода

Връзка на пералня със сифонЕто тук сифонът е удобен! Монтира се върху тръбата. И се използва така, че неприятната миризма на канализацията да не проникне във вашия дом през мястото на свързване за източване на вода от пералнята. Също така, когато монтирате дренажния маркуч, трябва да се вземе предвид височината, на която се намира. Можете да намерите тези данни в документите, приложени към пишещата машина. Ако не можахме да намерим конкретни цифри за разрешената височина на канала, тогава смятаме, че тя не трябва да надвишава шестдесет сантиметра от пода.

Ако до пералнята е инсталирана мивка, тогава можете да свържете канализацията към нея. За целта можете да използвате специален сифон, към който можете да свържете и източите мивката и да източите машината. Също така е позволено да се оттича вода директно в мивката или банята. Специално за тези цели към машината е прикрепена пластмасова кука. Краят на маркуча за източване е поставен върху него. И тази кука, с маркуч, е окачена в ъгъла на ваната или мивката.

Видео, в което ще видите всичко необходимо за правилното свързване на пералнята:

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини