Всичко за пералните машини

Направете сами шумоизолация за съдомиялна машина

звукоизолация PMMМалцина могат да издържат на постоянния шум от домакински уреди в апартамента си. Така например, миялна машина, която включвате почти всеки ден, може да ви дразни с нейния шум и още по-лошо - да смущава вас и децата ви от сън. Когато купувате оборудване, някак си не мислите за това, а понякога дори не искате да преплащате няколко хиляди рубли за добра звукоизолация, съжалявайки за това по-късно. Какво тогава да правя? Една от опциите е да направите сами звукоизолацията на съдомиялната машина. Как, прочетете нататък.

Избираме материал

Основният въпрос, който възниква сред самостоятелно направените: как може да се изолира миялна машина? За да отговорите, трябва да разберете добре какво ще правите. Съдомиялната машина в повечето случаи издава шум поради силните вибрации. Ето защо, избирайки материал, трябва да обърнете внимание на неговите свойства. За съдомиялната машина можете да изберете един от следните видове изолация:

 • виброизолационен материал - е основният слой за шумоизолация на оборудването, поглъщащ вибрации на стената, може да бъде фолио, а не фолио;

Обърнете внимание! Изолацията на вибрациите е по-добре да вземете такава, която не изисква отопление по време на инсталацията. Такава изолация няма да излъчва неприятни миризми.

 • топло и шумоизолационен материал - материал, който има затворена клетъчна структура, абсорбиращ не само звук, но и топлината, генерирана от оборудването;
 • звукоизолиращ материал - материал с отворена клетъчна структура, най-ефективен в борбата с неприятните звуци.

За да постигнат максимален ефект, майсторите съветват да се използват два слоя изолация, единият от които е устойчив на вибрации, а вторият е звукоизолиран. Ето кратък преглед на тези материали:изолация на вибрациите върху PMM

 • StP Silver - вибропоглъщащ материал с дебелина 3 мм, покрит със слой алуминиево фолио, може да издържа на температури от -45 до +100 градуса С;
 • TermoZvukoIzol - поглъща топлина, вибрации, а също и шум, състои се от слоено фибростъкло и полипропилен, има дебелина от 8 до 14 мм, толерира температурни ефекти от -45 до +1200C, намалява ударния шум до 30 dB;
 • Shumanet-100 е звукопоглъщащ вибропоглъщащ материал с дебелина не повече от 3 мм, не губи свойствата си при изключително ниски и високи температури, е многоцелеви и изключително ефективен.
 • Soft Wave 15 - професионален самозалепващ звукоизолационен материал, който ефективно абсорбира вибрации и шум, е устойчив на умерени температурни ефекти до +900С, дебелина 15 мм.

Доста често Soft Wave 15 се използва за шумоизолация на „домашния помощник“. Първо, той лепи перфектно към тялото на оборудването, много лесно е сами да го залепите с машината. Второ, лесно приема формата на тяло, не се огъва и не се отлепва. Трето, той се справя перфектно със задачата си, намалявайки нивото на шума от работеща машина до 26 dB. Страхотен резултат.

В допълнение към самия шумоизолационен материал е необходимо лепило, което не се срутва при излагане на топлина. В края на краищата тялото на машината ще се загрее. Също така ще ви трябва дълъг владетел и нож, за да изрежете шумоизолационния материал. Това вероятно е всичко, можете да се захванете за работа.

Работни етапиизолация Shumoff

В домашни условия не е трудно да постигнете добра звукоизолация на съдомиялната машина, особено ако имате добър звукоизолационен материал под ръка. Избирайки звукоизолация, съпоставете дебелината му с размера на пролуката, която остава между тялото на машината и стените на нишата, в която е инсталирана. Ако изолационният слой е твърде дебел, машината няма да се побере в ниша. Първи на работа.

 1. Изключваме и изваждаме съдомиялната машина от нишата.
 2. Взимаме измервания и отрязваме ленти от звукоизолиращ материал, така че да покриват напълно: страничните стени на тялото, дъното, горната част и задната стена.

Тънката звукоизолация (3 мм) може да бъде залепена с припокриване и дебело дупе.

 1. Нанесете лепило върху звукоизолиращия материал и го залепете върху тялото на машината, така че да няма празнини между лентите. Не е необходимо да се качвате на вратата, това може да попречи на отварянето и затварянето на съдомиялната машина.
 2. Изваждаме фасадата от вратата и залепяме изолационния слой под нея. Когато използвате шумоизолация с дебелина повече от 8 мм, такъв "фокус" може да не премине. Например,съдомиялна машина Bosch SMV23AX00R пролуката между рамката на вратата и фасадата на мебелите е не повече от 6 мм.
 3. Проверяваме колко добре се е залепила „Shumka“, изчакваме лепилото да изсъхне и след това поставяме машината на място. Работата е свършена.

И така, разбрахме как да звукоизолираме съдомиялна машина и как да я направим правилно. Не лепете върху „домашния си помощник“ с непроверени материали. Първо, това е опасно и второ, може да не доведе до очаквания резултат, просто си губи времето. Следвайте нашите съвети и ще успеете. Успех

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини