Всичко за пералните машини

Шайбата на LG се върти, докато се върти

Пералнята на LG е шумнаПералните машини с директно задвижване на LG са много добре познати на потребителите, живеещи в страните от ОНД. Те са евтини, надеждни и перат добре дрехите. Вярно е, че тези шайби имат един сериозен недостатък - издават доста шум и вибрират по време на цикъла на въртене. Това важи дори за чисто нови и обслужващи машини, които са инсталирани в съответствие с всички правила. За това защо пералнята на LG може да вдига шум и да вибрира по време на цикъла на въртене и как да се справи с това нещастие, ще говорим в статията.

Причини за шум

Една от основните причини за повишения шум на пералнята на LG е нейният дизайн, вече казахме това, ще изясним допълнително какво имаме предвид под фразата „недостатък на дизайна“. Междувременно нека поговорим за други причини за шум, които, между другото, също са много.

 • Инсталирането на пералнята върху неравна повърхност не е на ниво.
 • Работа на пералнята с отстранени транспортни болтове.
 • Ударете в резервоара на чужд предмет, който хваща въртящия се барабан, от който последният издава силен шум.
 • Деформация или пълно унищожаване на лагерите.
 • Повреда или пълно унищожаване на един от везните.
 • Повреда на амортисьорите или пружините.
 • Неправилно местоположение на прането вътре в барабана, както и претоварване или претоварване на последното.

Не подценявайте претоварването на барабана на пералнята на LG, ако това се случва систематично, това може да доведе не само до появата на шум, но и до сериозна повреда, от която лесно не можете да се освободите.

Структурни проблеми и тяхното разрешаване

Вибрацията на пералнята на LG по време на цикъла на въртене дразни много от нейните собственици, но повечето от тях изпитват това неудобство и свикват с него с течение на времето. Защо това се случва, къде корейските производители са толкова грешни в своите изчисления, че сега трябва да се вслушаме във всеки детайл към тракането и шумоленето, което прави машината за изцеждане на LG?

директно задвижванеВиновен за всичко, колкото и да е странно, технология за директно задвижване, който се използва във всички шайби на марката LG. Разберете правилно, самата технология е добра и нашите специалисти нямат оплаквания по въпроса, обаче, как се прилага и как се разпределя натоварването вътре в тялото на пералната машина, повдига въпроси. Факт е, че в конвенционална пералня с задвижващ колан и колектор, моторът е инсталиран под резервоара. Самият двигател тежи прилично, така че самият той играе ролята на друго противотежест, което прави долната част на тялото по-тежка.

Какво представлява пералнята на LG? Но за такива шайби пространството под резервоара остана почти празно, с изключение на лека помпа и дюза, където няма да намерите никакви подробности. Инверторният мотор тежи по-малко и е разположен в средата на тялото, в центъра на задната стена на резервоара. Това води до факта, че всички тежки части, включително противотежестите, са разположени или в средата на кутията, или в горната й част, и това, меко казано, е напълно лошо.

В тази връзка всичко е категорично ясно. Как пералнята може ефективно да се противопостави на центробежната сила и съответно да издава по-малко шум и да вибрира, когато долната й част е много по-лека от горната, но трябва да е обратното.

Тъй като производителят не можеше или не искаше да направи пералнята по-стабилна, самият потребител може да го направи. Ще се изненадате, но не е трудно да направите това, просто трябва да поставите противотежестта под дъното на резервоара. Правим следното:

 • получаваме редовно по-ниско противотежест от пералнята Indesit;
 • изправяме го малко с чук и длето, така че да се побере под дъното на резервоара на пералнята на LG;
 • поставяме пералнята от лявата страна;
 • развиваме помпата и тръбата за източване, така че да не се намесват;
 • под дъното на резервоара на шайбата на LG има крепежи, които очевидно са били предназначени за двигателя по-рано, но сега те останаха там, трябва да завинтим противотежестта с болтове към тези монтажни елементи.

Той трябва да се завинтва с добра съвест, за да не може противотежестта случайно да слезе и да повреди дюзата с помпата. Поставете стоманени шайби с широки полета между главата на болта и гайката, така че противотежестта да не се разхлаби и да не се срути от вибрации. След фиксирането на противотежестта можете да изпитате пералнята - по време на цикъла на въртене ще има по-малко шум.

противотежест

Повреда от шум

счупени лагериЕдин от основните повреди, причиняващи шум по време на цикъла на въртене, е унищожаването на лагерите. Не че лагерите са слабата точка на пералнята на LG, но в редица случаи лагерите „страдат“ и трябва да бъдат заменени. за как да смените лагерите в пералня, можете да прочетете в едноименната статия, сега няма да се спираме подробно на това. Запомнете само едно - шайбите на LG, за разлика от много други, имат инверторни двигатели, с които трябва да се работи внимателно.

Шумът може да причини счупен амортисьор или пружина. Факт е, че когато пералнята работи с ниски скорости, амортисьорите почти не трябва да работят, тъй като центробежната сила е малка и няма нужда да се компенсира. Но по време на цикъла на въртене, когато скоростта на въртене на барабана достигне 1000 или повече оборота в минута, амортисьорите и пружините започват да работят с тежък товар. И в резултат на това те могат да се счупят. Счупен амортисьор по време на следващото завъртане ще се почувства силен скърцане и трясък.

Почти невъзможно е да поправите амортисьора у дома и не е препоръчително да правите това. Проблемът се решава чрез замяна на счупената част с нова. Как да направите това е описано в статията. Как да проверите и поправите амортисьори на пералня.

Кои шайби вдигат най-много шум?

Не всички перални машини на марката LG издават същия шум. Някои модели правят шум и вибрират повече, други по-малко и това зависи от баланса на товара в кутията. Най-малко шумни са стандартните перални машини на LG. Вградените модели се считат за малко по-шумни, а най-тесните шайби на тази марка с право могат да се считат за най-шумните. Така че, ако сте чувствителни към шума, по-добре е да не избирате тесен модел на пералнята на марката LG - ще останете разочаровани.

В заключение отбелязваме, че техниката на измиване на марката LG има много предимства, но има и недостатъци - доста е шумна. Различните повреди могат да причинят шум, но няма такива проблеми, които умелите потребители не биха могли да решат, макар и не без помощта на специалисти. Надяваме се да се справите с шумната си пералня LG, късмет!

   

8 коментара на читателя

 1. Граватар Константин Constantin:

  Много интересно решение за по-ниското противотежест. Вярно, в статията не е посочено колко тегло трябва да има домашно противотежест? Например имам пералня LG F1096ND3 6кг.

 2. Граватар Виктор победител:

  Инвертор LG Direct Drive 6 кг. При изтичане на вода е неприятен външен звук.

  • Граватар Ник Nick:

   Нещо е попаднало в помпата и докосва лопатките на работното колело или в тръбата веднага след помпата.

 3. Граватар Евгений Юджийн:

  Няма да се кълна, но разбирате ли за какво пишете? Инженерите на LG с образование и опит по-добър от вашия са направили такива недостатъци в директното шофиране? И как оправдавате добродетелите на воланите. Автомобили Bosch с директно задвижване, между другото на вашия собствен сайт? Вие си противоречите! И сега, от седемгодишния си опит в ежедневната употреба на LG F1039SD (между другото, тя е тясна - само 36 см) - машината е много тиха и стабилна. Само няколко пъти имаше силна вибрация поради лошо разпределение на прането (загуби се в една буца), в други случаи можете да сложите чаша вода и няма да се разлее капка.Така че вместо "колективна ферма" допълнителни противотежести, просто поставете машината на равна твърда повърхност и я изравнете. И авторът на статията би могъл да прочете статиите на уебсайта си, за да не си противоречи и да не дава съвети за подобряване на това, което е произведено за добри десет години и не се нуждае от подобрение.

  • Граватар Джак крик:

   Сега, ако вашата машина скачаше из банята като планински козел, щях да погледна какво ще кажете за тези инженери.

 4. Граватар Игор Игор:

  Юджийн, ругаенето не е необходимо, факт е, че времето на инженерите е отминало. И продавачите се занимават с дизайна на машината. Съответно във всеки нов AGR има слабо място.

 5. Граватар Сергей Сергей:

  За LG ще кажа това, след 10 години употреба се появи само шум и удари, необходима е подмяна на лагерите. Напразно ги клеветиш така, за цялото време, когато използваш вибрация, има поне шум, но това не е проблем.

 6. Граватар Сергей Сергей:

  Скокове и мърморене от десет години! Сменен барабана. Би било необходимо да се промени ...

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини